Στον εισαγγελέα η δικογραφία για την κακοποίηση ζώου

Στον εισαγγελέα η δικογραφία για την κακοποίηση ζώου

Στον εισαγγελέα η δικογραφία για την κακοποίηση ζώου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 420 ΦΟΡΕΣ

Στην Εισαγγελία Εφετών Δωδεκανήσου επέστρεψε με απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων, η δικογραφία τριών ατόμων που κατηγορούνται για κακοποίηση ζώου συντροφιάς σε φυλάκιο όπου υπηρετούσαν τη στρατιωτική τους θητεία!

Η υπόθεση επρόκειτο να εκδικαστεί χθες σε δεύτερο βαθμό από το δικαστήριο, το οποίο ωστόσο δήλωσε αναρμόδιο και αποφάσισε να επιστραφεί η δικογραφία στην Εισαγγελία Εφετών Δωδεκανήσου προκειμένου να γίνουν όλες οι νόμιμες ενέργειες.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι τρεις άνδρες ηλικίας 29, 27 και 30 ετών -σήμερα- οι οποίοι οδηγήθηκαν ενώπιον της δικαιοσύνης εξαιτίας των διαλόγων που αντάλλαξαν σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης!

Οι τρεις εμπλεκόμενοι τον Φεβρουάριο του 2018 δικάστηκαν (σε πρώτο βαθμό) από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου και το δικαστήριο επέβαλε στον 27χρονο και στον 30χρονο ποινή φυλάκισης 12 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 5.000 ευρώ και στον 27χρονο στον οποίο και αναγνώρισε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας φυλάκιση 10 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 2.000 ευρώ, ενώ όλες οι ποινές αναστέλλονται επί τριετία.

Η υπόθεση πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης μετά από καταγγελία που έκαναν τα μέλη του Φιλοζωικού Σωματείου «Τυχερές Πατούσες» τα οποία και ενημερώθηκαν αναφορικά με αναρτήσεις που είχαν κάνει σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης στο διαδίκτυο οι τρεις κατηγορούμενοι και οι οποίες αφορούσαν τη θανάτωση ενός σκυλιού.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το χρονικό διάστημα από τις 22 Ιανουαρίου έως τις 13 Αυγούστου 2014 και ενώ υπηρετούσαν τη στρατιωτική τους θητεία και βρίσκονταν για τον λόγο αυτό σε φυλάκιο σε ορεινή περιοχή του νησιού μας, από κοινού κακοποίησαν τρία σκυλιά βασανίζοντας τα και θανάτωσαν ένα από αυτά, το οποίο ήταν το θηλυκό η μητέρα των άλλων δύο. Οι ίδιοι φέρονται στη συνέχεια να άνοιξαν λάκκο εντός του στρατοπέδου και να έθαψαν το σκοτωμένο σκυλί.

Πάντως ενώπιον του πρωτόδικου δικαστηρίου οι τρεις άνδρες αρνήθηκαν τα όσα τους καταλογίζονται και δήλωσαν ότι αντίθετα με τις κατηγορίες, εκείνοι φρόντιζαν τα σκυλιά, ενώ για να ανοίξουν λάκκο και να τα θάψουν θα έπρεπε προηγουμένως να πάρουν σχετική άδεια. Ωστόσο οι ισχυρισμοί τους δεν έγιναν πιστευτοί και κρίθηκαν ένοχοι και τους επιβλήθηκαν οι παραπάνω ποινές.

Διαβάστε ακόμη

45χρονος κατηγορείται για κατοχή 24 γραμμαρίων κοκαΐνης

Σύλληψη νεαρών τουριστών που επιχείρησαν να κατεβάσουν την ελληνική σημαία έξω από την ασφάλεια Ρόδου

32 συλλήψεις στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων την περασμένη εβδομάδα στα νησιά του Ν. Αιγαίου

Στο εδώλιο 56χρονος Αλβανός για 20 «φιξάκια» με χασίς

Πατέρας και γιος στο εδώλιο επειδή πουλούσαν είδη «μαϊμού»

Εντοπισμός και διάσωση 35 αλλοδαπών και σύλληψη του διακινητή τους στη Ρόδο

Κατηγορούνται ότι εξασφάλιζαν κατάλυμα σε παράτυπες μετανάστες στη Ρόδο

75χρονος επιχειρηματίας κατηγορείται για λαθρεμπορία κατ’ εξακολούθηση