Τον κίνδυνο επιβολής lockdown τον... Ιούλιο επεσήμανε ο δήμαρχος Ρόδου

Τον κίνδυνο επιβολής lockdown τον... Ιούλιο επεσήμανε ο δήμαρχος Ρόδου

Τον κίνδυνο επιβολής lockdown τον... Ιούλιο επεσήμανε ο δήμαρχος Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 4211 ΦΟΡΕΣ

Έκκληση στους κατοίκους του νησιού για να εμβολιαστούν

Σειρά του δημάρχου Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη ήταν να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με το χαμηλό ποσοστό των εμβολιασμών στο νησί, απευθύνοντας έκκληση στον τοπικό πληθυσμό να σπεύσει να εμβολιαστεί πριν οδηγηθούμε σε δυσάρεστες εξελίξεις.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε χθες εξέφρασε την αγωνία και κυρίως τον φόβο ότι με τα σημερινά δεδομένα που παρουσιάζει η Ρόδος όχι μόνο δεν θα έχει τουριστική κίνηση αλλά είναι πολύ πιθανόν να τεθεί σε καθεστώς lockdown με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Αν συμβεί αυτό η τουριστική σεζόν θα τερματιστεί άδοξα μέσα στις προσεχείς ημέρες και μαζί της και οι ελπίδες για μία μικρή οικονομική ανάσα, αφού ο κ. Καμπουράκης δεν αποκλείει ένα «κλείσιμο» της Ρόδου ακόμα και μέσα στον Ιούλιο και όχι φυσικά με το πέρας της τουριστικής περιόδου!

«Τα πράγματα σίγουρα δεν πάνε καλά. Το μικρότερο ποσοστό της Ρόδου σε όλο το Αιγαίο, το μικρότερο ποσοστό σε νησί του Νοτίου Αιγαίου, περίπου το 37% του πληθυσμού, είναι ένας αριθμός που σίγουρα ούτε ελπίδα προδίδει ούτε ελπίδα επιτρέπει ούτε χτίζει τείχος ανοσίας. Δεν επιθυμώ στη σημερινή ενημέρωση να είμαι αιχμηρός και κυρίως απρεπής, αλλά η έλλειψη ανοσίας και το ξεχείλισμα ανοησίας νομίζω ότι περιγράφει τη σημερινή κατάσταση στο θέμα των εμβολιασμών.

Η δημόσια υγεία είναι το νούμερο ένα. Το πώς προφυλάσσουμε τον εαυτό μας, τον συγγενή μας, τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, τους γηραιότερους, τους ασθενέστερους είναι το ένα, αλλά στενά συνδεδεμένο με τη δημόσια υγεία με την προσωπική μας αλλά και με τη συνολική υγεία είναι και το εισόδημά μας η εργασία μας και το ψωμί μας» δήλωσε ο δήμαρχος και πρόσθεσε:

«Πιστεύω ότι δεν υπάρχει τίποτα καλό χωρίς θυσίες. Και θυσία είναι σίγουρα να αναλάβει κάποιος την ευθύνη να προσέλθει και να εμβολιαστεί. Είναι θυσία συνταγματικού δικαιώματος να μην το κάνει; Ελευθερίας στη ζωή; Ο καθένας μπορεί να πει ό,τι θέλει. Εγώ θέλω να πω ότι η ελευθερία του ενός δεν του επιτρέπει ούτε να πάρει μέρος στα καλά που απαιτεί από το άνοιγμα της εργασίας και του νησιού μας και από το πώς θα πάνε τα πράγματα φέτος.

Κάποιοι ονειρεύονται. Έχουν την εντύπωση ότι τα lockdown θα γίνουν ενδεχομένως με το πέρας της τουριστικής περιόδου τον Οκτώβριο, τον Νοέμβριο, ίσως και την περίοδο που βολεύει αυτόν που δεν εμβολιάζεται. Τα πράγματα όμως δεν είναι καθόλου έτσι. Όπως οδηγούνται τα πράγματα σήμερα πάμε για lockdown τον Ιούλιο. Όπως οδηγούνται τα πράγματα σήμερα, πάμε για μία μηδενική τουριστική χρονιά σε πολύ λίγες ημέρες».

Ο δήμαρχος, αφού υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να κατανοήσει τον λόγο που σε άλλες τουριστικές περιοχές έχουν φτάσει το 60% έως 65% τα ποσοστά των εμβολιασμένων αναφέρθηκε και στη δημιουργία του μεγάλου εμβολιαστικού κέντρου που δημιουργήθηκε στο νησί για να διευκολύνει τον πληθυσμό, λέγοντας:

«Καθένας από εμάς έκανε το καθήκον του. Δημιουργήθηκε ένα αξιοπρεπέστατο εμβολιαστικό κέντρο όπου κάποιος σε 20 λεπτά με συνθήκες σεβασμού στον άνθρωπο, με καλή εξυπηρέτηση, με άριστη υγειονομική φροντίδα από γιατρούς όλης της Ελλάδας που ήρθαν στο νησί μας έχει φτάσει σε νούμερα πάρα πολύ χαμηλά.

Το καθήκον όσων έπρεπε να συμπράξουν στην οργάνωση της διαδικασίας έχει γίνει. Τώρα η ευθύνη είναι στα χέρια του κάθε συμπολίτη μας, του κάθε Ροδίτη. Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και σοβαροί και καλό θα ήταν να μην αποδείξουμε ότι 45.000 ευσυνείδητοι άνθρωποι σοβαροί που προσήλθαν και έκαναν το εμβόλιο είναι διατεθειμένοι ή μπορούν να συγχωρήσουν στον εαυτό τους να δεχτούν κάτι το ανήκουστο: οι υπόλοιποι να τους σφραγίσουν και να τους στερήσουν το ψωμί σε αυτούς και στην οικογένειά τους».

Μάλιστα, όπως τόνισε, για τον ίδιο το θέμα των εμβολιασμών είναι πάρα πολύ σημαντικό, δεν είναι κάτι που μπορεί να το παίρνουμε... ελαφρά και δεν είναι κάτι που μπορούμε να το αντιμετωπίζουμε με πολλά, δεύτερες, τρίτες και τέταρτες σκέψεις, όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Είμαστε σε πόλεμο. Και βέβαια ό,τι κάνουμε έχει κινδύνους. Και ασπιρίνη να πάρουμε και στο απέναντι πεζοδρόμιο να περάσουμε έχει κινδύνους, αλλά μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος από το να επιμένει κάποιος να μην εμβολιαστεί ή να θέλει οι γιατροί που ήρθαν στο νησί να βλέπουν νούμερα αντί 3.000 και 4.000 εμβόλια να είναι το πολύ 1.000 την ημέρα και αυτό δεν είναι κάτι που μας κάνει υπερήφανους» κατέληξε.

Διαβάστε ακόμη

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»