Δύο ασθενοφόρα θα προμηθευτεί ο δήμος Ρόδου

Δύο ασθενοφόρα θα προμηθευτεί ο δήμος Ρόδου

Δύο ασθενοφόρα θα προμηθευτεί ο δήμος Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 400 ΦΟΡΕΣ

Θα εδρεύουν στο Γεννάδι και στoν Έμπωνα

Ο Δήμος Ρόδου θα διαθέσει δύο ασθενοφόρα στη 2η ΥΠΕ για να εδρεύουν στο Γεννάδι και τον Έμπωνα ενώ κοινή τους επιθυμία είναι με γρήγορους ρυθμούς να προχωρήσει η ίδρυση και λειτουργία του Πολυδύναμου Ιατρείου στο Γεννάδι, όπως έγινε γνωστό χθες έπειτα από ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο με τον Διοικητή, κ. Χρήστο Ροϊλό.

Συγκεκριμένα, έκανε γνωστό με ανάρτησή του ο Δήμαρχος Ρόδου, κ. Αντώνης Καμπουράκης:
«Σήμερα (σ.σ. χθες) με χαρά ανακοινώσαμε με τον Διοικητή της 2ης ΥΠΕ Νοτίου Αιγαίου Χρήστο Ροϊλό, την γενναία απόφασή μας ο Δήμος Ρόδου να προχωρήσει άμεσα, πάντα με τις νόμιμες διαδικασίες στην προμήθεια δύο ασθενοφόρων τα οποία θα διαθέσει με προγραμματική σύμβαση στην 2η ΥΠΕ Νοτίου Αιγαίου.

Τα δύο αυτά ασθενοφόρα θα εδρεύουν στο Γεννάδι και στον Έμπωνα για την κάλυψη των αναγκών που υπάρχουν στον τομέα της υγείας, ικανοποιώντας και ένα πάγιο και διαχρονικό αίτημα των κατοίκων της Νότιας Ρόδου και του Αταβύρου.

Η 2η ΥΠΕ Νοτίου Αιγαίου θα αναλάβει την στελέχωση των δύο ασθενοφόρων με το απαραίτητο και εξειδικευμένο προσωπικό αλλά και τα λειτουργικά έξοδά τους.

Στην σημερινή (σ.σ. χθεσινή) συνάντηση με τον Διοικητή της Χρήστο Ροϊλό συναποφασίσαμε, να προχωρήσουν με ταχύτατους ρυθμούς οι διαδικασίες για την ίδρυση και λειτουργία του Πολυδύναμου Ιατρείου στο Γεννάδι.

Επίσης, ο Δήμος Ρόδου θα αναλάβει τις εργασίες για την επισκευή των κτηριακών υποδομών του Κέντρου Υγείας Αρχαγγέλου.

Στην συνάντηση με τον κ. Ροϊλό, συμμετείχαν οι Αντιπεριφερειάρχες Φιλήμονας Ζαννετίδης, Χαρούλα Γιασιράνη, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μιχάλης Σοκορέλος, οι Αντιδήμαρχοι Στράτος Καρίκης και Νίκος Καραμαρίτης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Σάββας Καραταπάνης και ο Διοικητής του Νοσοκομείου της Ρόδου Γρηγόρης Ρουμάνης.

Ο κ. Ροϊλός

Σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη ο κ. Ροϊλός είπε ότι ένας από τους λόγους της επίσκεψής του στη Ρόδο ήταν να εξετάσουν το θέμα των δομών υγείας στη Νότια Ρόδο. Και είπε:

«Η Νότια Ρόδος είναι ένα ταχύτατα αναπτυσσόμενο τουριστικά μέρος του νησιού και θα πρέπει παράλληλα με την τουριστική ανάπτυξη να αναπτύξουμε εκεί και να ενισχύσουμε και τις δομές Υγείας που έχουμε. Συζητήσαμε και με τον Δήμαρχο πολλά, στη σύσκεψη το κουβεντιάσαμε αναλυτικά.

Αναζητούμε μία φόρμουλα συνεργασίας να προμηθευτούμε μέσω του Δήμου δύο ασθενοφόρα τα οποία θα αξιοποιηθούν από τη 2η ΥΠΕ για τις ανάγκες των δομών μας στη Νότια Ρόδο αλλά και άλλες ενισχύσεις που μπορούμε να κάνουμε ώστε να προσελκύσουμε τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που χρειάζονται για να στελεχωθούν ακόμα καλύτερα οι δομές μας στη Νότια Ρόδο.

Η Νότια Ρόδος είναι μία προτεραιότητα, τώρα που μας επιτρέπει η κατάσταση της εξέλιξης της πανδημίας να δούμε λιγάκι και κάποια πιο στρατηγικά, πιο ουσιαστικά, ζητήματα είναι από τις πρώτες προτεραιότητες και γι’ αυτό ακριβώς το μεγαλύτερο μέρος της επίσκεψης θα το αναλώσουμε στη Νότια Ρόδο για να βάλουμε σε μία σειρά και σε έναν προγραμματισμό όλες αυτές τις αναγκαίες παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν».

Διαβάστε ακόμη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη