Σε βαθμό κακουργήματος οι διώξεις στους 4 συλληφθέντες στην Κάρπαθο

Σε βαθμό κακουργήματος οι διώξεις στους 4 συλληφθέντες στην Κάρπαθο

Σε βαθμό κακουργήματος οι διώξεις στους 4 συλληφθέντες στην Κάρπαθο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2214 ΦΟΡΕΣ

«Βαριές» ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και «ξέπλυμα» βρώμικου χρήματος, βαραίνουν τους τέσσερις συλληφθέντες από την Κάρπαθο που κρατούνται στην Αθήνα και θα απολογηθούν μεθαύριο στον αρμόδιο ανακριτή.

Συνολικά στην ογκοδέστατη δικογραφία που έχει σχηματιστεί από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας φέρονται να εμπλέκονται 23 άτομα εκ των οποίων τα οχτώ βρίσκονται ήδη στα χέρια των διωκτικών αρχών. Από τους συλληφθέντες οι τέσσερις είναι από την περιοχή μας και πρόκειται για έναν 55χρονο και την 45χρονη σύζυγό του, καθώς και δύο άλλους άνδρες ηλικίας 33 και 38 ετών αντίστοιχα.

Οι τρεις άνδρες συνελήφθησαν στις 16 Ιουνίου 2021 στην Κάρπαθο από κλιμάκιο της Οικονομικής Αστυνομίας της ΕΛΑΣ, καθώς επίσης και κλιμάκιο της Δίωξης Ναρκωτικών που έφθασαν στο νησί με απόλυτη μυστικότητα πριν από μερικές μέρες.

Σε ό,τι αφορά την 45χρονη συνελήφθη στην Αθήνα και μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ στο πλαίσιο της προανάκρισης της υπόθεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπόθεση εξιχνιάστηκε από τους αστυνομικούς μετά από πολύμηνη παρακολούθηση των εμπλεκομένων, ενώ υπάρχουν στη διάθεση των αρχών και δεκάδες συνομιλίες που είχαν μεταξύ τους και από τις οποίες προκύπτει η «δραστηριότητά» τους.

Βάσει των στοιχείων αυτών, ο 55χρονος φέρεται να κατέχει σημαντικό ρόλο στην οργάνωση και να είναι αυτός – σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί- που έδινε οδηγίες για διακίνηση ναρκωτικών. Επίσης, η 45χρονη σύζυγός του κατηγορείται για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, καθώς φέρονται να εντοπίστηκαν καταθέσεις χρημάτων στο λογαριασμό της.

Πάντως, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι εμπλεκόμενοι φέρονται να αρνούνται τις κατηγορίες, όπως αυτές τους αποδίδονται, ενώ σε κάθε περίπτωση αναλυτικά εξηγήσεις θα δώσουν την προσεχή Τρίτη 22 Ιουνίου στον αρμόδιο ανακριτή Αθηνών, όπου και θα απολογηθούν.

Την ίδια ώρα σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των διωκτικών αρχών αφενός για να διαπιστωθεί η τυχόν εμπλοκή και άλλων ατόμων στην υπόθεση, και αφετέρου για τον εντοπισμό και των λοιπών εμπλεκομένων, το σύνολο των οποίων ανέρχεται σε 23 άτομα.

Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για άτομα που δραστηριοποιούνται στην πρωτεύουσα χωρίς όμως να αποκλείεται η διασύνδεση τους και με άλλους σε επαρχιακές πόλεις της Ελλάδας.

Όλα αυτά τα στοιχεία διερευνούν οι αρμόδιες διωκτικές αρχές προκειμένου να καταφέρουν την πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης.

Διαβάστε ακόμη

Ανήλικος λήστεψε στη Ρόδο και συνελήφθη στην Κεφαλονιά

Ένταλμα σύλληψης για τον 62χρονο στη Νίσυρο

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο