Προτάσεις για τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια στην Κάρπαθο

Προτάσεις για τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια στην Κάρπαθο

Προτάσεις για τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια στην Κάρπαθο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 315 ΦΟΡΕΣ

Γράφει ο Ιωάννης Καρελλάς

Προς υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Υπουργό και Υφυπουργό, κυρίους Ιωάννη Πλακιωτάκη και Κωνσταντίνο Κατσαφάδο κάνοντας χρήση του δικαιώματος ελεύθερης έκφρασης και ελευθερίας λόγου. Απευθύνομαι προς ημάς και εσάς κάνω γνωστό ότι υπηρέτησα τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας επί 45 χρόνια ως νεοδημοκράτης και μέλος της τοπικής οργάνωσης Καρπάθου.

Γνώρισα τους υπουργούς Εμπορικής Ναυτιλίας αείμνηστο Στέλιο Κωτιάδη το 1958, ο οποίος ήταν μέγας ευεργέτης της Καρπάθου και τον κ. Αριστοτέλη Παυλίδη το 1992.

Σήμερα ταπεινωμένος ζω στην εγκαταλελειμένη Κάρπαθο και για να πάμε στη Ρόδο με το πλοίο Πάτμος θέλουμε 6 ώρες ενώ στη Νέα Υόρκη USA πάμε σε για 10 ώρες. Οι Καρπάθοι δεν είναι δευτέρου βαθμού Έλληνες. Το πλοίο «Πάτμος» εκάστη Δευτέρα 07:45 αναχωρεί από Ρόδο για Καστελλόριζο. Να αλλάξει δρομολόγιο τη Δευτέρα, να πηγαίνει Κάρπαθο και Τετάρτη στο Καστελλόριζο. Στην ακτοπλοΐα Καρπάθου πρέπει να πάρουν θέση και ο δήμαρχος, έπαρχος καθώς και οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Δωδεκανήσου στο δρομολόγιο της 24ης Μαρτίου 2021.

Τριανταπεντάχρονη Καρπαθιά έγκυος απέβαλε λίγο μετά την αποβίβασή της στη Ρόδο. Λόγω υπερέντασης του ταξιδιού. Το φαινόμενο του συνωστισμού κάθε Τετάρτης στη μικρή πλατεία του λιμανιού της Καρπάθου θα νοσήσει την Κάρπαθο η πανδημία όγω ελλειπούς χώρου για πάρκινγκ και διακίνηση των οχημάτων. Αν το «Πάτμος» συνεχίσει το δρομολόγιο προς Κάσο, δεν πρέπει να φορτώνει από Κάρπαθο αλλά να επανέρχεται στην επιστροφή να φορτώνει για Ρόδο-Πειραιά.

Οι Καρπάθιοι θα είναι ευνοημένοι όταν αποκαταστήσουν οργανωμένη ακτοπλοΐα. Όχι με πολλά πλοία αλλά με τα υπάρχοντα. Τα ακραία χρόνια που ζούμε και διάγουμε σήμερα δεν συγψωρούν ούτε τα λάθη ούτε τις σπατάλες ούτε τις παραλείψεις. Είναι αναγκαία η σωστή μέριμνα και η κοινωνική προστασία των ακριτικών νησιών. Πιστεύουμε, κύριοι υπουργοί, ότι θα ανταποκριθείτε στο αίτημά μας.
Σας ευχαριστώ από την ακριτική Κάρπαθο.

Διαβάστε ακόμη

Αφιερωμένο στην Όλυμπο της Καρπάθου το τελευταίο επεισόδιο της τηλεοπτικής εκπομπής «Από Τόπο σε Τόπο»

Σημαντική δωρεά ιστορικού πίνακα στην κοινότητα Ολύμπου Καρπάθου

Επίσκεψη του δημάρχου Καρπάθου στον υφυπουργό Γ. Παππά για την αναβάθμιση του νησιού

Προβλήματα υδροδότησης στον δήμο Καρπάθου

Σωτήρια διάσωση της Πυροσβεστικής στην Αμοωπη της Καρπάθου

Φωτιά σε εξέλιξη στον ποταμό της Αρκάσας Καρπάθου

Γίλλες: Το παλιό έθιμο που γιορτάζεται μέχρι σήμερα στο Απέρι της Καρπάθου

Με κάθε επισημότητα τιμήθηκε και στην Κάρπαθο η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου (φωτογραφίες)