O Αμερικανικός Τύπος εξυμνεί τα Δωδεκάνησα με αφορμή την επίσκεψη της Ζακλίν Κέννεντυ

O Αμερικανικός Τύπος εξυμνεί τα Δωδεκάνησα με αφορμή την επίσκεψη της Ζακλίν Κέννεντυ

O Αμερικανικός Τύπος εξυμνεί τα Δωδεκάνησα με αφορμή την επίσκεψη της Ζακλίν Κέννεντυ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 167 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Κυριακή 2 Ιουλίου 1961 Αριθ. Φύλλου 3066

Tα αποτελέσματα της επισκέψεως της Κας Κέννεντυ

ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΕΞΥΜΝΕΙ ΝΗΣΟΥΣ ΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
Πολλοί Αμερικανοί θα έλθουν εις τα νησιά

Ολόκληρος ο Αμερικανικός τύπος, επ’ ευκαιρία της επισκέψεως της Κας Ζακλίν Κέννεντυ εις την Ελλάδα, εδημοσίευσεν εκτενή ρεπορτάζ, εις τα οποία εξαίρεται ιδίως η ομορφιά των νησιών του Αιγαίου και της Δωδεκανήσου.
«Ωραιότατο νησί, πατρίδα του θείου πατρός της Ιατρικής Ιπποκράτους», χαρακτηρίζει την Κω η εφημερίς «Εξάμινερ» του Λός Άντζελες, η οποία παρέχει και χρησίμους πληροφορίας διά την καλήν και ευθηνήν συγκοινωνίαν.
Η «Τζάβελ Άτζεντ» της Νέας Υόρκης αναφέρει ότι καθ’ όλον το θέρος τουριστικά ατμόπλοια προσεγγίζουν «εις την υπέροχην Ρόδον».

Η «Όρεγκον Σταίητμεν» εδημοσίευσεν ότι ο ΕΟΤ έφτιαξε πολλούς σταθμούς θαλαμηγών εις Δωδεκάνησον διά την εξυπηρέτησιν της αυξανούσης κινήσεως μικρών σκαφών».
Φωτογραφίας της Κω και την Ιστορίαν του Ιπποκράτους δημοσιεύει η «Ρέκορντ Αντβερτάϊζερ» του Χάλιφαξ, τονίζουσα «τι καταπληκτικός, ευφάνταστος, ευφυής λαός αυτοί οι Έλληνες»!!

Tέλος, η «Αμέρικαν Εξπρές» αναφέρεται εις την ίδρυσιν Καζίνο εις Ρόδον και τονίζει ότι πολλοί Αμερικανοί θα περάσουν τας διακοπάς των εφέτος εις Ρόδον.
Τα αποσπάσματα αυτά είναι μέρος των χιλιάδων δημοσιευμάτων που έγιναν εις την Αμερικήν και που ασφαλώς θα συντελέσουν εις την άφιξιν πολλών Αμερικανών.

ΑΝΑΧΩΡΟΥΝ ΡΟΔΙΟΙ ΣΤΡΑΤΕΥΣΙΜΟΙ
Υπό του Γενικού Επιτελείου Στρατού ανακοινούται ότι οι εκ των υποχρέων προς κατάταξιν εις τας τάξεις του στρατού από 12-14 Ιουλίου 1961 (59 ΕΣΣΟ) στρατεύσιμοι εξ αναβολής λόγω σπουδών, υποχρεούνται όπως υποβάλουν μέχρι της χρονολογίας κατατάξεώς των εις τα οικεία Στρατολογικά γραφεία πρόσφατα πιστοποιητικά σπουδών των, ίνα μη υποχρεωθούν εις τρίμηνον πρόσθετον υπηρεσίαν.
Εν τω μεταξύ οι περισσότεροι εκ των κληθέντων προς κατάταξιν Ροδίων θα αναχωρήσουν την προσεχή Παρασκευήν.
Πάντως ούτοι θα παρουσιασθούν εις τα κέντρα κατατάξεώς των την μεταπροσεχή Τετάρτην 12 Ιουλίου.

Ο «ΔΙΑΓΟΡΑΣ» ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ 15ΗΜΕΡΟΝ ΕΚΔΡΟΜΗΝ ΕΙΣ ΤΟΥΡΚΙΑΝ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΝ
Ως πληροφορούμεθα, κατά το 1ο δεκαήμερον του Σεπτεμβρίου ο «Διαγόρας» θα πραγματοποιήση 15νθήμερον εκδρομή εις Τουρκίαν, προσκληθείς υπό της «Μπέγιογλου Σπόρ». Ο «Διαγόρας» θα συνοδεύεται υπό 100 περίπου φιλάθλων, θα επισκεφθή δέ το Αϊδίνη, την Σμύρνην και την Κωνσταντινούπολιν όπου η ομάς του θα δώση αγώνας.


ΔΥΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΣ ΘΑ ΠΡΟΣΓΕΙΟΥΝΤΑΙ ΕΙΣ ΤΟΝ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑ
Η τουριστική κίνησις

Χθές την πρωΐαν κατέπλευσαν εις τα ροδιακά ύδατα τα τουριστικά ατμόπλοια «Κρήτη» και «Γεντίστβο» με ξένους περιηγητάς, οι οποίοι επεσκέφθησαν τα αξιοθέατα. Εξ άλλου σήμερον αναμένονται τα τουριστικά ατμόπλοια «Στέλλα Μάρις», «Ρομάντικα» και «Ενότριαν». Παραλλήλως, προς εξυπηρέτησιν της ζωηράς θερινής τουριστικής κινήσεως, ήρχισαν από χθές και θα συνεχισθούν καθ’ όλον το θέρος τα νέα αεροπορικά δρομολόγια, βάσει των οποίων προσγειούνται 2 ή 3 αεροσκάφη καθημερινώς εις τον αερολιμένα Ρόδου.

Διαβάστε ακόμη

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1963: Νέαι καθυστερήσεις, άγονος ο διαγωνισμός δια τον λιμάνι λόγω ασαφειών του κειμένου

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον τα ανεπίσημα εγκαίνια της πινακοθήκης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...