Σπείρα έκλεβε τις τσάντες από λουόμενους στο Φαληράκι

Σπείρα έκλεβε τις τσάντες από λουόμενους στο Φαληράκι

Σπείρα έκλεβε τις τσάντες από λουόμενους στο Φαληράκι

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1243 ΦΟΡΕΣ

Συνελήφθησαν και καταδικάστηκαν από το Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο

Περισσότερα από τρία χρόνια φυλάκισης «μοιράστηκαν» στο Μονομελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Ρόδου, πέντε αλλοδαποί Βουλγαρικής και Αλβανικής καταγωγής, που κατηγορούνται για την κλοπή τσαντών από λουόμενους στο Φαληράκι.

Πρόκειται για μία 26χρονη Βουλγάρα και τρεις συμπατριώτες της ηλικίας 38, 45 και 33 ετών αντίστοιχα καθώς και έναν 29χρονο Αλβανό, οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι προχθές και καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 8 μηνών με τριετή αναστολή, έκαστος.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από την αστυνομία, οι πέντε αλλοδαποί μετέβησαν το βράδυ της περασμένης Κυριακής 4 Ιουλίου στην παραλία Φαληρακίου και αφαίρεσαν τρεις τσάντες από παραθεριστές που βρίσκονταν εκεί.

Οι τσάντες περιείχαν το χρηματικό ποσό των 90 ευρώ, διάφορα προσωπικά αντικείμενα και έγγραφα. Μόλις οι παραθεριστές αντιλήφθηκαν τι είχε συμβεί ενημέρωσαν το Αστυνομικό Τμήμα Αρχαγγέλου, αστυνομικοί του οποίου προχθές τα ξημερώματα εντόπισαν τους πέντε αλλοδαπούς να επιβαίνουν σε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο.

Σε έλεγχο που έκαναν οι αστυνομικοί στο όχημα βρήκαν τα κλοπιμαία και συνέλαβαν τους δράστες. Σε βάρος τους, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε, ασκήθηκε ποινική δίωξη και προχθές το μεσημέρι βρέθηκαν ενώπιον του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου.

Το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς της συνηγόρου υπεράσπισης κας Μαρίας Μανώλακα έκρινε ένοχους τους αλλοδαπούς και επέβαλε ποινή φυλάκισης 8 μηνών με τριετή αναστολή στον καθένα από αυτούς.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών