Διαμαρτυρίες και παράπονα για το τμήμα Συγκοινωνιών Ρόδου

Διαμαρτυρίες και παράπονα για το τμήμα Συγκοινωνιών Ρόδου

Διαμαρτυρίες και παράπονα για το τμήμα Συγκοινωνιών Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1576 ΦΟΡΕΣ

Διπλή διαμαρτυρία (από μία συμπολιτισσά μας κι έναν επιχειρηματία αντίστοιχα) σε ό,τι αφορά την «εξυπηρέτησή» τους από το τμήμα Συγκοινωνιών της περιοχής μας δέχθηκε το τελευταίο διήμερο «Η Ροδιακή».

Τα προβλήματα αυτά έχουν να κάνουν με την εξυπηρέτηση των συναλλασσομένων και την καθυστέρηση που παρουσιάζεται.

Σύμφωνα με την πρώτη καταγγελία, συμπολίτισσά μας έπεσε θύμα κλοπής της τσάντας της. Μέσα σε αυτήν υπήρχε και το δίπλωμα οδήγησής της.

Αφού δήλωσε το περιστατικό στην αστυνομία, την επόμενη ημέρα επισκέφθηκε το τμήμα Συγκοινωνιών, αλλά εκεί διαπίστωσε ότι το ωράριο εξυπηρέτησης κοινού ήταν 9 το πρωί με 12 το μεσημέρι. Η πόρτα ήταν κλειστή. Χτύπησε, τουλάχιστον για να πληροφορηθεί προφορικά τη διαδικασία που απαιτείται, αλλά καμία απάντηση δεν πήρε.

Μετά από επιμονή, υπάλληλος έφθασε στο σημείο και όταν την ενημέρωσε ότι της είχαν κλέψει το δίπλωμα η απάντηση ήταν... αφοπλιστική: «Κι εγώ τι θέλετε να κάνω;».

Η δεύτερη καταγγελία προέρχεται από επιχειρηματία που εδώ και καιρό προσπαθεί να κάνει άρση προσωρινής ακινησίας στα επαγγελματικά φορτηγά της εταιρείας του καθώς επίσης και ταξινόμηση και έκδοση νέας άδειας για ένα νέο του όχημα.

Όπως περιγράφει το ίδιος, μετά από πολλές επισκέψεις και προσπάθειες στο τμήμα Συγκοινωνιών, κατάφερε σε βάθος 3 – 4 εβδομάδων να πάρει τις άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων (τα έντυπα αλλά και οι πινακίδες ήταν σε κακό χάλι), αλλά με την ταξινόμηση του νέου οχήματος ακόμη παλεύει!

Όπως σημειώνει ο ίδιος (τα στοιχεία του στη διάθεση κάθε αρμόδιας υπηρεσίας) το συγκεκριμένο τμήμα υπολειτουργεί με ένα μόλις άτομο! Το κοινό εξυπηρετείται από τις 9 το πρωί έως τις 12:30 από Δευτέρα έως Πέμπτη για ολόκληρη τη Ρόδο, ενώ για να κλείσει κανείς τηλεφωνικό ραντεβού πρέπει να είναι... τυχερός!

Μήπως οι αρμόδιοι θα πρέπει να δουν άμεσα το ζήτημα της στελέχωσης και καλύτερης οργάνωσης της υπηρεσίας με κατεπείγουσες διαδικασίες;

Διαβάστε ακόμη

Μαθητές και μαθήτριες σε προσομοίωση συνεδρίασης του Ευρωκοινοβουλίου

Ποιος θα... σηκώσει την πινακίδα;

Π. Κουνάκης: «Έστω και μία γυναίκα να προστατεύσουμε, αξίζει τον κόπο»

Με 7 νέα ασθενοφόρα εξοπλίζονται τα Κέντρα Υγείας Βορείου και Νοτίου Αιγαίου

Στις 27 Μαΐου υπογράφεται η σύμβαση για τη δημιουργία του Ταμείου Απανθρακοποίησης των νησιών

Γ. Γεραπετρίτης για θαλάσσια πάρκα: «Θα γίνουν, δεν πρόκειται να υπαναχωρήσουμε»

Der Westen: Το νέο περιζήτητο νησί στην Ελλάδα ονομάζεται Κάρπαθος

ΠΟΕΕΤ: Να αποσυρθεί η πλατφόρμα JOBmatch