Ν. Γερονικόλας: Αυξητική τάση καταγράφουν οι κρατήσεις για Ρόδο

Ν. Γερονικόλας: Αυξητική τάση καταγράφουν οι κρατήσεις για Ρόδο

Ν. Γερονικόλας: Αυξητική τάση καταγράφουν οι κρατήσεις για Ρόδο

Βαρβάρα Μπογδάνου

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1723 ΦΟΡΕΣ

Σαφώς βελτιωμένη η εικόνα, αλλά υπάρχει και ανησυχία

Σταθερά αυξητική τάση καταγράφουν οι κρατήσεις για διακοπές στη Ρόδο τις τελευταίες δύο εβδομάδες και αν αυτή η τάση δεν διακοπεί από κάποια δυσάρεστη εξέλιξη, τότε υπάρχουν ελπίδες να αυξηθεί ακόμα περισσότερο ο αριθμός των τουριστών που θα επισκεφτούν το νησί το αμέσως επόμενο διάστημα.

Η εικόνα που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες είναι σαφώς βελτιωμένη, όμως επικρατεί παράλληλα και μία εύλογη ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων και το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμών στο νησί.

Είναι ένας συνδυασμός που δημιουργεί φόβους για πιθανό κλείσιμο του προορισμού αν αυτός «κοκκινίσει», πριν ακόμη καταφέρουμε να εισπράξουμε τα οφέλη από το άνοιγμα της βρετανικής αγοράς που πολλοί θεωρούν σίγουρο μετά τα μέσα του μήνα.

Την αλλαγή της κατάστασης επιβεβαίωσε και ο Νίκος Γερονικόλας έφορος δημοσίων σχέσεων και εκπρόσωπος τύπου της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου ο οποίος μίλησε στη «Ροδιακή» και έδωσε το κλίμα που υπάρχει σήμερα στις αγορές, αν και ,όπως διαπιστώνεται, οι προσφορές από τα ξενοδοχεία του νησιού είναι το έντονο χαρακτηριστικό της φετινής σεζόν οι οποίες... ήρθαν και θα μείνουν!

«Τις τελευταίες δύο εβδομάδες υπάρχει μία αύξηση στις νέες κρατήσεις, δηλαδή παρατηρείται μία βελτίωση της κατάστασης, αλλά εξακολουθούν σε πολλά ξενοδοχεία οι προσφορές. Μπορεί να αρχίζουν να καλυτερεύουν οι πληρότητες αλλά οι προσφορές εξακολουθούν να υπάρχουν και κυμαίνονται από 20% έως 50%.

Οι προσφορές τρέχουν τις τελευταίες εβδομάδες και εκτίμησή μου είναι ότι αν δεν ανοίξει η Αγγλία, θα συνεχίσουμε όλη τη σεζόν γιατί η πίτα θα είναι πολύ μικρή και όλα τα ανοιχτά ξενοδοχεία θα προσπαθούν να πάρουν μερίδιο από αυτήν την πίτα» δήλωσε.

Ο κ. Γερονικόλας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους εμβολιασμούς επισημαίνοντας και εκείνος από την πλευρά του το μικρό ενδιαφέρον και το χαμηλό ποσοστό των εμβολιασμένων στην περιοχή υπογραμμίζοντας ότι από τη βρετανική αγορά που είναι από τις σημαντικότερες για το νησί της Ρόδου περιμένουμε από τις 15 Ιουλίου νεότερα. Όμως, αν δεν αυξηθούν οι εμβολιασμοί στο νησί, θα υπάρχει πρόβλημα, όπως είπε.

Μάλιστα εξέφρασε την ανησυχία του λέγοντας: «Αυτό που μας ανησυχεί τώρα είναι η αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων στη Ρόδο και των χαμηλών ποσοστών εμβολιασμού. Ανά πάσα στιγμή, αν «κοκκινίσουμε», κάποια χώρα θα επιβάλει καραντίνα για την επιστροφή από Ρόδο οπότε είναι σημαντικό να συνεχίσουν οι εμβολιασμοί και να αυξηθούν».

Ερωτηθείς για την αύξηση στις κρατήσεις υπογράμμισε ότι αυτή παρατηρείται από Γερμανία, Πολωνία, Ουκρανία η οποία άνοιξε πριν από μία εβδομάδα και φαίνεται να έχει μία δυναμική, από Σουηδία και Δανία σε ό,τι αφορά τις σκανδιναβικές χώρες που είναι ανοιχτές αυτή τη στιγμή και οι οποίες όμως δεν κινούνται σε ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά, καθώς επίσης από Γαλλία από Ισραήλ και Τσεχία.

Όμως τόνισε ότι η αγορά που λείπει από τη Ρόδο είναι η βρετανική. Είναι κάτι που γίνεται ιδιαίτερα αισθητό στο νησί, καθώς η απουσία των Βρετανών τουριστών έχει μεγάλο αντίκτυπο τόσο αριθμητικά όσο και οικονομικά στην αγορά.

Όπως είπε ο κ. Γερονικόλας, η μεγάλη διαφορά θα φανεί όταν ξεκινήσουν οι Βρετανοί τουρίστες να έρχονται στη Ρόδο προσθέτοντας ότι αν δεν έχουμε Βρετανούς, θα συνεχίσουν οι προσφορές όλη τη σεζόν, όσο καλά και να πάνε οι άλλες χώρες, αφού δεν μπορούν να καλύψουν το κενό τους.

Σε ό,τι αφορά τα ξενοδοχεία που λειτουργούν σήμερα στο νησί οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν ανοίξει αρκετά, ίσως και τα μισά, αλλά κάποια από τα υπόλοιπα θα παραμείνουν κλειστά όλη τη σεζόν, αν δεν ανοίξει τελικά η Μεγάλη Βρετανία και ειδικά εκείνα που ανήκουν σε αλυσίδες λόγω του μεγάλου αριθμού μονάδων που διαθέτουν.

Πάντως ο ξενοδοχειακός κόσμος κρατά μικρό καλάθι και για φέτος λόγω της ευμετάβλητης κατάστασης και προσδοκά σταδιακή αύξηση της πληρότητας δεδομένου ότι υπάρχει και θετικό κλίμα.

Την ίδια στιγμή οι εταιρείες Jet2.com και Jet2holidays, όπως έγινε γνωστό, ανέστειλαν πτήσεις και πακέτα διακοπών στους προορισμούς της «πορτοκαλί» λίστας (στην οποία βρίσκεται και η Ελλάδα) έως και τις 18 Ιουλίου, αναμένοντας τις κυβερνητικές αποφάσεις για τα ταξίδια των Βρετανών.

Ο όμιλος της Jet2 χαιρέτισε την πρόθεση της κυβέρνησης να ανοίξει τα ταξίδια, χωρίς καραντίνα, για τους πλήρως εμβολιασμένους Βρετανούς μέχρι τις 28 Ιουλίου, όταν ξεκινούν και οι σχολικές διακοπές, ενώ το πρόγραμμα για τους «πράσινους» προορισμούς συνεχίζεται κανονικά.

Διαβάστε ακόμη

ΞΕΕ: Ικανοποίηση για το «φρένο» της Ε.Ε. στις αθέμιτες πρακτικές της Booking

Οι Ιταλοί “ψηφίζουν” Αστυπάλαια για διακοπές το φετινό καλοκαίρι

Ζήστε αξέχαστες εμπειρίες στη Ρόδο παροτρύνει τους αναγνώστες της η Rebekah Blakey, blogger από τη Μεγάλη Βρετανία

Αύξηση 8,4% καταγράφηκε στις αφίξεις τουριστών τον Απρίλιο

Κατέπλευσε για πρώτη φορά στη Ρόδο το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Ascent

191 θαλαμηγοί στη Ρόδο από τις αρχές του χρόνου

Η Ελλάδα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές

Γ. Ματσίγκος: Πολύ καλά εξελίχθηκε η τουριστική κίνηση τον Απρίλιο στη Ρόδο