Κ. Σαρρής: Ατυχής η δήλωση οτι η Περιφέρεια δεν θα ασχοληθεί του λοιπού με το Κτηματολόγιο

Κ. Σαρρής: Ατυχής η δήλωση οτι η Περιφέρεια δεν θα ασχοληθεί του λοιπού με το Κτηματολόγιο

Κ. Σαρρής: Ατυχής η δήλωση οτι η Περιφέρεια δεν θα ασχοληθεί του λοιπού με το Κτηματολόγιο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 580 ΦΟΡΕΣ

Ανοιχτή επιστολή- απάντηση στον αντιπεριφερειάρχη κ. Χρήστο Ευστρατίου απέστειλε ο κ. Κώστας Σαρρής αναφορικά με τις δηλώσεις του πρώτου για το γεγονός οτι η Περιφέρεια δεν πρόκειται να ασχοληθεί με το Κτηματολόγιο.

Στην ανακοίνωσή του, ο κ. Σαρρής αναφέρει τα εξής:

"Πραγματικά απόρησα με την δήλωση του κ. Αντιπεριφερειάρχη ότι δεν θα ασχοληθεί του λοιπού η Περιφέρεια με το Κτηματολόγιο Ρόδου, προφανώς διότι δεν έγιναν δεκτές οι θέσεις και οι απόψεις της Περιφέρειας σχετικά με την επικινδυνότητα του κτιρίου στο οποίο στεγάζεται το Κτηματολόγιο. Συγκεκριμένα η μόνη αρμόδια να αποφανθεί περί την επικινδυνότητα ή μη του κτιρίου είναι η Επιτροπή Επικίνδυνων Ετοιμόρροπων, η οποία έχει γνωμοδοτήσει ότι το κτίριο δεν υπάγεται στην παραπάνω κατηγορία. Απλά χρειάζονται κάποιες βελτιώσεις.

Η εφευρεθείσα επικινδυνότητα βολεύει ορισμένους στόχους, κάποιων, τους οποίους εξυπηρετεί η μόνιμα αναφερόμενη και επικαλούμενη επικινδυνότητα του κτιρίου, το οποίο κατ’ αυτούς είναι επικινδύνως ετοιμόρροπο, μόνο κατά το τμήμα που στεγάζει το Κτηματολόγιο και όχι τα υπόλοιπα τμήματα όπου στεγάζονται οι λοιπές υπηρεσίες.

Είναι γνωστό επίσης ότι από το κτιριακό συγκρότημα όπου στεγάζονται τα Δικαστήρια της Ρόδου, είχαν πέσει σοβάδες, από το τμήμα όπου στεγάζεται το Εφετείο Δωδεκανήσου και επίσης από το τμήμα όπου στεγάζονται τα γραφεία του Ειρηνοδικείου. Κανένας από τους αρμόδιους των παραπάνω δύο Δικαστηρίων δεν διανοήθηκε να ζητήσει την μεταφορά των εν λόγω Υπηρεσιών σε άλλο χώρο. Η ειρωνεία δε είναι ότι ο Διευθυντής του Κτηματολογίου και η υπάλληλος Μαρία Πέρου βρίσκονται στον χώρο του Εφετείου για την παραλαβή των σχετικών πράξεων του Κτηματολογίου.

Εκείνο το οποίο θα πρέπει να γίνει κατανοητό από τους παράγοντες, οι οποίοι ασχολούνται με το Κτηματολόγιο είναι ότι η μετεγκατάσταση του σε άλλο χώρο είναι όχι μόνο αδύνατη αλλά και αδιανόητη. Τούτο δε λόγω του όγκου των εγγράφων, τα οποία αρχίζουν από την βασική κτηματολογική εγγραφή από Ιταλοκρατίας της Δωδεκανήσου, μέχρι σήμερα. Επίσης εάν αποφασιστεί από τους αρμόδιους η ένταξη των Κτηματολογίων Ρόδου και Κω στο Εθνικό Κτηματολόγιο, θα απαιτηθεί μεγάλο χρονικό διάστημα διότι είναι πάρα πολλές οι εκκρεμούσες πράξεις.

Ως εκ τούτου και για την ασφάλεια των συναλλαγών αλλά και την άμεση εξυπηρέτηση των συναλλασσομένων θα πρέπει να γίνει μια υπερπροσπάθεια στην καταχώρηση των εκκρεμουσών πράξεων, εκτός και αν αυτό εξυπηρετεί υπαλλήλους, οι οποίοι το μόνο μέλημα που έχουν είναι να παίρνουν τον μισθό τους. Ευτυχώς η συντριπτική πλειοψηφία των υπαλλήλων είναι φιλικοί και εξυπηρετικοί, εκπληρώνοντας στο ακέραιο το καθήκον τους. Παλαιότερα ο Δικηγορικός Σύλλογος ανέλαβε μια πρωτοβουλία για την καταχώρηση των εκκρεμουσών πράξεων αφού προηγουμένως διατασσόταν η μεταγραφή τους από τον κτηματολογικό δικαστή, ο οποίος και μετείχε στην προσπάθεια αυτή καταχώρησης των εκκρεμουσών πράξεων.

Κατόπιν τούτων κύριε Περιφερειάρχη η δήλωση ότι η Περιφέρεια δεν θα ασχοληθεί του λοιπού με το Κτηματολόγιο είναι κατά την γνώμη μου ατυχής. Το οφείλετε στους συναλλασσομένους με το κτηματολόγιο πολίτες να συμβάλετε στην προσπάθεια καταχώρησης των εκκρεμουσών πράξεων και την διατήρηση της αξιοπιστίας του κτηματολογίου για την ασφάλεια των συναλλαγών.

Ρόδος, 5 Ιουλίου 2021

Κωνσταντίνος Σαρής"

Διαβάστε ακόμη

Ηλίας Καραβόλιας: Περί της δομής των πραγμάτων

Γιώργος Γεωργαλλίδης: Η ανάγκη επιστροφής της ελπίδας

Θεόδωρος Παπανδρέου: Έχει θέση η τιμωρία στη διαπαιδαγώγηση του παιδιού;

Πέτρος Κόκκαλης: Εθνική Πράσινη Συμφωνία για την ευημερία

Γιάννης Ρέτσος: Υπερτουρισμός: μύθοι και αλήθειες

Δημήτρης Κατσαούνης: Αυτές οι Eυρωεκλογές χτίζουν γέφυρα με τον Ελληνισμό της Διασποράς

Γιάννης Σαμαρτζής: Τα τεκμήρια διαβίωσης των φορολογουμένων και η δυνατότητα αποφυγής τους

Φίλιππος Ζάχαρης: Εσωτερικός κόσμος, εικόνες και ορισμός του χρόνου