Θα παραμείνει κρατούμενος 62χρονος που κατηγορείται για ασέλγεια σε δύο αδελφές

Θα παραμείνει κρατούμενος 62χρονος που κατηγορείται για ασέλγεια σε δύο αδελφές

Θα παραμείνει κρατούμενος 62χρονος που κατηγορείται για ασέλγεια σε δύο αδελφές

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 740 ΦΟΡΕΣ

Στη φυλακή θα παραμείνει με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου ο 62χρονος Ροδίτης, ο οποίος μηνύθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο από δύο ενήλικες σήμερα αδελφές, επειδή, όπως καταγγέλλουν, στην παιδική τους ηλικία είχε τελέσει γενετήσιες πράξεις κατά συρροή σε βάρος τους!

Ο 62χρονος είχε απολογηθεί στις 11 Μαΐου 2021 και μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας οδηγήθηκε στη φυλακή καθώς είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος.

Ωστόσο λίγες ημέρες αργότερα, διά των συνηγόρων του κ.κ. Κώστα Σαρή, Στέλιου Αλεξανδρή και Δήμου Μουτάφη κατέθεσε αίτηση προσφυγής στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου με την οποία ζητούσε να αποφυλακιστεί έστω και με τους όποιους περιοριστικούς όρους. Η αίτησή του αυτή εξετάστηκε από το δικαστικό συμβούλιο το οποίο και την απέρριψε και ως εκ τούτου ο 62χρονος θα παραμείνει στη φυλακή.

Στην αίτησή του, σύμφωνα με πληροφορίες ο 62χρονος υπεραμύνονταν με επιχειρήματα της αθωότητάς του και αρνούνταν στο σύνολό τους τις αποδιδόμενες σε βάρος του κατηγορίες. «Οι μηνύτριες αναφέρουν ότι δήθεν εγώ τέλεσα ασελγείς πράξεις εις βάρος τους, στο εξοχικό τους στο οποίο δήθεν διανυκτέρευα, στο σπίτι μου και μάλιστα στην αυλή μου στο οποίο διανυκτέρευαν αυτές και σε ένα χωράφι που διατηρώ στο χωριό μου και μάλιστα σε κατοικημένη περιοχή.

Το σύνολο των ανωτέρω ισχυρισμών τυγχάνει ψευδές και μάλιστα αδυνατώ να κατανοήσω τους λόγους για τους οποίους εκτέθηκαν τέτοια ψεύδη εναντίον μου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο 62χρονος στην προσφυγή του.

Ο ίδιος επεσήμανε πως τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται φέρονται να διαπράχθηκαν πριν από περίπου δέκα χρόνια, ωστόσο όλο αυτό το χρονικό διάστημα αλλά και πριν, ουδέποτε είχε «ακουστεί» ή αναφερθεί το παραμικρό για το όνομά του ή την οικογένειά του.

Υπενθυμίζεται επίσης πως και απολογούμενος ο 62χρονος, είχε αρνηθεί όλες τις κατηγορίες και είχε υποστηρίξει ότι όταν πληροφορήθηκε και ο ίδιος τα όσα διέδιδαν, προχώρησε σε μηνυτήρια αναφορά σε βάρος των κοριτσιών, ζητώντας την τιμωρία τους.

Οι δύο γυναίκες πάντως υποστήριξαν στην αναφορά που υπέβαλαν στη δικαιοσύνη στις 10 Φεβρουαρίου 2021 ότι όταν ήταν στην ηλικία των 6 έως και των 12 ετών ο 62χρονος, είχε καταφέρει να ασελγήσει πολλές φορές σε βάρος τους, διατηρώντας φιλική σχέση με την οικογένειά τους, μεταφέροντάς τις ίδιες σε κοτέτσι που διατηρούσε ο ίδιος στο χωριό.

Ο ίδιος σύμφωνα με πληροφορίες, χαρακτήρισε τις κατηγορίες που του αποδόθηκαν από τις δύο αδελφές, ως ψευδείς, ανυπόστατες και συκοφαντικές, καθώς ποτέ, όπως τόνισε, δεν είχε βρεθεί μόνος του μαζί τους όταν ήταν ανήλικες και ότι ποτέ δεν προέβη σε γενετήσιες πράξεις ή χειρονομίες κατά αυτών.

«Είμαι ένας οικογενειάρχης και δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ πως κάποιος θα μπορούσε να τελέσει τέτοιες αηδιαστικές πράξεις κατά ανήλικων παιδιών» είχε δηλώσει –σύμφωνα με πληροφορίες- ο ίδιος ενώπιον της ανακρίτριας.

Πάντως εκτός από τις δύο αδελφές και μία ακόμα (ενήλικη σήμερα) κοπέλα από το ίδιο χωριό, κατέθεσε ως μάρτυρας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου στις 9 Μαρτίου 2021, πως όταν ήταν στην ηλικία των 10 ετών η μία από τις δύο καταγγέλλουσες της είχε εκμυστηρευτεί ότι ο κατηγορούμενος έκανε μέρος όλων αυτών για τα οποία τον έχουν καταγγείλει.

Ο 62χρονος, τέλος, ενώπιον της ανακρίτριας είχε υποστηρίξει ότι αναγκάστηκαν να διακόψουν τις οικογενειακές σχέσεις που είχαν το 2010 καθώς η οικογένεια είχε στοχοποιηθεί από τις διωκτικές αρχές του νησιού επειδή είχαν εμπλακεί σε υποθέσεις ναρκωτικών και ότι είχε δανείσει σε μέλος της οικογένειας των κοριτσιών, ποσό της τάξης των 3.500 ευρώ, το οποίο δεν έχει επιστραφεί μέχρι σήμερα. Σημειώνεται πως συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας είναι ο κ. Φώτης Κωστόπουλος.

Διαβάστε ακόμη

Σύλληψη νεαρών τουριστών που επιχείρησαν να κατεβάσουν την ελληνική σημαία έξω από την ασφάλεια Ρόδου

32 συλλήψεις στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων την περασμένη εβδομάδα στα νησιά του Ν. Αιγαίου

Στο εδώλιο 56χρονος Αλβανός για 20 «φιξάκια» με χασίς

Πατέρας και γιος στο εδώλιο επειδή πουλούσαν είδη «μαϊμού»

Εντοπισμός και διάσωση 35 αλλοδαπών και σύλληψη του διακινητή τους στη Ρόδο

Κατηγορούνται ότι εξασφάλιζαν κατάλυμα σε παράτυπες μετανάστες στη Ρόδο

75χρονος επιχειρηματίας κατηγορείται για λαθρεμπορία κατ’ εξακολούθηση

39χρονος κατηγορείται για κλοπή ενέργειας