Ν. Κωστάκης: Στόχος μας η επιβίωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Ν. Κωστάκης: Στόχος μας η επιβίωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Ν. Κωστάκης: Στόχος μας η επιβίωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 420 ΦΟΡΕΣ

H επιβίωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του νησιού μας και η καλύτερη επικοινωνία των μελών θα είναι ο στόχος της νέας διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου (ΕΣΡ) που αναδείχτηκε κατά τις πρόσφατες εκλογές, όπως τόνισε χθες ο πρόεδρος Νίκος Κωστάκης.

Παραχωρώντας την πρώτη του συνέντευξη παρουσία του απερχόμενου προέδρου Νίκου Μπόνη αλλά και του γενικού γραμματέα του συλλόγου Κώστα Σπανού, έκανε γνωστό ότι βρίσκεται στο στάδιο της ενημέρωσης για τα νέα του καθήκοντα λέγοντας απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους τα εξής: «Έχουμε πολλή και δύσκολη δουλειά αλλά με την ενεργή συμμετοχή της νέας ορεξάτης διοίκησης στόχος μας θα είναι στους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε η επιβίωση των μικρομεσαίων εμπορικών καταστημάτων της πόλης μας.

Μην ξεχνάμε ότι όλοι είμαστε στην ίδια βάρκα είμαστε στα βαθιά με πρωτόγνωρες καιρικές συνθήκες προσπαθώντας να βγούμε με ασφάλεια στη στεριά αντιμετωπίζοντας τον κάθε κυματισμό ξεχωριστά και έτσι θα πάμε, κύμα - κύμα. Ευελπιστώ να συνεχίσω την επιτυχημένη πορεία του Εμπορικού Συλλόγου που είχε μέχρι σήμερα και θα είμαι στη διάθεσή σας για οτιδήποτε χρειαστείτε.

Αυτό που σκεφτόμαστε είναι να έχουμε μία καλύτερη επικοινωνία με τα μέλη, με τους εμπόρους, να είμαστε πολύ πιο κοντά και να έχουμε ανταλλαγή απόψεων και γιατί όχι, σε κάποιες περιπτώσεις και κάποια δημοψηφίσματα προκειμένου να προχωράμε θέματα πολύ πιο γρήγορα ώστε να λυθούν τα προβλήματα που θα υπάρχουν στην αγορά».

Ν. Μπόνης: «Δεν σκοπεύω να πολιτευτώ»

Από την πλευρά του ο πρώην πρόεδρος Νίκος Μπόνης, που συμπλήρωσε έξι χρόνια στην προεδρία του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου, παραδίδοντας τη σκυτάλη στον νέο πρόεδρο Νίκο Κωστάκη, τόνισε ότι παραμένει γραμματέας της ΕΣΕΕ και διαβεβαίωσε ότι θα είναι δίπλα του για κάθε βοήθεια και στήριξη.

Απευθυνόμενος προς τους δημοσιογράφους αφού τους ευχαρίστησε για την πολυετή συνεργασία δήλωσε μεταξύ άλλων: «Πέρασαν έξι χρόνια από τη μέρα που ανέλαβα πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, ένα δύσκολο έργο σε μία πολύ δύσκολη περιοδο που η χώρα βρέθηκε σε μία πολύ δύσκολη κατάσταση (στην ουσία πτώχευσε) και το εμπόριο αντιμετώπισε τεράστιες δυσκολίες όλη αυτή την περίοδο. Βέβαια βγάλαμε και δύο χρόνια μέσα στην πανδημία.

Σήμερα έχω δίπλα μου τον νέο πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου ο οποίος αναλαμβάνει σε μία πολύ δύσκολη περίοδο τα ηνία του. Είναι ένας έμπειρος και καλός επιχειρηματίας έρχεται να συνεχίσει μια παράδοση τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια επιτυχημένων επιχειρηματιών του τόπου μας οι οποίοι ήθελαν και θέλουν να προσφέρουν στα κοινά του τόπου.

Εγώ δεν φεύγω από τον χώρο, παραμένω γραμματέας της ΕΣΕΕ που σημαίνει ότι πάντα θα είμαι μέσα στα προβλήματα και θα βοηθήσω τον πρόεδρο στα πρώτα του βήματα τα οποία είναι πάντα δύσκολα. Αυτό που θέλω να ξέρετε είναι ότι δεν σκοπεύω να πολιτευτώ ή να κάνω κάτι άλλο.

Μην έχετε δεύτερες σκέψεις στο μυαλό σας. Η αποχώρησή μου έγινε γιατί πιστεύω ότι το νέο Δ.Σ. και ο πρόεδρος θα προσφέρουν περισσότερα από όσα εγώ γιατί δεν είχα τον χρόνο λόγω της ενασχόλησής μου με την ΕΣΕΕ να ασχολούμαι περισσότερο με τα τοπικά ζητήματα. Ασχολούμουν περισσότερο με τα πανελλαδικά θέματα και αυτό ήταν ένα μειονέκτημα τα οποίο πιστεύω ότι θα διορθωθεί.

Αυτά τα έξι χρόνια καταφέραμε να επαναφέρουμε τον σύλλογο μέσα στα κέντρα λήψης των αποφάσεων. Πολλές αποφάσεις που πάρθηκαν είχαν τη σφραγίδα του συλλόγου μας. Νομίζω αυτό ήταν μία μεγάλη επιτυχία του Δ.Σ. και φυσικά θα συνεχιστεί καθώς δεν αλλάζει κάτι όσον αφορά τον σύλλογο. Είτε είμαι εγώ είτε ο Νίκος Κωστάκης είναι το ίδιο πράγμα. Επομένως να είστε σίγουροι ότι ο σύλλογος θα παραμείνει δυνατός όπως ήταν τα προηγούμενα χρόνια αλλά και πριν από εμένα».

Έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν

Ο πρώην πρόεδρος του ΕΣΡ ρωτήθηκε και για την πορεία της τουριστικής περιόδου σε συνάρτηση με τους εμβολιασμούς και μάλιστα με την ευκαιρία κάλεσε τους συμπατριώτες μας να σπεύσουν να εμβολιαστούν.

«Σε ό,τι αφορά τη σεζόν ξεκινήσαμε με όνειρα και ελπίδες βλέπω ότι υπάρχει μία κίνηση ικανοποιητική. Βέβαια αντιμετωπίζουμε δυσκολία σε ό,τι αφορά την αγγλική αγορά, και δεν ξέρω αν πραγματικά θέλουμε ή δεν θέλουμε να ανοίξει γιατί όπως γνωρίζετε το στέλεχος ΔΕΛΤΑ που έχει επικρατήσει στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου είναι πολύ επιθετικό και όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί και είναι πολλοί οι συμπολίτες μας αυτοί, θα έχουν μεγάλα προβλήματα.

Από αυτό εδώ το βήμα βρίσκω την ευκαιρία να καλέσω όσους δεν έχουν εμβολιαστεί να σπεύσουν και το καλύτερο εμβόλιο είναι… το πρώτο εμβόλιο. Να μην περιμένουμε να έρθει το εμβόλιο που πιστεύουμε ότι είναι το καλύτερο. Εμβολιαστείτε γιατί έχουμε δει τα παραδείγματα του Ισραήλ και της Πορτογαλίας αλλά και του Ηνωμένου Βασιλείου που ένα πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί αλλά όσοι δεν εμβολιάστηκαν με το στέλεχος ΔΕΛΤΑ είναι τώρα στις εντατικές» δήλωσε ο κ. Μπόνης και πρόσθεσε:

«Απευθύνω έκκληση: εμείς είμαστε ένα τουριστικό μέρος. Αν θέλουμε να επιβιώσουμε, θα πρέπει να εμβολιαστεί όσο γίνεται μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού και να μην περιμένουμε να το κάνουν οι διπλανοί μας. Εμείς πρέπει να το κάνουμε.

Ελπίζω ότι θα εμβολιαστεί μεγάλο μέρος του πληθυσμού της Ρόδου, η αγορά θα ανοίξει στις αρχές του μήνα, οπότε θα έχουμε μία σεζόν που θα είναι καλή με τα σημερινά δεδομένα. Να μην περιμένουμε ότι θα φτάσουμε στα επίπεδα του 2019. Θα είναι μία καλή σεζόν για να πάρουμε μία ανάσα για τον χειμώνα που θα είναι πολύ δύσκολος.

Η αγορά στα καταστήματα λιανικής είναι ακόμη μουδιασμένη. Η Παλιά Πόλη που έχει παραδοσιακά αυτή την περίοδο μία καλή κίνηση, δεν είναι φέτος αυτή που περίμεναν οι καταστηματάρχες. Παρ’ όλα αυτά ας μην ξεχνάμε ότι πέρυσι τέτοια εποχή ήμασταν κλειστά, άρα παίρνουμε κάτι που δεν είχαμε πέρυσι και προστίθεται στο ό,τι είχαμε από πέρυσι».

Ο νέος πρόεδρος του ΕΣΡ  Νίκος Κωστάκης
Ο νέος πρόεδρος του ΕΣΡ Νίκος Κωστάκης

Διαβάστε ακόμη

Ημερίδα για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών κινδύνων

Περιοδεία στο νησί μας πραγματοποίησε ο Γιώργος Αυτιάς

Το Φινλανδικό Σχολείο Ρόδου γιορτάζει 40 χρόνια λειτουργίας

Σημαντικός ο ρόλος των τοπικών μέσων ενημέρωσης στην ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος

Διευκόλυνση στη μεταφορά των ψαριών ζητούν οι ψαράδες

5,6 εκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στο νησί της Ρόδου

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς