Εκδικάζεται η μήνυση Χαρίτου κατά Πετρίδη - Χατζηπαπά

Εκδικάζεται η μήνυση Χαρίτου κατά Πετρίδη - Χατζηπαπά

Εκδικάζεται η μήνυση Χαρίτου κατά Πετρίδη - Χατζηπαπά

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 243 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν

Εν Ρόδω Τρίτη 27 Ιουνίου 1961
Αριθ. Φύλλου 3061

Ως ετονίσθη υπό στελεχών Ομοσπονδίας
ΜΟΝΟΝ ΟΤΑΝ ΘΑ ΖΗΤΗΘΗ ΘΑ ΕΠΕΚΤΑΘΗ ΤΟ Τ.Ε.Β.Ε.
Η συγκέντρωσις των επαγγελματοβιοτεχνών

Προχθές την πρωΐαν εις την αίθουσαν του κινηματοθεάτρου «Ολύμπια» έλαβε χώραν συγκέντρωσις των επαγγελματοβιοτεχνών της Ρόδου.
Προς αυτούς ωμίλησεν ο γενικός γραμματεύς της Ομοσπονδίας όστις εξέθεσε τα των ενεργειών της επιτροπής αγώνος, ήτις είχε προσφάτως μεταβή εις Αθήνας.

Ούτω μεταξύ άλλων είπεν ότι κατά την διάρκειαν ειδικής συσκέψεως της διοικούσης επιτροπής της ΓΣΕΒΕ εις την οποίαν συμμετέσχον και οι Βουλευταί Δωδεκανήσου κ.κ. Στέλιος Κωτιάδης και Γαβριήλ Χαρίτος, ο πρόεδρος αυτής κ. Μπερνίτσας υπεσχέθη ότι αφού προηγουμένως οι επαγγελματοβιοτέχναι της Ρόδου προβούν εις την ίδρυσιν Οικοδομικού Συνεταιρισμού, θα κατέλθη εις Ρόδον μετά αρμοδίου μηχανικού, προκειμένου να εξετάση επιτοπίως το όλον θέμα.

Εν σχέσει προς το θέμα της επεκτάσεως του ΤΕΒΕ και εις την Δωδεκάνησον ο κ. Τριάντος είπε ότι μόνον όταν οι επαγγελματοβιοτέχναι το ζητήσουν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθή τούτο.
Τέλος ωμίλησαν και άλλοι ηγέται του Επαγγελματοβιοτεχνικού κόσμου με το αυτό πνεύμα.

ΑΥΡΙΟΝ Η ΕΚΔΙΚΑΣΙΣ ΤΗΣ ΜΗΝΥΣΕΩΣ ΧΑΡΙΤΟΥ ΚΑΤΑ ΠΕΤΡΙΔΗ-ΧΑΤΖΗΠΑΠΑ
Ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου, εκδικάζεται αύριον η μήνυσις του βουλευτού κ. Γ. Χαρίτου κατά του Δημάρχου κ. Μ. Πετρίδη και του διευθυντού της εφημερίδος «Δωδεκάνησος» κ. Β. Χατζηπαπά, επί συκοφαντική φυσφημίσει.

Επίσης αύριον ενώπιον του αυτού δικαστηρίου θα εκδικασθή η μήνυσις του κ. Χατζηπαπά επί συκοφαντική δυσφημίσει κατά του Δημάρχου κ. Πετρίδη. Αι εν λόγω δίκαι προκαλούν ζωηρόν ενδιαφέρον μεταξύ των κατοίκων της Ρόδου προβλέπεται δε ότι ταύτας θα παρηκολουθήση σημαντική μέρις της Ροδιακής κοινωνίας.

Καλλιτεχνικά Νέα
- Ως ανήγγειλεν η Εθνική Ένωσις Ελλήνων Λογοτεχνών, κατά την προσεχή περίοδον διαλέξεως η οποία θα αρχίση από του φθινοπώρου, θα αποσταλούν και εις Ρόδον διακεκριμμένοι ομιληταί, εις τα πλαίσια του προγράμματός της. Μεταξύ άλλων η εν λόγω Ένωσις θα καλέση τους γνωστούς συγγραφείς Χεμινγουαίη και Μαλρώ.

- Δι’ εγγράφου της η Χορωδία Κορίνθου προς τον Καλλιτεχνικόν Οργανισμόν του Δήμου Ρόδου, επρότεινε την κάθοδόν της εντάυθα, διά σειράν εμφανίσεων. Η πρότασις θα εξετασθή εντός των ημερών.

- Από της μεταπροσεχούς Τετάρτης αρχίζουν αι τακτικαί παραστάσεις του δημοτικού μπαλέττου, με τας χορευτικάς σκηνάς, «Ροδίτικος Γάμος», «Ποθέρι» και «Γλέντο στο νησί». Αι εν λόγω παραστάσεις θα δίδωνται καθ’ εκάστην Τετάρτην και καθ’ όλην την θερινήν περίοδον.

- Εντός της εβδομάδος θα τελεσθούν τα εγκαίνια του νέου κλειστού κινηματογράφου «Παλλάς», ο οποίος θα λειτουργήση χάρις εις ειδικήν κλιματιστικήν εγκατάστασιν, ήδη, ως γνωστόν λειτουργούν έτεροι 6 κινηματογράφοι εις Ρόδον.

- Όταν ανηγγέλθη ότι την Κυριακήν θα ελάμβανε χώραν η 1η συναυλία της Περιηγητικής, ενομίσθη ότι επρόκειτο περί μίας παραδόξου αποφάσεως και ότι δεν θα υπήρχεν ακροατήριον. Και όμως περί τους 200 τυχερούς παρηκολούθησαν ένα μουσικόν συγκρότημα υπό την διεύθυνσιν της Κας Ξένης Παπαχαλκίτου-Σακελλαρίδη, το οποίον εξετέλεσεν ένα πρόγραμμα μιας ώρας. Το Α’ μέρος εξετελέσθη από τας αδελφάς Παπαχαλκίτου (βιολί και πιάνο). Το Β’ μέρος με την συμμετοχή του συγκροτήματος ενεθουσίασε τους ακροατάς διότι δεν επερίμενεν μίαν τόσον καλήν προετοιμασίαν.

ΗΤΤΗΘΗ Ο ΠΑΡΡΟΔΙΑΚΟΣ ΜΕ 3-0
- Προχθές το απόγευμα διεξήχθη εις το Εθνικόν Στάδιον ποδοσφαιρικός αγών διά το κύπελον παρηγορίας, μεταξύ Παρροδιακού και Εργοτέλους. Νικήτρια ανεδείχθη η ομάς της Κρήτης με τέρματα 3 προς μηδέν.

- Σήμερον αναμένεται εις Ρόδον η Τουρκική ομάς «Μπέγιογλου Σπορ» η οποία την Πέμπτην και την Κυριακήν υπό το φως των προβολέων θα συναντηθή εις το Εθνικόν Στάδιον με τον Διαγόρα.
- Ο Καζώνης Καλύμνου, αφού επεβλήθη του Ποσειδώνος, ανεκηρύχθη πρωταθλητής του Ομίλου Βορείου Συγκροτήματος.

Διαβάστε ακόμη

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον τα ανεπίσημα εγκαίνια της πινακοθήκης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...

Φλας στο παρελθόν 1964, Καρεκλιές και ξύλο για το κέρδος...