Δράσεις μαθητών και μαθητριών του 7ου Γυμνασίου Ρόδου-Διακρίσεις

Δράσεις μαθητών και μαθητριών του 7ου Γυμνασίου Ρόδου-Διακρίσεις

Δράσεις μαθητών και μαθητριών του 7ου Γυμνασίου Ρόδου-Διακρίσεις

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 734 ΦΟΡΕΣ

Με πολλή χαρά και υπερηφάνεια ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 7ου Γυμνασίου Ρόδου συγχαίρει τους μαθητές του σχολείου για τη συμμετοχή και τη βράβευσή τους σε διαγωνισμούς Λογοτεχνίας και Καλλιτεχνικών μαθημάτων (Εικαστικών και Μουσικής) που διοργανώθηκαν αυτή τη σχολική χρονιά.

Στον πανδωδεκανησιακό διαγωνισμό εικαστικής και μουσικής δημιουργίας «Μαζί μπορούμε να προστατευτούμε από τον Covid-19» που διοργάνωσε η Α΄ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου σε συνεργασία με τη Δ.Δ.Ε. Δωδεκανήσου και το 2ο ΠΕΚΕΣ Νοτίου Αιγαίου οι μαθητές του 7ου Γυμνασίου Ρόδου μετείχαν με έργα ζωγραφικής υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Καλλιτεχνικών, Δημήτρη Βασιλείου.

Στο διαγωνισμό αυτό η μαθήτρια Κριστιάνα Μετσάι της Γ΄τάξης έλαβε το 2ο βραβείο. Από το σχολείο απευθύνονται συγχαρητήρια στη μαθήτρια που διακρίθηκε αλλά και στα υπόλοιπα παιδιά που συμμετείχαν: Στην Ανθούλα Καρπαθίου, στην Ελισάβετ Κόλια, στον Μελέτη-Παναγιώτη Δελιγιάννη, στη Χρυσάνθη Κατσιδώνη, στον Δημήτρη Μπαντίδα, στην Παρασκευή-Αγγελική Γαλανού, στην Κωνσταντίνα Κακούλη, στη Μαρία Πανηγύρη, στη Λορίσα Τσέρα, στην Χρύσα Σκουρμαλλά, στη Στέλλα Καρατζιά, στην Χρυσή Κλωνάρη, στην Αργυρώ-Υγεία Δόση, στην Ειρήνη Τσαμπίκα Καλόγλου, στην Κατερίνα- Αναστασία Λαού, στον Σάββα Κουτέλλο, στην Εύη Βλαχοπούλου, στη Φωτεινή Βογιατζή, στην Καθολική-Ειρήνη Λαμπίρη, στη Σοφία Τσαμπίκα Πέτρη, στην Αγάπη Κουφού, στον Μιχαήλ Άγγελο Χατζηκωνσταντάκη, στον Νίκο Μουρέ, στον Περικλή Παύλου, στην Ειρήνη Ζήλφο, στη Σοφία Δερμιτζή, στον Γιάννη Κάγια, στον Γιάννη Μάκρα, στην Ελευθερία Μαύρου, στη Σέβη Πλακιώτη, στη Μαρίνα Σούρλη, στη Μουρβέτ Συβρήογλου και στη Νικολέτα Σχούρμαν –Δουράκα.

Τα έργα τους είναι διαθέσιμα σε ψηφιακό εκθετήριο. Σε όλους τους μαθητές αξίζουν επιπλέον συγχαρητήρια, διότι παρά τις δύσκολες συνθήκες που διαμόρφωσε η πανδημία βρήκαν τη διάθεση και το μεράκι να δοκιμάσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους διοχετεύοντας έτσι τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους.

Αξίζουν, επίσης, θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές και τις μαθήτριες που μετείχαν στον διαγωνισμό δημιουργικής γραφής «Δημιουργώντας μικρές ιστορίες» που διοργάνωσε η Σ.Ε.Ε. Φιλολόγων Δωδεκανήσου δρ. Κωνσταντίνα Καλαούζη του 2ου ΠΕΚΕΣ Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου και τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Δωδεκανήσου με την ευγενική χορηγία της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρόδου και του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσου.

