Αμείωτα παραμένουν τα κρούσματα στις περιφερειακές ενότητες Ρόδου και Κω

Αμείωτα παραμένουν τα κρούσματα στις περιφερειακές ενότητες Ρόδου και Κω

Αμείωτα παραμένουν τα κρούσματα στις περιφερειακές ενότητες Ρόδου και Κω

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1808 ΦΟΡΕΣ

Ανησυχητικά εξελίσσεται η κατάσταση σε ό,τι αφορά τα κρούσματα κορωνοϊού στην περιοχή της Δωδεκανήσου.

Σύμφωνα με τις χθεσινές ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ, καταγράφηκαν 24 κρούσματα στα Δωδεκάνησα, εκ των οποίων τα 15 στην περιφερειακή ενότητα Κω και τα 9 στην περιφερειακή ενότητα Ρόδου. Με δεδομένο ότι τα κρούσματα τις τελευταίες ημέρες τόσο στη Ρόδο όσο και στην Κω μειώνονται, ευνόητες είναι οι ανησυχίες, για το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση μέσα στις επόμενες ημέρες. Συνολικά χθες σε όλη τη χώρα καταγράφηκαν 835 κρούσματα.

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη των εμβολιασμών στο νησί μας, η κατάσταση καταγράφεται ως εξής:
Σε χαμηλό επίπεδο βρίσκονται ακόμη οι εμβολιασμοί στη Ρόδο σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Την κατάσταση περιέγραψαν μιλώντας στον “Sky Rodos” oι διευθυντές των Κέντρων Υγείας Αρχαγγέλου και Έμπωνα κύριοι Θανάσης Θανασιάς και Θεοφάνης Μούκας.

«Προσέρχονται οι πολίτες για να κάνουν το εμβόλιο της AstraZeneca. Χθες εμβολιάστηκαν πενήντα άτομα», είπε ο κ. Θανασιάς και υποστήριξε πως είναι ικανοποιητικό να εμβολιάζονται 1.000 άτομα κάθε ημέρα παρά το γεγονός ότι τις πρώτες ημέρες είχαν προσέλθει 2.000 πολίτες στο mega εμβολιαστικό.

«Ίσως χρειάζεται να γίνει καμπάνια. Δεν μπορούμε να τους πείσουμε όλους. Αρκεί να προσέρχονται να κάνουν το εμβόλιο. Ας έρχονται 500 και 1000 άτομα την ημέρα. Και εμείς οι γιατροί προσπαθούμε να ενημερώσουμε τον κόσμο», δήλωσε ο κ. Θανασιάς. Στη σύσταση που έχουν κάνει τα μέλη της επιτροπής των ειδικών για το AstraZeneca αναφέρθηκε ο κ. Μουκας.

«Με τα όπλα που έχουμε πολεμάμε για να μην θρηνούμε άλλους νεκρούς Το εμβολιαστικό κίνημα αποδίδει», είπε αν και στο Κέντρο Υγείας Έμπωνα εμβολιάστηκαν προχθές μόλις 20 άτομα.

Σε ερώτηση για τη μειωμένη προσέλευση για εμβολιασμό εφόσον οι πολίτες δεν έχουν την ευχέρεια να επιλέξουν το εμβόλιο που θέλουν να κάνουν ο κ. Μούκας δήλωσε: «Χθες η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών συνέστησε τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca στους πολίτες άνω των 60 ετών. Όσοι είναι κάτω των 60 ετών και έχουν κλείσει ραντεβού για την πρώτη δόση του AstraZeneca μπορούν να επιλέξουν χωρίς κανένα πέναλτι με οποιοδήποτε άλλο εμβόλιο επιθυμούν».

Ο κ. Μούκας είπε ακόμη πως έχει υποβληθεί αίτηση για να ανοίξει και δεύτερη εμβολιαστική γραμμή για να γίνεται το εμβόλιο της Johnson and Johnson και όχι μόνο της AstraZeneca όπως μέχρι τώρα. Δεν είναι όμως ευκολη όπως είπε η διάθεση του εμβολίου της Pfizer εκεί.

«Δυστυχώς είναι δυσχερής η φύλαξη του εμβολίου της Pfizer στον Έμπωνα. Ο πληθυσμός δεν είναι μεγάλος και δεν μπορούμε να πετάμε δόσεις. Αν μας το έφερναν και μας εγγυόντουσαν ότι θα λειτουργήσει ο μηχανισμός αναπλήρωσης και θα βρίσκουμε άτομα να εμβολιάζουμε, τότε να το κάνουμε», τόνισε ο κ. Μούκας.

Για χαμηλά ποσοστά εμβολιασμών στη Ρόδο μίλησε ο διευθυντής ΕΚΑΒ κ. Σάββας Καραταπάνης. Συγκεκριμένα υπογράμμισε πως έχει μέχρι στιγμής εμβολιαστεί το 30% του πληθυσμού στη Ρόδο και το 41,5% στην Κω.

Ο κ. Καραταπάνης είπε ακόμη πως υπάρχει απροθυμία των πολιτών να κάνουν το εμβόλιο της AstraZeneca αλλά και αυτό της Johnson and Johnson φοβούμενοι τις παρενέργειες και ζητούν της Pfizer. Μάλιστα σε λίγες ημέρες αυτό θα γίνεται μόνο από το mega εμβολιαστικό ενώ τα υπόλοιπα δύο θα διατίθενται από το νοσοκομείο.

Τόνισε πως με τους ρυθμούς που πάμε δεν θα έχουν ολοκληρωθεί οι εμβολιασμοί το καλοκαίρι.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο