Στις 9, 10 και 11 Ιουλίου στην πύλη του Αγίου Παύλου τo 6o Φεστιβάλ τζαζ Ρόδου

Στις 9, 10 και 11 Ιουλίου στην πύλη του Αγίου Παύλου τo 6o Φεστιβάλ τζαζ Ρόδου

Στις 9, 10 και 11 Ιουλίου στην πύλη του Αγίου Παύλου τo 6o Φεστιβάλ τζαζ Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 545 ΦΟΡΕΣ

Το τριήμερο ανοίγει την Παρασκευή 9 Ιουλίου στις 21:00 με τους Bahalo Trio, ένα τρίο που αποτελείται από μουσικούς που ζουν και δραστηριοποιούνται στο νησί της Ρόδου με gypsy jazz και swing επιρροές. Το τρίο αποτελείται από την Ελίνα Μάλιακκα (πιάνο και φωνή), τον Αιμίλιο Κλαδίτη στο Κοντραμπάσο και τον Charly Clerentin στο βιολί.

Τη συνέχεια παίρνει ο τζαζ πιανίστας και οργανίστας Γιώργος Κοντραφούρης με το George Kontrafouris Trio, συνοδεία του Κωνσταντίνου Στουραΐτη στην κιθάρα και του Γιάννη Παπαδούλη στα τύμπανα.

Το Σάββατο 10 Ιουλίου στις 21:00, το σύνολο κρουστών του Μουσικού Σχολείου Ρόδου υπό τη διεύθυνση του καθηγητή του Σχολείου Νίκο Χασάπη θα ανοίξει τη δεύτερη μέρα και αμέσως μετά στη σκηνή να βρεθεί ο Νίκος Ζιάρκας, ένας από τους πιο συναρπαστικούς και επερχόμενους κιθαρίστες και λαουτιέρηδες στη σκηνή του Λονδίνου με καταγωγή από τη Ρόδο για να παρουσιάσει δείγμα της τελευταίας του δισκογραφικής δουλειάς.

Η δεύτερη μέρα θα ολοκληρωθεί με ένα κουαρτέτο που συγκεντρώνει τους κυριότερους εκπροσώπους της Κυπριακής τζαζ μουσικής, το Ioannis Vafeas Quartet, με τον Ιωάννης Βαφέας στα τύμπανα, τον Αντρέα Παντελή στο πιάνο, τον Ερμή Μιχαήλ στην κιθάρα και τον Μιχάλη Μέσσιος στον Κοντραμπάσο. Στο πρόγραμμα του περιλαμβάνονται κομμάτια από την τελευταία τους δισκογραφική δουλειά, Catharsis.

Την Κυριακή 11 Ιουλίου στις 21:00, η τρίτη μέρα ξεκινά με το KMS Ethnic Jazz Trio, ένα τρίο που αποτελείται από τον Βασίλη Κετεντζόγλου στην κιθάρα, τον Ηλία Μαντικό στο κανονάκι και τον Κωνσταντίνο Στουραΐτη στο κοντραμπάσο. Με το πρόγραμμα τους θα μας ταξιδέψουν σε ήχους γνώριμους αλλά και μακρινούς.

Το φεστιβαλικό πρόγραμμα του “6th Rhodes Jazz Festival” ολοκληρώνεται με το συγκρότημα του Γιώργου Φακανά, έναν από τους σπουδαιότερους δημιουργούς και σολίστες της Jazz.

Το YFG (Yiorgos Fakanas Group) αποτελείται από τους: Sam Marlieri (σαξόφωνο), Δημήτρη Σεβδαλής (πλήκτρα), Γιώργο Φακανάς (μπάσο) και Μένιο Πασιαλής (κρουστά) και θα παρουσιασουν συνθέσεις από τις πιο πρόσφατες ορχηστρικές δισκογραφικές δουλειές όπως το ECHOES, DOMINO, INTERSPIRIT, MAESTRO, ACROBAT, TOPAZ.
Παράλληλα με το φεστιβάλ, θα διοργανωθούν ομιλίες και σεμινάρια από τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στο φεστιβάλ στο Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Ρόδου - κτήριο Νέας πτέρυγας Νεστορίδειου Μελάθρου το Σάββατο 12:00 - 15:00, την Κυριακή 12:00 - 15:00 και τη Δευτέρα 12:00 - 15:00 κατόπιν κράτησης και με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Το Rhodes Jazz Festival πραγματοποιείται υπό την αιγίδα και με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Συνδιοργανώνεται από την Arte Con Anima το Υπουργείο Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας Κύπρου, τον Δήμο Ρόδου - ΔΟΠΑΡ - Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Ρόδου, το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, το Europe Direct Νοτίου Αιγαίου της Αναπτυξιακής Δωδεκανήσου, τον Ροδιακό Σύλλογο Μουσικών και την A.Vafeas Jazz Projects.

Η είσοδος καθώς και η συμμετοχή στις δράσεις του Rhodes Jazz Festival είναι ελεύθερη για το κοινό.
Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, θα τηρηθούν όλα τα μέτρα που προβλέπονται από τον ΕΟΔΥ για την πραγματοποίηση ανοικτών εκδηλώσεων.

Επιτρέπονται μόνο καθήμενοι θεατές, σε αποστάσεις και σε συγκεκριμένες θέσεις. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική καθ' όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης και παραμονής στον χώρο.

Πληροφορίες:
www.rhodesjazzfestival.com
Τηλ.: 6945123349
Πρόγραμμα 6ου Φεστιβάλ Τζαζ Ρόδου
9-11 Ιουλίου
Πύλη Αγίου Παύλου
21:00

Διαβάστε ακόμη

Στον απόηχο του 4ου Μουσικού Φεστιβάλ «Ρόδος: Σταυροδρόμι Πολιτισμών και Συμπράξεων Μουσικών Σχολείων»

«Από τον Λόγο στην Εικόνα...» - Έκθεση μαθητικών εικαστικών έργων

Εκδήλωση για τα 109 χρόνια από τη γενοκτονία των Αρμενίων

Συζήτηση με τη WWF για τις δασικές πυρκαγιές της Ρόδου την Τετάρτη στο ΕΚΡ

Ανοιχτή Εκδήλωση για το κοινό του έργου «Ελληνικές Έξυπνες πόλεις: Σύστημα Τηλεφροντίδας με ρολόι και βραχιόλι στο Δήμο Ρόδου»

Επιτυχώς ολοκληρώθηκαν η Ημερίδα Ενημέρωσης & το Τριήμερο Περιφερειακό Εργαστήριο Κυκλικής Οικονομίας

Ομιλία του συγγραφέα Νικόλα Σμυρνάκη

Ημερίδα αφιερωμένη στον Νικ. Κόνσολα