Αερολιμενάρχης: 35 πτήσεις τσάρτερ χθες από το εξωτερικό στη Ρόδο

Αερολιμενάρχης: 35 πτήσεις τσάρτερ χθες από το εξωτερικό στη Ρόδο

Αερολιμενάρχης: 35 πτήσεις τσάρτερ χθες από το εξωτερικό στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1483 ΦΟΡΕΣ

Δεν εξελίσσεται και τόσο άσχημα τελικά η φετινή τουριστική σεζόν για τη Ρόδο. Αυτό αποδεικνύει το γεγονός ότι μόνο για χθες είχαν προγραμματιστεί 35 πτήσεις τσάρτερ ενώ αυξημένη προβλέπεται να είναι η κίνηση και το Σαββατοκύριακο.

Για την τουριστική κίνηση μίλησε χθες στον “Sky Rodos” ο αερολιμενάρχης Ρόδου κ. Σπύρος Δεληγιάννης και τόνισε πως με δεδομένα που υπάρχουν η κίνηση εξελίσσεται καλά.

«Με τα δεδομένα που υπάρχουν πάμε σχετικά καλά. Υπάρχει μια κανονική ροή τουριστών. Το πρόβλημα με τους Βρετανούς εξακολουθούν να υφίστανται. Οι αφίξεις από τις υπόλοιπες αγορές εξελίσσονται κανονικά», δήλωσε.

Ωστόσο υπογράμμισε πως η φετινή σεζόν δεν έχει καμία σχέση με τις δύο προηγούμενες.
«Τις τουριστικές επιδόσεις του 2019 και του 2020 να τις ξεχάσουμε. Είναι σαν να ξεκινάμε από την αρχή. Το να κάνουμε ένα παραλληλισμό με αυτά τα έτη δεν λέει και είναι ένα παραπλανητικό στοιχείο. Αρχίζουμε από την αρχή τη σεζόν και πρέπει να αποδείξουμε πως είμαστε ασφαλής προορισμός», είπε.

Σε ερώτηση σχετικά με την τουριστική κίνηση τόνισε πως θα είναι αυξημένη το προσεχές Σαββατοκύριακο. «Τις υπόλοιπες ημέρες θα είναι πιο ήρεμη η κατάσταση. Συνεχώς τα δεδομένα αλλάζουν. Περιμένουμε να ανοίξει η αγορά της Μεγ. Βρετανίας. Δεν γνωρίζω πότε ακριβώς θα γίνει αυτό.

Δεν κρίνω την κατάσταση από τα δημοσιεύματα αλλά από τον αριθμό των αεροσκαφών. Βλέπω ότι ο αριθμός των αεροσκαφών που είχαν δηλωθεί στις 20 Μαΐου ότι θα έρχονταν στη Ρόδο δεν μεταβάλλεται σημαντικά», τόνισε και πρόσθεσε πως χθες είχαν προγραμματιστεί 35 πτήσεις τσάρτερ.

Για τους τουρίστες που έρχονται από την Αγγλία σημείωσε: «Και τα αεροπλάνα από την Αγγλία έρχονται με τους τουρίστες που είναι ήρωες αφού δέχονται να κάνουν διακοπές και μετά να επιστρέψουν πίσω και να εφαρμόσουν τα περιοριστικά μέτρα που έχει αποφασίσει η κυβέρνησή τους».

Διαβάστε ακόμη

48 κρουαζιερόπλοια πρόκειται να καταπλεύσουν τον Ιούνιο στη Ρόδο

Ιδιαίτερα ικανοποιητικά εξελίσσεται η τουριστική κίνηση στο νησί μας

ΤUI Γερμανίας: Ξεκίνησαν οι κρατήσεις για το 2025

ΞΕΕ: Ικανοποίηση για το «φρένο» της Ε.Ε. στις αθέμιτες πρακτικές της Booking

Οι Ιταλοί “ψηφίζουν” Αστυπάλαια για διακοπές το φετινό καλοκαίρι

Ζήστε αξέχαστες εμπειρίες στη Ρόδο παροτρύνει τους αναγνώστες της η Rebekah Blakey, blogger από τη Μεγάλη Βρετανία

Αύξηση 8,4% καταγράφηκε στις αφίξεις τουριστών τον Απρίλιο

Κατέπλευσε για πρώτη φορά στη Ρόδο το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Ascent