Ε. Βόζεμπεργκ: Εφικτή η επαναφορά των μειωμένων συντελεστών στα Δωδεκάνησα

Ε. Βόζεμπεργκ: Εφικτή η επαναφορά των μειωμένων συντελεστών στα Δωδεκάνησα

Ε. Βόζεμπεργκ: Εφικτή η επαναφορά των μειωμένων συντελεστών στα Δωδεκάνησα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 150 ΦΟΡΕΣ

Την εκτίμηση πως είναι εφικτή η επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ και στα Δωδεκάνησα έκανε χθες η ευρωβουλευτής της ΝΔ κ. Ελίζα Βόζεμπεργκ.

«Η Ελλάδα απέδειξε ότι μπορεί να ελέγχει τη δημοσιονομική εικόνα και έχει τη δυνατότητα να ζητήσει την οριστικοποίηση της μείωσης του ΦΠΑ. Για τα Δωδεκάνησα που επλήγησαν άμεσα και καίρια εκτιμώ ότι στο εγγύς μέλλον θα υπάρξει έγκριση επέκτασης αυτής της πολιτικής με το δεδομένο ότι το δημοσιονομικό μαξιλάρι που διαθέτει η κυβέρνηση είναι επαρκές. Σας θυμίζω ότι μεγάλοι οίκοι αξιολόγησης αναγνωρίζουν τις προσπάθειες της κυβέρνησης στην οικονομία και θα διαψευσθούν οι Κασσάνδρες καθώς οι ρυθμοί ανάπτυξης είναι εξαιρετικοί», δήλωσε.

Σε ερώτηση αν χρειάζεται να ασκηθούν περαιτέρω πιέσεις από τους βουλευτές για το θέμα αυτό η κ. Βόζεμπεργκ δήλωσε:

«Οι τοπικοί βουλευτές εννοείται ότι πιέζουν. Δεν χρειάζεται να πιέσουν περισσότερο. Έχουν αποδείξει τη μέριμνά τους. Το γεγονός ότι αναγνωρίζεται η μεταρρυθμιστική πολιτική της κυβέρνησης και η εστιασμένη πολιτική για τα νησιά θα παίξει ρόλο ώστε να επιταχυνθούν αποφάσεις που θα ευνοήσουν στην κατεύθυνση που αφορά την επαναφορά και για τα υπόλοιπα νησιά»
Σε ερώτηση για τη στήριξη των επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία με πόρους της ΕΕ η κ. Βόζεμπεργκ υπογράμμισε ότι:

«Η Ελλάδα θα πάρει πάρα πολλά χρήματα από την ΕΕ. Είναι από τις χώρες που ευνοούνται στον βαθμό των επιδοτήσεων και λιγότερο των δανειοδοτήσεων. Μέχρι τέλος Ιούλιο αναμένονται 4,5 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης. Έως το τέλος του 2021 θα έχουν εισρεύσει 7,5 δισεκατομμύρια ευρώ. Η ελληνική κυβέρνηση έχει καταθέσει πρόγραμμα που έχει εγκριθεί ήδη από τα αρμόδια όργανα της ΕΕ. Είμαι αισιόδοξη πως τα χρήματα θα έρθουν σύντομα. Θα κατευθυνθούν και στα Δωδεκάνησα ώστε να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε προβλήματα που ενδεχομένως να φέρει η επόμενη φάση της πανδημίας».
Η κ. Βόζεμπεργκ αναφέρθηκε εκτενώς και στην εισήγηση που έχει κάνει για τα τροχαία ατυχήματα και τις παρεμβάσεις που μπορούν να γίνουν.

Με αφορμή την επιδημιολογική εικόνα της χώρας η ευρωβουλευτής της ΝΔ τόνισε:
«Εδώ έχουμε δύο αναγνώσεις. Η μια αφορά την αρτιότητα που αφορά η πολιτεία οργάνωσε τους εμβολιασμούς. Μας έχουν επιβραβεύσει για το θέμα αυτό. Από την άλλη πλευρά έχουμε ένα μεγάλο τμήμα αρνητών του εμβολιασμού. Χρειάζεται περισσότερο να πεισθούν οι νέοι αλλά και οι άνθρωποι ηλικίας 60 με 70 ετών για να εμβολιαστούν.

Από την πρώτη στιγμή είπα πως υπάρχει συνταγματική δυνατότητα να καταστούν υποχρεωτικοί οι εμβολιασμοί σε συγκεκριμένες κατηγορίες συνανθρώπων μας όπως οι νοσηλευτές και οι γιατροί και ενδεχομένως σε εκπαιδευτικούς. Είναι αδιανόητα όσα ακούσαμε από τον κ. Πόλακη όταν συνάνθρωποι μας πεθαίνουν. Είμαστε μια δημοκρατική και φιλελεύθερη χώρα και κάποιοι πρέπει να καταλάβουν ότι χωρίς κανόνες δεν μπορούμε να συνυπάρχουμε στο κοινωνικό σύνολο. Ποιος ήθελε να φοράει μάσκα και να εμβολιαστεί; Έχουμε να κάνουμε όμως με μια μολυσματική νόσο και η ανάγκη να θωρακιστούν όλοι».
(πηγή: “Sky Rodos”)

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο