Ελεύθερος χωρίς όρους αφέθηκε 28χρονος που κατείχε 108 γρ. χασίς

Ελεύθερος χωρίς όρους αφέθηκε 28χρονος που κατείχε 108 γρ. χασίς

Ελεύθερος χωρίς όρους αφέθηκε 28χρονος που κατείχε 108 γρ. χασίς

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 540 ΦΟΡΕΣ

Ελεύθερος χωρίς όρους αφέθηκε χθες μετά την απολογία του, ο 28χρονος που συνελήφθη κατά την άφιξη του στο νησί μας έχοντας 108 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης στις αποσκευές του.

Η σύλληψη του έγινε στις 18 Ιουνίου από Λιμενικούς και μετά τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 28χρονου, του ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος και παραπέμφθηκε στην ανάκριση.
Έτσι χθες το μεσημέρι συνοδευόμενος από τους συνηγόρους του κ.κ. Στέλιο Κιουρτζή και Βασίλη Λόγγο βρέθηκε ενώπιον της ανακρίτριας όπου και έδωσε εξηγήσεις για την υπόθεση, αρνούμενος την κατηγορία όπως αυτή του αποδίδεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 28χρονος επανέλαβε και τα όσα προανακριτικά είχε δηλώσει στους λιμενικούς, ότι δηλαδή ήρθε στο νησί μας για να εργαστεί την τουριστική περίοδο. Καθώς όμως τους τελευταίους μήνες αντιμετωπίζει προβλήματα άγχους και αϋπνίες είχε ξεκινήσει τη χρήση κάνναβης. Προκειμένου λοιπόν να καλύψει τις καθημερινές του ανάγκες ως προς την ουσία αυτή, προμηθεύτηκε από άγνωστο στην Αθήνα την ποσότητα που εντοπίστηκε στην κατοχή του και την οποία επρόκειτο να χρησιμοποιήσει αποκλειστικά και μόνο για δική του χρήση το διάστημα που θα εργαζόταν στη Ρόδο.

Για την αγορά της ποσότητας αυτής ο 28χρονος είπε ότι κατέβαλε 500 ευρώ και έτσι δε θα αντιμετώπιζε το άγχος και τη δυσκολία να εξασφαλίζει την καθημερινή του δόση την οποία είχε ανάγκη για να μπορεί να χαλαρώνει και να κοιμάται ήρεμα τα βράδια, αντιμετωπίζοντας το άγχος που είχε και το πρόβλημα της αϋπνίας του.

Ο ίδιος τόνισε δε ότι ήταν η πρώτη φορά που προμηθεύτηκε τέτοια ποσότητα, καθώς έως τότε οι ποσότητες που προμηθευόταν κάλυπταν τις ημερήσιες ανάγκες του, πλην όμως επειδή θα διέμενε για τη θερινή σεζόν στο νησί, με την ποσότητα αυτή θα εξασφάλιζε τις ημερήσιες δόσεις του, χωρίς να χρειάζεται να τις αναζητά καθημερινά σε ένα μέρος που δε γνωρίζει σχεδόν κανένα.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου εισαγγελέα και της ανακρίτριας Ρόδου, ο 28χρονος αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να του επιβληθεί κάποιος όρος.
Υπενθυμίζεται ότι η σύλληψη του 28χρονου έγινε στις 11.30 το πρωί στις 18 Ιουνίου 2021 στο λιμάνι της Ρόδου. Την ώρα εκείνη κατέπλευσε στο λιμάνι της Ακαντιάς το πλοίο από τον Πειραιά.

Στο πλαίσιο των τακτικών ελέγχων που διενεργεί το προσωπικό της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου, εντοπίστηκε ο 28χρονος και σε έλεγχο που του έγινε, μετά τον κατάπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. «ΣΕΙΡΗΝΑ», βρέθηκαν στην κατοχή του δύο (02) πλαστικές συσκευασίες περιέχουσες ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού μικτού βάρους εκατόν πέντε γραμμαρίων (105,00 gr) και τριών γραμμαρίων (3,00 gr), αντίστοιχα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, που διενήργησε την προανάκριση, κατασχέθηκαν οι ναρκωτικές ουσίες, ενώ σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίστηκε δικογραφία με την οποία παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη.

Διαβάστε ακόμη

39χρονος κατηγορείται για κλοπή ενέργειας

Συνελήφθη 20χρονος στη Ρόδο για επικίνδυνη οδήγηση και βία κατά αστυνομικών

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο