Κατηγορείται ότι έκλεψε χρήματα και χρυσαφικά από την πρώην σύζυγό του

Κατηγορείται ότι έκλεψε χρήματα και χρυσαφικά από την πρώην σύζυγό του

Κατηγορείται ότι έκλεψε χρήματα και χρυσαφικά από την πρώην σύζυγό του

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 924 ΦΟΡΕΣ

Χρυσά κοσμήματα αλλά και χρήματα αξίας άνω των 90.000 ευρώ κατηγορείται 59χρονος ότι αφαίρεσε από το σπίτι της πρώην συζύγου του!

Μάλιστα για την υπόθεση αυτή ο 59χρονος θα δικαστεί από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων στις αρχές Ιουλίου (6 του μήνα) σε μία προσπάθεια να μειώσει ή και να «εξαφανίσει» την ποινή των δύο ετών φυλάκισης που του επιβλήθηκε πρωτόδικα (Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου) πριν από τέσσερα χρόνια.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 59χρονος στις 13 Απριλίου 2014 μπήκε στο σπίτι της πρώην συζύγου του, την ώρα που αυτή απουσίαζε, και αφαίρεσε μέσα από το χρηματοκιβώτιο δακτυλίδια, μενταγιόν, καδένες, βραχιόλια, ρολόγια κ.α. με πολύτιμες πέτρες και αξίας το κάθε κόσμημα αρκετών χιλιάδων ευρώ.

Επίσης κατηγορείται ότι αφαίρεσε χαρτονομίσματα αξίας 5.000 ευρώ και 10.000 δολάρια Αμερικής. Όλα τα παραπάνω αντικείμενα είναι αξίας 92.800 ευρώ.

Πάντως ο 59χρονος ενώπιον του πρωτόδικου δικαστηρίου αρνήθηκε την κατηγορία και δήλωσε αθώος, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι τα κοσμήματα και τα τιμαλφή όχι μόνο δεν τα έκλεψε αλλά ήταν δικά του, αφού τα είχε αγοράσει ο ίδιος κατά τη διάρκεια του κοινού τους βίου με χρήματα που αποκόμισε από την εργασία του, ενώ η πρώην σύζυγος του δεν είχε εργασία ώστε να έχει εισοδήματα. Μάλιστα για να τα προφυλάξει τα πήρε από το σπίτι της πρώην συζύγου του ώστε να μην τα πουλήσει και σε καμία περίπτωση δεν τα αφαίρεσε.

Οι ισχυρισμοί του αυτοί δεν έπεισαν το δικαστήριο το οποίο καταδίκασε τον 59χρονο και ελπίζει πλέον να πάει η υπόθεσή του καλύτερα, στο εφετείο.

Συνήγορος υπεράσπισης για τον 59χρονο παραστάθηκε ο κ. Βασίλης Καβουριού, ενώ ως πολιτική αγωγή για λογαριασμό της συζύγου, ο κ. Μανώλης Κουτσούκος.

Διαβάστε ακόμη

39χρονος κατηγορείται για κλοπή ενέργειας

Συνελήφθη 20χρονος στη Ρόδο για επικίνδυνη οδήγηση και βία κατά αστυνομικών

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο