ΤUI Γερμανίας: Ρόδος και Κως στο top5 των δημοφιλέστερων προορισμών αυτό το καλοκαίρι

ΤUI Γερμανίας: Ρόδος και Κως στο top5 των δημοφιλέστερων προορισμών αυτό το καλοκαίρι

ΤUI Γερμανίας: Ρόδος και Κως στο top5 των δημοφιλέστερων προορισμών αυτό το καλοκαίρι

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 382 ΦΟΡΕΣ

Δεύτερος δημοφιλέστερος προορισμός των Γερμανών πελατών της TUI είναι μέχρι στιγμής γι αυτό το καλοκαίρι η Κρήτη, με πρώτη τη Μαγιόρκα και τρίτη την Αττάλεια.

Στην κατάταξη των προορισμών ακολουθούν η Ρόδος, η Κως, η Φουερτεβεντούρα, η Γκραν Κανάρια, η Τενερίφη, το Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία και η Ίμπιζα.

Η Κύπρος παρουσιάζει επίσης μεγάλη ζήτηση, ενώ στο Algarve ανθεί ο τύπος διακοπών που συνδυάζονται με εξ αποστάσεως εργασία.

Τα πακέτα ταξιδιών αντιπροσωπεύουν προς το παρόν το 70% της ζήτησης στην TUI, με την τάση αυτή να ευνοείται από την ισχυρή ζήτηση των καταναλωτών για ασφάλεια και ευελιξία.

Η χωρητικότητα της TUI Fly για τους δημοφιλείς προορισμούς είναι αυξημένη, με 210.000 θέσεις διαθέσιμες τον Ιούλιο και τον Αύγουστο για Μαγιόρκα, 235.000 για Κανάρια και 450.000 για Ελλάδα. Η εταιρία πετά καθημερινά προς Μαγιόρκα, πραγματοποιεί 70 εβδομαδιαίες πτήσεις προς τα Κανάρια, 50 προς Ελλάδα, 20 προς Πορτογαλία και πολλούς άλλους προορισμούς της Μεσογείου.

Η προθυμία των ταξιδιωτών να δαπανούν περισσότερα χρήματα για ταξίδια αυξήθηκε σημαντικά το 2021. "Οι επισκέπτες μας πραγματοποιούν περίπου 25% περισσότερες δαπάνες στις διακοπές τους από το 2019", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της TUI Γερμανίας Marek Andryszak. Οι Γερμανοί τείνουν να κάνουν κράτηση για μεγαλύτερα ταξίδια - αντί για οκτώ έως δέκα ημέρες, ο μέσος όρος διακοπών προσεγγίζει περισσότερο τις δέκα έως 14 ημέρες. Αυξάνεται επίσης η διάθεση για αναβαθμίσεις των υπηρεσιών με τα καλύτερα ξενοδοχεία, τις υψηλότερες κατηγορίες, τα μεγαλύτερα δωμάτια με θέα στη θάλασσα ή τις πρόσθετες μορφές εστίασης να βρίσκονται στην κορυφή της λίστας.

Η εξ αποστάσεως εργασία προκάλεσε ζήτηση για Robinson Clubs και TUI Blue, όπως αναφέρει η TUI. Επίσης, οι εξοχικές κατοικίες και τα κάμπινγκ παρουσιάζουν σημαντική αύξηση στη ζήτηση.

Αυτές οι τάσεις οδήγησαν και σε αύξηση των ταξιδιών με αυτοκίνητο.

Πηγή: tornosnews.gr

* Φώτο: Χρήστος Στάτης

Διαβάστε ακόμη

Ιδιαίτερα ικανοποιητικά εξελίσσεται η τουριστική κίνηση στο νησί μας

ΤUI Γερμανίας: Ξεκίνησαν οι κρατήσεις για το 2025

ΞΕΕ: Ικανοποίηση για το «φρένο» της Ε.Ε. στις αθέμιτες πρακτικές της Booking

Οι Ιταλοί “ψηφίζουν” Αστυπάλαια για διακοπές το φετινό καλοκαίρι

Ζήστε αξέχαστες εμπειρίες στη Ρόδο παροτρύνει τους αναγνώστες της η Rebekah Blakey, blogger από τη Μεγάλη Βρετανία

Αύξηση 8,4% καταγράφηκε στις αφίξεις τουριστών τον Απρίλιο

Κατέπλευσε για πρώτη φορά στη Ρόδο το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Ascent

191 θαλαμηγοί στη Ρόδο από τις αρχές του χρόνου