Στον διαγωνισμό βραβεύτηκαν οι ακόλουθοι μαθητές και οι ακόλουθες μαθήτριες: η Παρασκευή Βλαχοπούλου για την ιστορία «Πόλεμος σημαίνει θάνατος», ο Στέφανος Χρυσοχός για «Το ρολόι της αλήθειας», η Χρυσή Κλωνάρη για το «Ένας έφηβος μετράει τις ώρες» και ο Νικόλας Σαρίκος για το «Ο φτωχός ήρωας με τη μεγάλη καρδιά», ενώ έπαινο πήραν οι μαθητές και οι μαθήτριες: Ιωάννης-Ραφαήλ Παπασταματίου για την ιστορία «Ένα κορίτσι διαφορετικό», η Αλεξάνδρα Σιδηροπούλου για την ιστορία «Όταν τα άψυχα πράγματα παίρνουν ζωή», ο Γιώργος Ασημίνας για τις ιστορίες «Σαν καλοκαιρινή ιστορία» και «Σαν παραμύθι», η Ειρήνη Λαμπίρη για την ιστορία «Ο φίλος μου ο Νίκος» και η Αντιγόνη Χατζηδιάκου και η Μαρία Τσαγκάρη για την ιστορία «Ο καλύτερός μου φίλος».

Οι μαθητές και οι μαθήτριες μετείχαν στην τηλε-συνάντηση βράβευσης παρουσιάζοντας τα έργα τους. Όλες οι «μικρές ιστορίες», που δημιουργήθηκαν με κέφι, έμπνευση και ευαισθησία θα περιληφθούν σε ηλεκτρονικό βιβλίο που θα εκδοθεί την επόμενη σχολική χρονιά.

Τέλος, συγχαρητήρια αξίζουν και στους μαθητές και τις μαθήτριες του προγράμματος Erasmus+ “Umweltfreundliches Europa - die Zukunft beginnt jetzt!” (Φιλική για το περιβάλλον Ευρώπη. Το μέλλον ξεκινά τώρα) που μετείχαν σε τηλε-συνάντηση με θέμα: «Το φυσικό περιβάλλον των χωρών μας, βιοποικιλότητα, προστατευόμενες περιοχές» στο πλαίσιο του προγράμματος, στις 11 Ιουνίου. Συγχαρητήρια, στη Μαρία Πανηγύρη, στην Αλεξάνδρα Σιδηροπούλου, στην Αλίκη Φιλοσίδη, στην Παρασκευή Γαλανού, στη Σελίν- Μουραντιέ Ζαμαντάκη, στον Γιάννη Καρασάββα, στον Νίκο Κοντίτση, στον Μιχάλη Νάκκα, στην Αργυρώ – Υγεία Δόση, στη Χρυσή Κλωνάρη και στη Μαρία Τσαγκάρη.
Ευχαριστίες οφείλονται βεβαίως και στις οικογένειες των μαθητών που στηρίζουν με κάθε τρόπο τα παιδιά τους.

«Ευχαριστούμε, λοιπόν, τους μαθητές μας για το κέφι, την έμπνευση, τον δυναμισμό και την ευαισθησία που αποτυπώνεται σε κάθε εργασία τους», σημειώνει σε ανακοίνωσή του το 7ο Γυμνάσιο Ρόδου.

Διαβάστε ακόμη

Επίσκεψη στη Βιομηχανία Αεριούχων Ποτών «ΒΑΠ-Π. Κουγιός ΑΒΕΕ»: Μία εκπαιδευτική ματιά στην τοπική παραγωγή

Τη δράση «MyEU2024 - Συμμετέχω ενεργά στο Μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης» φιλοξένησε ο δήμος Ρόδου για μαθητές του νησιού μας

Ψηφιακό σχολείο και φροντιστήριο: Το υβριδικό σύστημα που θα υπάρχει σε απομακρυσμένες περιοχές

Τρία βραβεία σε διεθνή διαγωνισμό απέσπασε ο «Δράκος της Ρόδου»

Πανελλαδικές 2024: Στους 68.851 οι εισακτέοι – Το πρόγραμμα

Στις 4 Ιουνίου οι εξετάσεις ενηλίκων για απόκτηση απολυτηρίου Δημοτικού Σχολείου στην Κάλυμνο

To xρονοδιάγραμμα των εξετάσεων: 20 Μαΐου ξεκινούν στα Λύκεια, 3 Ιουνίου στα Γυμνάσια, από 31 Μαΐου οι Πανελλαδικές στα ΓΕΛ

Δράσεις του 2ου ΕΠΑ.Λ.-Π.ΕΠΑ.Λ. Ρόδου για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων