Γιώργος Ματσίγκος: εφικτός ο στόχος του ενός εκατομμυρίου τουριστών φέτος στη Ρόδο

Γιώργος Ματσίγκος: εφικτός ο στόχος  του ενός εκατομμυρίου τουριστών φέτος στη Ρόδο

Γιώργος Ματσίγκος: εφικτός ο στόχος του ενός εκατομμυρίου τουριστών φέτος στη Ρόδο

Βαρβάρα Μπογδάνου

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1707 ΦΟΡΕΣ

Εφικτό θεωρεί τον στόχο του ενός εκατομμυρίου τουριστών φέτος στη Ρόδο ο πρόεδρος του συλλόγου διευθυντών ξενοδοχείων Ρόδου και γενικός διευθυντής των ξενοδοχείων Atrium κ. Γιώργος Ματσίγκος, παρά το ότι η αρχή της σαιζόν χαρακτηρίστηκε από υποτονική κίνηση.

Μιλώντας στη «Ρ» υπογραμμίζει ότι το νησί μας έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει αυτό τον αριθμό των τουριστών, αρκεί να συμβάλουμε όλοι στο να γίνει η Ρόδος πράσινος προορισμός κάτι που σημαίνει ουσιαστική μείωση των κρουσμάτων και υψηλό ποσοστό εμβολιασμένων.

Βέβαια παραδέχεται και εκείνος ότι η εξέλιξη από την Αγγλία δεν ήταν καλή παρά τις προσδοκίες που υπήρχαν και είχαν καλλιεργηθεί και θα πρέπει να περιμένουμε έναν ακόμα μήνα για να δούμε ποιες θα είναι οι αποφάσεις και οι οδηγίες της βρετανικής κυβέρνησης για τα ταξίδια στο εξωτερικό.

Πάντως, όπως επισημαίνει ο ίδιος το κλίμα το προηγούμενο διάστημα δεν ήταν ιδιαίτερα θετικό στη μεγάλη Βρετανία για ταξίδια στην Ελλάδα λόγω της κατάστασης που επικρατεί και πολλοί ήταν εκείνοι που εμφανίζονταν επιφυλακτικοί για ένα άνοιγμα προς τη χώρα μας.

Μάλιστα, ο κ. Ματσίγκος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «δεν περιμέναμε καλά νέα από την Αγγλία» και ήταν μάλλον λάθος η εκτίμηση και ο ενθουσιασμός που υπήρχε από τοπικούς παράγοντες φορείς και αρχές.
Όπως είπε, υπήρχαν έγκυρες πληροφορίες ότι δεν επρόκειτο να αλλάξει κάτι, καθώς και εκεί υπάρχουν ακόμα ζητήματα με τα κρούσματα και τους εμβολιασμούς αλλά και εμείς δεν ήμασταν ακόμα «πράσινοι», με αποτέλεσμα να παρατείνεται η αγωνία και ανησυχία για το πότε θα επιτραπούν τα ταξίδια προς την Ελλάδα.
«Μας πάει πίσω, πάμε πίσω ένα μήνα, ελπίζουμε την επόμενη φορά να μπούμε στο «πράσινο» και να ελευθερωθούν τα ταξίδια αλλά ακόμα και ένα μήνα μετά να γίνει, αυτό πιστεύω, ότι μπορούμε να φιλοξενήσουμε πολλούς χιλιάδες τουρίστες από αυτή τη χώρα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΔΞΡ τονίζοντας ότι θα πρέπει να περιμένουμε αναγκαστικά τις κυβερνητικές αποφάσεις στην Αγγλία.

Πάντως, όπως είπε πέρσι ήρθαν περίπου 170.000 Βρετανοί τουρίστες και η αγορά άνοιξε από τις 16 Ιουλίου άρα είναι εφικτό να υποδεχτούμε και φέτος όσους υποδεχτήκαμε και πέρσι, ενώ αν αναλογιστεί κανείς ότι Μάιο και Ιούνιο είμαστε φέτος ανοιχτά, πέρσι ήμασταν κλειστά και κάποιες αγορές πάνε καλά, ενώ άλλες ανοίγουν σύντομα τότε το ένα εκατομμύριο που στοχεύουμε μπορούμε να το καταφέρουμε.

«Είναι εφικτό γιατί περιμένουμε αύξηση και από το Ισραήλ, θα αυξηθεί και η Ρωσία που μπήκε φέτος για πρώτη φορά, το ίδιο θα γίνει και για τη Γαλλία που θα ανοίξει από μέσα Ιουλίου αλλά και την Ιταλία που αύξησε τους ρυθμούς εμβολιασμού και με το δεδομένο ότι η Πολωνία καταγράφει μεγάλα ποσοστά και μας προτιμά έναντι της Τουρκίας, καθώς επίσης και το γεγονός ότι πολλοί προορισμοί είναι κλειστοί για τη χώρα αυτή. Εγώ αισιοδοξώ ότι το στόχο που βάλαμε μπορούμε να τον πετύχουμε αρκεί να καταφέρουμε σύντομα να πετύχουμε αυτό στο οποίο επιμένουν οι τουρ οπερέιτορς: Να αυξήσουμε το ποσοστό των εμβολιασμένων και να μηδενίσουμε τα κρούσματα. Αν αυτά συμβούν σύντομα τότε το ένα εκατομμύριο το πιάνουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ειδικά για τους Άγγλους τουρίστες τόνισε ότι τα ξενοδοχεία είναι έτοιμα για τη φιλοξενία τους το προσωπικό προσλήφθηκε και όλοι είναι πανέτοιμοι αλλά πρέπει να αυξηθούν οι εμβολισμένοι και να μειωθούν τα κρούσματα. Πρέπει όπως είπε να έχουμε εμβολιασμένους πάνω από 70% του πληθυσμού για να θεωρούμαστε ασφαλής προορισμός.
Μάλιστα, δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι οι Βρετανοί που θα αποφασίσουν να κάνουν διακοπές σε χώρες για τις οποίες δεν έχει δώσει το «πράσινο φως» η κυβέρνησή τους, αναγκάζονται στην επιστροφή τους να μπουν σε καραντίνα και να κάνουν δύο pcr tests τα οποία είναι πολύ ακριβά, καθώς κοστίζουν 120 ευρώ το ένα.
Με την ευκαιρία υπογράμμισε ότι πολλά κράτη διατηρούν τα αυστηρά μέτρα για να κρατήσουν τους πολίτες τους εντός των συνόρων τους και ειδικά τα σκανδιναβικά και γι΄αυτό τουριστικοί προορισμοί όπως η Ελλάδα δεν μπορούν να αλλάξουν την κατάσταση.

Ο κ. Ματσίγκος όμως εκτιμά ότι αν εμείς ως περιοχή ξεπεράσουμε το 70% των εμβολιασμένων στον πληθυσμό οι Σκανδιναβοί έστω και από τον Αύγουστο θα ταξιδέψουν, όπως επίσης και άλλοι τουρίστες λέγοντας τα εξής: «δεν μας προβληματίζει αυτό γιατί αν έρθουν τον Αύγουστο περισσότεροι τουρίστες, το ίδιο και το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο σε σχέση με πέρσι έχουμε και τις επιδόσεις από Μάιο και Ιούνιο πέρα από το ότι και ο Ιούλιος θα είναι καλύτερος από τον περσινό άρα τις 400.000 χιλιάδες που θέλουμε για να πάμε στο ένα εκατομμύριο τις πιάνουμε.

Εγώ πιστεύω ότι αυτό το μήνα που διανύουμε θα ξεπεράσουμε τις 100.000 τουρίστες που δεν είχαμε πέρσι. Και αν προστεθεί και ο Ιούλιος κατά τον οποίο πέρσι είχαμε 110.000 τότε σίγουρα θα πάμε καλύτερα, καθώς εκτιμώ ότι θα πιάσουμε πάνω από 150.000. θα έχουμε επίσης τους Ισραηλινούς τους Ρώσους, Πολωνούς, Γάλλους, Αυστριακούς, Τσέχους κλπ. Άρα όταν έχουμε καλύτερο Ιούνιο καλύτερο Ιούλιο και Μάιο που πέρσι ήταν μηδενικοί και λίγο καλύτερα να πάμε Αύγουστο Σεπτέμβριο και Οκτώβριο αλλά και Νοέμβριο θα πιάσουμε το ένα εκατομμύριο».

Με την ευκαιρία ο κ. Ματσίγκος υπογράμμισε ότι θα πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα να μην χαλαρώσουμε, και τόνισε ότι χρειάζεται σοβαρότητα και ατομική ευθύνη να περιορίσουμε τα κρούσματα και ακόμα καλύτερα να τα μηδενίσουμε και κυρίως να εμβολιαστούμε για να πιάσουμε το στόχο.

Διαβάστε ακόμη

Οι Ιταλοί “ψηφίζουν” Αστυπάλαια για διακοπές το φετινό καλοκαίρι

Ζήστε αξέχαστες εμπειρίες στη Ρόδο παροτρύνει τους αναγνώστες της η Rebekah Blakey, blogger από τη Μεγάλη Βρετανία

Αύξηση 8,4% καταγράφηκε στις αφίξεις τουριστών τον Απρίλιο

Κατέπλευσε για πρώτη φορά στη Ρόδο το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Ascent

191 θαλαμηγοί στη Ρόδο από τις αρχές του χρόνου

Η Ελλάδα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές

Γ. Ματσίγκος: Πολύ καλά εξελίχθηκε η τουριστική κίνηση τον Απρίλιο στη Ρόδο

Προβολή της Ρόδου στην Ολλανδική και Βελγική αγορά από την blogger Anne Maria De Graaf – Γαστρονομική περιήγηση του νησιού