Ποδηλασία: Δυναμική παρουσία στο «1ο Κύπελλο Έλαφος»

Ποδηλασία: Δυναμική παρουσία στο «1ο Κύπελλο Έλαφος»

Ποδηλασία: Δυναμική παρουσία στο «1ο Κύπελλο Έλαφος»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 169 ΦΟΡΕΣ

Την αγάπη τους για την ορεινή ποδηλασία αποδεικνύουν εμπράκτως οι σύλλογοι από τη Ρόδο και την Κω, με τη συμμετοχή τους στο «1ο Κύπελλο Έλαφος» σήμερα κι αύριο στην πίστα “Moto Cross Park” στο Φαληράκι. Διοργανωτής είναι φυσικά ο Έλαφος με τη στήριξη της Λέσχης Μοτοσικλέτας «Ίκαρος» και οι αγώνες θα ξεκινήσουν σήμερα στις 15.00 με αλυτάρχη τον Γιώργο Βογιατζή και αύριο στις 10.00 με αλυτάρχη τον Σταμάτη Παπανικόλα. Συνολικά θα συμμετάσχουν 110 αθλητές-αθλήτριες σε όλες τις κατηγορίες από Έλαφο, Ροδήλιο, Διαγόρα, Ανταίο, Φιλίνο Κω και Κωακό Όμιλο Ποδηλασίας.

Οι σύλλογοι βρέθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στην ειδικά διαμορφωμένη πίστα και δοκίμασαν τις διαδρομές, έτσι ώστε να είναι εξοικειωμένοι στους αγώνες και να πετύχουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Στη διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα το αγώνισμα του Eliminator δίνοντας έτσι μοναδική ευκαιρία σε ποδηλάτες-ποδηλάτισσες από Ρόδο και Κω να τεστάρουν τις δυνατότητές τους και σ’ αυτό. Οι κατηγορίες των αγώνων είναι οι παρακάτω: Άνδρες, Έφηβοι, Παίδες-Κορασίδες, Παμπαίδες-Παγκορασίδες, Μίνι Μεγάλα Αγόρια-Κορίτσια και Μίνι Μικρά Αγόρια-Κορίτσια.

Στοιχεία για τη διοργάνωση μέσα από την προκήρυξη:

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ:

Η Γραμματεία θα ανοίξει στις 08:30 για την παράδοση δελτίων και την παραλαβή αριθµών από τον αρχηγό – εκπρόσωπο του σωματείου, συγκεντρωτικά για όλους τους αθλητές του.

Οι αθλητές θα προσέρχονται για υπογραφή στο φύλλο αγώνα ανά ομάδα, και ανά κατηγορία, με την αγωνιστική τους ενδυμασία και τα νούμερα αγώνα εμφανώς τοποθετημένα. Υποχρεούνται να φέρουν μαζί την κάρτας υγείας τους, και να την επιδεικνύουν στη Γραμματεία του αγώνα, κατά την υπογραφή τους, προκειμένου να αγωνιστούν.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Το Τεχνικό Συνέδριο/Ενημέρωση θα γίνει πλησίον της Γραμματείας στις 09:15. Η παρουσία των αρχηγών - εκπροσώπων των ομάδων (ένας ανά ομάδα είναι υποχρεωτική).

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ:

Οι αγώνες διεξάγονται µε τους Κανονισμούς της Ε.Ο. Ποδηλασίας και ειδικότερα αυτούς για την Ορεινή Ποδηλασία.

Λόγω της πανδημίας είναι σε εφαρμογή το επικαιροποιημένο υγειονομικό πρωτόκολλο αγώνων της Ε.Ο.Π. Οι συμμετέχοντες θα επιδεικνύουν στον υπεύθυνο Covid της διοργάνωσης, αρνητικά αποτελέσματα self test 24ωρών ή rapid test ή μοριακού τεστ εντός 48 ωρών.

Αγώνισμα XCE: Ισχύει ο κανονισμός διεξαγωγής Eliminator της UCI (άρθρα 4.2.010 με 4.2.013). Ο αγώνας θα ξεκινήσει με προκριματικό γύρο ατομικής χρονομέτρησης στην διαδρομή των αγώνων. Για να διεξαχθεί μια κατηγορία θα πρέπει να συμμετέχουν, τουλάχιστον 6 ποδηλάτες ανά κατηγορία.

Οι καλύτεροι 32 ποδηλάτες κάθε κατηγορίας θα προκριθούν στην επόμενη φάση των αγώνων. Σε περίπτωση συμμετοχής λιγότερων των 32 αθλητών στους προκριματικούς, στην επόμενη φάση θα προκριθούν 16, και σε περίπτωση συμμετοχής λιγότερων των 16 αθλητών, στην επόμενη φάση θα προχωρήσουν 8. Σε περίπτωση συμμετοχής λιγότερων αθλητών θα προχωρήσουν οι 4, σε απευθείας τελικό αγώνα.

Αγώνισμα XCC: Θα διεξαχθεί σύμφωνα με την εγκύκλιο 6.1/2021 της Τεχνικής Επιτροπής της ΕΟΠ.

Εξοπλισμός: Εντός της αγωνιστικής διαδρομής, η χρήση αριθμού ποδηλάτου και κράνους είναι υποχρεωτική για όλους τους αγωνιζόμενους πριν, μετά και κατά τη διάρκεια των αγώνων και προπονήσεων.

Σειρά εκκίνησης: Σύμφωνα με την τελευταία ανακοινωμένη ατομική κατάταξη της ΕΟΠ, κατόπιν την τελευταία σωματειακή κατάταξη της ΕΟΠ (ένας αθλητής ανά ομάδα – διαδοχικά μέχρι τέλους των συμμετεχόντων).

Ζώνες Τροφοδοσίας/Τεχνικής Βοήθειας: Θα γίνει ενημέρωση στο Τεχνικό Συνέδριο για την ακριβής τοποθεσία. Πρόσβαση στις Ζώνες Τεχνικής Βοήθειας, μόνον από κατόχους «πάσου», που χορηγείται από την Γραμματεία αποκλειστικά στον αρχηγό της ομάδας, σε αριθμό ανάλογο των συμμετεχόντων κάθε ομάδας (με απόφαση της Αγωνοδίκου Επιτροπής). Οι μηχανικοί/τροφοδότες θα φέρουν το πάσο σε εμφανές σημείο καθ’ όλη την διάρκεια παραμονής τους στην Ζώνη.

Ιατρική κάλυψη: Ιδιώτης Ιατρός που θα οριστεί με ευθύνη του διοργανωτή, κάλυψη από ασθενοφόρο σε ετοιμότητα από τον Τομέα ΕΚΑΒ /Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου.

Διαβάστε ακόμη

Φοίβος: Θέλουν να κάνουν «διπλό» στη Χίο

Σκοπός η ισοφάριση, δεδομένη η κοινωνική ευαισθησία του Κολοσσού H Hotels Collection!

Μεγάλη πρόκριση στον τελικό για τη Μικτή Κ16 της ΕΠΣΔ

Τη Δευτέρα αναχωρεί ο Φοίβος

Ρήξη πρόσθιου χιαστού ο Νίκος Καμαριανός!

Συνέχεια στις διοργανώσεις του Ομίλου Αγωνιστικού Μπριτζ Ρόδου

Τα αποτελέσματα του διασυλλογικού πρωταθλήματος στίβου Κ18

ΠΑΕ Διαγόρας: Την προσεχή Τετάρτη με τον Γιούχτα