Το... νερό – νεράκι λένε δεκάδες κάτοικοι ολόκληρης περιοχής στα Κοσκινού

Το... νερό – νεράκι λένε δεκάδες κάτοικοι ολόκληρης περιοχής στα Κοσκινού

Το... νερό – νεράκι λένε δεκάδες κάτοικοι ολόκληρης περιοχής στα Κοσκινού

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 993 ΦΟΡΕΣ

Ζητούν άμεση παρέμβαση των υπηρεσιών της ΔΕΥΑΡ

Σε μαζική διαμαρτυρία προχώρησαν 80 κάτοικοι της περιοχής «Κάτω Αγγελή» στα Κοσκινού, ζητώντας από τη ΔΕΥΑΡ και τις αρμόδιες υπηρεσίες, την άμεση αποκατάσταση του προβλήματος που εδώ και 4 χρόνια υφίσταται και το οποίο αφορά καθημερινές σχεδόν διακοπές υδροδότησης στην περιοχή.

Στο έγγραφο διαμαρτυρίας που κοινοποίησαν εκτός από τη ΔΕΥΑΡ και στον Δήμο της Ρόδου οι κάτοικοι επισημαίνουν συγκεκριμένα:

«Αγαπητοί Κύριοι,
Η περιοχή μας, ιδιαίτερα μετά το 2017, έχει μεγάλα προβλήματα ως προς την παροχή νερού, με συχνές πολύωρες διακοπές μερικές από τις οποίες είχαν διάρκεια από μία έως δύο ημέρες!
Από πέρυσι άρχισαν τα φαινόμενα ελαττωμένης παροχής νερού και ειδικώς εφέτος όλες τις εποχές Χειμώνα –Καλοκαίρι, όλες τις ώρες του 24ώρου την ημέρα και τη νύχτα(!) έχουμε μεταβαλλόμενη αλλά πάντα χαμηλή παροχή, με χαμηλή πίεση, με συνέπεια η φλέβα νερού στις βρύσες ισογείων να έχει μέσο πάχος μισού εκατοστού(!) και στους ορόφους τις περισσότερες ώρες καθόλου ροή(!).

Συνέπεια όλων των παραπάνω είναι η υποβάθμιση της ζωής των κατοίκων της περιοχής μας, αφού το νερό δεν επαρκεί ούτε για την κάλυψη των βασικών αναγκών υγιεινής, με αποτέλεσμα πολλοί να καταφεύγουν σε συγγενικά σπίτια στην πόλη και στις δημόσιες βρύσες στις παραλίες για τις ανάγκες καθαριότητας. Εκτός από αυτό, οι οικιακές συσκευές (ηλεκτρικά πλυντήρια και ηλιακοί θερμοσίφωνες) υπολειτουργούν και συχνά παθαίνουν βλάβες. Οικονομικά πλήττονται και οι επιχειρήσεις της περιοχής οι οποίες δυσλειτουργούν και μάλιστα εντός τουριστικής περιόδου. Γενικώς η κατάσταση είναι πλέον αφόρητη και μη διαχειρίσιμη.

Έχουν γίνει κατά καιρούς, κατά ομολογία των κατοίκων, δεκάδες μεμονωμένων διαμαρτυριών στην κατά καιρούς παλαιά και νυν διεύθυνση της ΔΕΥΑΡ ή στα επί μέρους τεχνικά τμήματά της και έχει σταχυολογηθεί μία ποικιλία αντιδράσεων της ΔΕΥΑΡ του τύπου: «Θα το κοιτάξουμε …και σε 10 ημέρες θα έχει λυθεί», «εσείς δημιουργείτε το πρόβλημα με την σπατάλη του νερού που κάνετε(!)», «δεν έχετε πρόβλημα(!) γιατί η πίεση στην αρχική δεξαμενή δείχνει κανονική (!)», αδιαφορία και άλλα λυπηρά και ευτράπελα, χωρίς ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑΣ να μας απαντήσει ποιό είναι το πρόβλημα(!)

Σε αναζήτησή μας για τον εντοπισμό του προβλήματος, βοήθησαν οι γνώσεις παλαιότερων κατοίκων της περιοχής που βρέθηκαν μάρτυρες στα κατά καιρούς έργα και καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι το πρόβλημα οφείλεται, μάλλον, στην τροφοδοσία της περιοχής από έναν εξαιρετικά λεπτό αγωγό διαμέτρου 3 ιντσών δηλαδή 7,62 εκατοστών(!), που προφανέστατα δεν επαρκεί και σε δύο διακλαδώσεις στον αγωγό που έκανε η ΔΕΥΑΡ κάποτε και αποδυναμώνουν την παροχή.

Αναγκαζόμαστε να προβούμε σε δημοσιοποίηση διαμαρτυρίας μας σχετικά με το Θέμα, λόγω της παντελούς ανεξήγητης αδιαφορίας και αναλγησίας της ΔΕΥΑΡ και δηλώνουμε ότι ανεξαρτήτως αιτιολογίας της κατάστασης, εάν δεν λυθεί μόνιμα το πρόβλημα, θα ζητήσουμε άμεση παρέμβαση του Εισαγγελέα γιατί το νερό είναι δημόσιο αγαθό, στο πλαίσιο της ισονομίας και των συνταγματικών μας δικαιωμάτων.
Ενημερώνουμε και τον Δήμο Ρόδου για να επιληφθεί του Θέματος στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του.
Μετά Τιμής,
ΟΙ ΚΑΤΟΙΚOΙ «ΚΑΤΩ
ΑΓΓΕΛΗ»-ΚΟΣΚΙΝΟΥ»

Διαβάστε ακόμη

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών

Απαγορεύεται η διέλευση και παραμονή στις δασικές περιοχές τις νυκτερινές ώρες

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή

Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Αθανάσιο Κούτσια

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά