Δρομολογήθηκε λύση για την αποκομιδή των απορριμμάτων

Δρομολογήθηκε λύση για την αποκομιδή των απορριμμάτων

Δρομολογήθηκε λύση για την αποκομιδή των απορριμμάτων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1922 ΦΟΡΕΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δήμος Ρόδου ήρθε σε συμφωνία με εργολάβο

Δρομολογήθηκε λύση, σύμφωνα με πληροφορίες, στο θέμα αποκομιδής των απορριμμάτων που ταλανίζει εδώ και μία εβδομάδα τόσο την πόλη όσο και τα χωριά του νησιού.

Όπως έγινε γνωστό, ο δήμος Ρόδου έχει έρθει σε συμφωνία με ιδιώτη εργολάβο και αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα η αποκομιδή των σκουπιδιών.

Οι κάδοι φράκαραν από την περασμένη εβδομάδα, όπου λύθηκε η συνεργασία του δήμου, με την εταιρεία που είχε αναλάβει την αποκομιδή, τα τελευταία χρόνια.

Όπως διαβεβαιώνουν στελέχη της δημοτικής αρχής, το θέμα θα λυθεί άμεσα, χωρίς να υπάρξει μεγάλο κόστος για τον δήμο αφού αυτό ήταν και το ζητούμενο.

Επί του θέματος αναμένεται να γίνουν σύντομα ανακοινώσεις από τον δήμαρχο Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη και τους συνεργάτες του.

Την έντονη διαμαρτυρία των κατοίκων της Ρόδου έχει προκαλέσει η απαράδεκτη εικόνα του νησιού με τα σκουπίδια να ξεχειλίζουν από τους κάδους.

«Ο Δήμος Ρόδου θα έπρεπε να είχε προχωρήσει σε νέο διεθνή διαγωνισμό για την αποκομιδή των σκουπιδιών» δήλωσε στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου ο πρόεδρος των εργαζομένων στην καθαριότητα, Γιάννης Ντελλάκης, προβλέποντας ότι το φαινόμενο με τα σκουπίδια να πνίγουν την πόλη θα παρουσιαστεί και τα επόμενα χρόνια.

Ανέφερε ότι για την ολοκλήρωση ενός διεθνούς διαγωνισμού απαιτούνται πάνω από τρία χρόνια, ενώ η ενίσχυση της υπηρεσίας με μηχανικό εξοπλισμό και προσωπικό ακόμα μεγαλύτερο διάστημα.

Η αρμόδια αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Τσαμπίκα Κιαχαγιά -μιλώντας στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου- παραδέχτηκε το πρόβλημα, επισημαίνοντας ότι ο δήμος δεν προχώρησε σε διεθνή διαγωνισμό για να μη χρεώσει παραπάνω τον δημότη της Ρόδου, καθώς λόγω της πανδημίας δε θα μπορούσε να ανταποκριθεί. «Δρομολογούμε λύσεις», κατέληξε η κ. Κιαχαγιά.

Διαβάστε ακόμη

Ημερίδα για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών κινδύνων

Περιοδεία στο νησί μας πραγματοποίησε ο Γιώργος Αυτιάς

Το Φινλανδικό Σχολείο Ρόδου γιορτάζει 40 χρόνια λειτουργίας

Σημαντικός ο ρόλος των τοπικών μέσων ενημέρωσης στην ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος

Διευκόλυνση στη μεταφορά των ψαριών ζητούν οι ψαράδες

5,6 εκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στο νησί της Ρόδου

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς