Ποινή φυλάκισης 40 ετών σε δύο άτομα για κλοπές και διαρρήξεις σε βίλες της Ρόδου

Ποινή φυλάκισης 40 ετών σε δύο άτομα για κλοπές και διαρρήξεις σε βίλες της Ρόδου

Ποινή φυλάκισης 40 ετών σε δύο άτομα για κλοπές και διαρρήξεις σε βίλες της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1507 ΦΟΡΕΣ

Συνολική ποινή φυλάκισης 40 ετών «μοιράστηκαν» χθες στο Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, οι δύο αλλοδαποί από την Παλαιστίνη για τις συνολικά 12 κλοπές και διαρρήξεις που κατηγορούνται ότι διέπραξαν σε βίλες στη Νότια Ρόδο, όπου και αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές ακόμη και ταξιδιωτικά έγγραφα, την ώρα που οι ένοικοί τους κοιμόντουσαν μέσα!

Σε βάρος των δύο αλλοδαπών ηλικίας 24 και 28 ετών αντίστοιχα, είχε ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακεκριμένες κλοπές από κοινού και κατ’ επάγγελμα και μετά τις απολογίες τους είχαν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι και οδηγήθηκαν στη φυλακή.

Χθες η υπόθεση τους εξετάστηκε από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου το οποίο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς των συνηγόρων υπεράσπισης κ.κ. Αγγέλας Καρακατσάνη και Σταύρου Σκάρου, τους αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου και επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 20 ετών στον καθένα, από την οποία θα εκτίσουν βάσει νομοθεσίας τα 8 έτη, χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Η σύλληψη των δύο ανδρών είχε γίνει το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020 το βράδυ στη Ρόδο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νότιας Ρόδου, και σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για διάπραξη κλοπών.

Σύμφωνα με όσα είχαν ανακοινωθεί από την αστυνομία, όπως εξακριβώθηκε στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας, οι κατηγορούμενοι κατά το χρονικό διάστημα των τελευταίων 30 ημερών χρησιμοποιώντας ενοικιαζόμενα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα μετέβαιναν συστηματικά σε περιοχές της νότιας Ρόδου όπου διέπρατταν κλοπές από τουριστικά καταλύματα.

Από την αποδόμηση της εγκληματικής τους δραστηριότητας εξιχνιάστηκαν συνολικά δώδεκα περιπτώσεις κλοπών, οι οποίες περιλαμβάνουν αφαίρεση χρημάτων, κοσμημάτων, ηλεκτρονικών συσκευών και ταξιδιωτικών εγγράφων, συνολικής εκτιμώμενης αξίας πάνω από 30.000 ευρώ.

Η απόπειρα κλοπής και η καταδίωξη
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, όλα ξεκίνησαν στα τέλη Αυγούστου αρχές Σεπτεμβρίου 2020 οπότε και καταγγέλθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Νότιας Ρόδου, αρκετές περιπτώσεις κλοπών σε πολυτελείς βίλες είτε ξενοδοχείων είτε ιδιωτών της περιοχής, όπου οι άγνωστοι δράστες εισέρχονταν από ανασφάλιστα παράθυρα και πόρτες και αφαιρούσαν σημαντικά χρηματικά ποσά καθώς και ηλεκτρονικές συσκευές μεγάλης αξίας.

Μάλιστα όπως προέκυψε από την έρευνα που διενήργησαν οι αστυνομικοί αλλά και τις καταγγελίες, όλα αυτά συνέβαιναν ενώ οι ένοικοι βρίσκονταν μέσα και κοιμόντουσαν!

Ωστόσο το «κουβάρι» της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται, με αφορμή μία κλοπή σε βίλα στην περιοχή «Πλημμύρι» της Ρόδου.

Πιο συγκεκριμένα στις 26 Σεπτεμβρίου 2020 περίπου στις 2 τα ξημερώματα άγνωστοι δράστες επιχείρησαν να ανοίξουν την πόρτα βίλας που ανήκει σε ξενοδοχειακή μονάδα της περιοχής.

Οι δράστες έγιναν αντιληπτοί από φύλακα του ξενοδοχείου ο οποίος τους καταδίωξε ως την παραλία, χωρίς όμως να καταφέρει να τους ακινητοποιήσει. Κλήθηκε η αστυνομία η οποία και εντόπισε στην περιοχή ένα αυτοκίνητο, η ύπαρξη του οποίου δεν δικαιολογούνταν και προφανώς ανήκε στους δράστες.

Ο αλλοδαπός φύλακας του ξενοδοχείου στην κατάθεσή του περιέγραφε τους δράστες και μάλιστα αναγνώρισε και τον 23χρονο Παλαιστίνιο.

Μεγάλης αξίας τα κλοπιμαία
Από την προανάκριση που διενήργησαν στη συνέχεια οι αστυνομικοί προέκυψαν και οι λοιπές περιπτώσεις κλοπών που φέρονται να διέπραξαν οι δράστες. Πιο αναλυτικά:

Στις 29 Αυγούστου 2020 αφού έσκισαν τη σήτα από το παράθυρο δωματίου ξενοδοχείου στην περιοχή «Πλημμύρι» στη Ρόδο, άνοιξαν το πόμολο του παραθύρου μπήκαν μέσα και αφαίρεσαν ένα κινητό τηλέφωνο αξίας 1.170 ευρώ, ένα ζευγάρι ακουστικών και έναν αντάπτορα.

Στις 28 Αυγούστου 2020 μπήκαν σε άλλο δωμάτιο του ίδιου ξενοδοχείου από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα και αφαίρεσαν ένα κινητό τηλέφωνο αξίας 350 ευρώ και διάφορα ηλεκτρονικά είδη αξίας 950 ευρώ καθώς και δύο ρολόγια χειρός συνολικής αξίας 2.350 ευρώ και μία χρυσή βέρα.

Στις 29 Αυγούστου 2020 έσκισαν τη σήτα από παράθυρο ξενοδοχείου στο Πλημμύρι μπήκαν μέσα και αφαίρεσαν πέντε κάρτες τραπεζών και διάφορα άλλα έγγραφα, το χρηματικό ποσό των 750 ευρώ, διάφορα χρυσά δακτυλίδια και σκουλαρίκια αξίας 5.000 ευρώ, δύο ρολόγια χειρός αξίας 10.000 ευρώ και ένα ζευγάρι ακουστικών. Μεταξύ των κλοπιμαίων εγγράφων που αφαίρεσαν οι δράστες ήταν και οι ταυτότητες και άλλα έγγραφα των αλλοδαπών τουριστών (οικογένειας) που διέμεναν στο δωμάτιο.

Στις 29 Αυγούστου 2020 οι δύο Παλαιστίνοι με τον ίδιο τρόπο, σκίζοντας τη σήτα παραθύρου μπήκαν και σε άλλο δωμάτιο του ξενοδοχείου στο Πλημμύρι και αφαίρεσαν ένα κινητό τηλέφωνο αξίας 500 ευρώ, κάρτα μνήμης αυτού αξίας 200 ευρώ, ένα πορτοφόλι με 120 ευρώ, μία κάρτα τρένου και ένα δακτυλίδι αξίας 30 ευρώ.

Στις 27 Αυγούστου 2020 αφού παραβίασαν την κεντρική μπαλκονόπορτα βίλας στη Λαχανιά, αφαίρεσαν ένα τσαντάκι με χρυσά κοσμήματα με πολύτιμες πέτρες και διαμάντια, διάφορα ηλεκτρονικά (κινητό τηλέφωνο, ρολόι τηλεφώνου κ.α.) καθώς και προσωπικά αντικείμενα και ρούχα μεγάλης αξίας, το χρηματικό ποσό των 180 λιρών Αγγλίας, τα διαβατήρια των ενοίκων της βίλας και κάρτες τραπέζης, με τις οποίες στις 27 Σεπτεμβρίου τα ξημερώματα, οι δράστες κατηγορούνται ότι προέβησαν σε αναλήψεις χρημάτων 258 ευρώ συνολικά.

Στις 27 Αυγούστου 2020 αφού μπήκαν σε βίλα στη Λαχανιά αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 6.000 ευρώ, ένα διαβατήριο, μία θήκη γυαλιών και ένα ζευγάρι γυαλιών ηλίου.

Στις 26 Σεπτεμβρίου 2020 οι δύο Παλαιστίνοι κατηγορούνται ότι μπήκαν σε βίλα στο Πλημμύρι της Ρόδου από ανασφάλιστη πόρτα και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 390 ευρώ, δύο κινητά τηλέφωνα και 60 αγγλικές λίρες.

Στις 6 Αυγούστου 2020 οι ίδιοι κατηγορούνται ότι μπήκαν σε ενοικιαζόμενη κατοικία στου Πεύκους στη Λίνδο από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα και αφαίρεσαν ένα λάπτοπ με τον φορτιστή του, ένα ζευγάρι ακουστικών, το χρηματικό ποσό των 30 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο και μία κάρτα τράπεζας.

Στις 6 Αυγούστου 2020, οι αλλοδαποί κατηγορούνται ότι παραβίασαν το ρολό τριώροφης κατοικίας στην ευρύτερη περιοχή της Λίνδου και αφαίρεσαν από τον δεύτερο όροφο από δωμάτιο ένα λάπτοπ και το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ.

Επίσης υπάρχει ακόμα μία περίπτωση κλοπής από τουριστικό κατάλυμα στη Νότια Ρόδο η οποία και εξιχνιάστηκε αρχές Οκτωβρίου 2020 από την αστυνομία. Και σε αυτήν δράστες φέρονται να είναι οι δύο αλλοδαποί.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών