Β. Μανέττας: Πρέπει να πληρώνεται το νερό για την άρδευση

Β. Μανέττας: Πρέπει να πληρώνεται το νερό για την άρδευση

Β. Μανέττας: Πρέπει να πληρώνεται το νερό για την άρδευση

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 793 ΦΟΡΕΣ

Να αυξήσει τα έσοδα από τον τομέα της άρδευσης προσδοκά η διοίκηση της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ρόδου.

Αυτό δήλωσε χθες μιλώντας στον “Sky Rodos” o πρόεδρος της επιχείρησης κ. Βασίλης Μανέττας, με αφορμή το πρόβλημα που ανέκυψε στην περιοχή των Κολυμπίων.
Δεσμεύθηκε πως θα δοθεί άμεσα λύση ώστε και νερό για την άρδευση να έχουν όλοι αλλά και η ΔΕΥΑΡ να εισπράττει χρήματα για τις υπηρεσίες που παρέχει.

«Προφανώς οι ποσότητες του νερού στα Κολύμπια δεν είναι αρκετές. Ο κόσμος θέλει απεριόριστες ποσότητες. Ίσως και ο υδρονομέας δεν κάνει σωστή διαχείριση. Χθες ασχολήθηκα με το θέμα και έδωσα εντολή να επισκευαστεί το μεταλλικό αυλάκι μέσω του οποίου διοχετεύεται το νερό και να αυξήσουμε την παροχή», τόνισε

Ο κ. Μανέττας τόνισε πως γίνεται προσπάθεια για συνετή διαχείριση του νερού.
«Υπάρχει αυθαιρεσία από τους δημότες που έχουν σπάσει το μεταλλικό αυλάκι και έχουν βάλει διάφορες διακλαδώσεις για να φθάνει το νερό στις εκτάσεις τους χωρίς εποπτεία από τους υδρονομείς. Θέλουμε να τα περιορίσουμε αυτά για να μην γίνεται σπατάλη νερού», είπε.

Όσο για τις εισπράξεις από την άρδευση είπε πως είναι καθηλωμένες στα 180.000 ευρώ τη στιγμή που το κόστος για την επιχείρηση φθάνει στο ποσό του 1.500.000 ευρώ. Μόνο οι υδρονομείς μισθολογικά κοστίζουν στη ΔΕΥΑΡ 350.000 ευρώ.
«Υπάρχει κανονισμός και το νερό για την άρδευση πρέπει να πληρώνεται. Από πού θα βρει η ΔΕΥΑΡ τα λεφτά για να κάνει τις αποκαταστάσεις και να πληρώνει τους υδρονομείς που κοστίζουν 350.000 ευρώ στην επιχείρηση;

Πέρυσι το κόστος για την άρδευση ήταν 1.500.000 ευρώ. Οι εισπράξεις ήταν 180.000 ευρώ. Πρέπει να μπει μια τάξη. Το αρδευτικό νερό δεν τιμολογούνταν τα προηγούμενα χρόνια. Μέχρι το 2015 δεν είχαν εκδώσει λογαριασμούς. Μετά εξέδωσαν κάποιους. Από το 2018 άρχισε να γίνεται κάποια τιμολόγηση του αρδευτικού νερού», δήλωσε ο κ. Μανέττας.

Διαβάστε ακόμη

Συμφωνία Δημάρχου Ρόδου και Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης για άμεση λύση στο πρόβλημα υποστελέχωσης του Κτηματολογίου

Την Παρασκευή θα συνεδριάσει η περιφερειακή επιτροπή Νοτίου Αιγαίου

Ορκίστηκαν Δημοτικοί Σύμβουλοι οι κυρίες Ματίνα Γιαννέλη και Ελπίδα Ατσίδη

Αίτημα για τις δαπάνες καρκινοπαθών που πάνε στην Αθήνα για ακτινοθεραπείες

Σε 160 ανέρχονται τα μικρά και μεγάλα νησιά της Δωδεκανήσου

Τα ερωτήματα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση προς συζήτηση στη Συνεδρίαση Λογοδοσίας της περιφέρειας

Ολοκλήρωση έργων αντιπλημμυρικής – αντιδιαβρωτικής προστασίας στη Ρόδο

Δράση “Explore the Aegean ΙΙ” από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου