Γ. Κλούβας: Στοχοποιημένη μονίμως η εστίαση!

Γ. Κλούβας: Στοχοποιημένη μονίμως η εστίαση!

Γ. Κλούβας: Στοχοποιημένη μονίμως η εστίαση!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 323 ΦΟΡΕΣ

«Δεν μπορούμε να κάνουμε τους χωροφύλακες και να ελέγχουμε τους πελάτες μας. Επίσης δεν μπορούμε να τους υποχρεώνουμε να είναι καθιστοί. Και αν δεν γίνουν όλα αυτά, θα πέφτουν βαριά πρόστιμα. Όλα αυτά είναι στοχοποίηση του κλάδου».

Αυτό υπογράμμισε μεταξύ άλλων μιλώντας στον “Sky Rodos” o πρόεδρος του Σωματείου Εστιατόρων κ. Γιάννης Κλούβας με αφορμή τα μέτρα που έχουν τεθεί σε εφαρμογή από την κυβέρνηση.
«Κατάφωρη είναι η αδικία που γίνεται στον κλάδο μας. Μας ζητούν να ελέγχουμε τους πελάτες στους κλειστούς χώρους.

Δυσκολότερη η κατάσταση για τα μπαρ και τα νυκτερινά κέντρα. Δεν είναι εφαρμόσιμα όλα όσα ζητά η κυβέρνηση», τόνισε ο πρόεδρος του Σωματείου Εστιατόρων κ. Γιάννης Κλούβας. Ο κ. Κλούβας τόνισε πως μπορεί να μέτρα να έχουν τα αντίθετα αποτελέσματα και μπορεί να ωθήσουν τον κόσμο να συνωστίζεται στις πλατείες και τις παραλίες.
«Καταλαβαίνουμε το βάρος που καλείται να σηκώσει η κυβέρνηση, αλλά αν ο κόσμος δεν μπορεί να πηγαίνει στα μπαρ και τα νυκτερινά κέντρα, θα συνωστίζεται στις πλατείες και στις παραλίες. Η λύση είναι να εμβολιαστούν όλοι», σημείωσε. Ο κ. Κλούβας αναφέρθηκε και στο βουνό των υποχρεώσεων που έχουν να πληρώσουν οι εστιάτορες αφού παύουν να είναι σε ισχύ τα ειδικά μέτρα που είχαν ανακοινωθεί από την κυβέρνηση για τη στήριξη των επιχειρηματιών του κλάδου.

«Θέτουν σε εφαρμογή μέτρα και ταυτόχρονα κόβονται όλες οι ευκολίες που είχαμε αφού απελευθερώνονται τα ενοίκια. Η ομοσπονδία μας έχει στείλει επιστολή στον πρωθυπουργό και του ζητούμε να συνεχιστούν τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεών μας. Από τα προγράμματα χρηματοδότησης δεν έχουν έρθει χρήματα ενώ για το «ΝΗΣΙδΑ» περιμένουμε ημέρα με την ημέρα», τόνισε ο κ. Κλούβας. Σε εστιατόρια, καφέ, κυλικεία, αναψυκτήρια, καντίνες, catering, δεξιώσεις ισχύουν αυτά τα μέτρα:
-Τραπέζια μόνο σε ανοιχτό υπαίθριο χώρο και σε αεριζόμενες στοές
-Μόνο καθιστοί πελάτες

-Τα γνωστά μέτρα για απολύμανση καταλόγων, αντισηπτικά στα τραπέζια, αποστάσεις, μάσκες για το προσωπικό και τους πελάτες όταν είναι σε αναμονή
-Μέχρι 10 άτομα ανά τραπέζι
-Χρήση μπαρ με τοποθέτηση δύο σκαμπό μαζί και απόσταση 1,5 μέτρου για κάθε επόμενη δυάδα σκαμπό
- Επιτρέπεται η ζωντανή μουσική με καθήμενους πελάτες σε ανοιχτό χώρο σε εστιατόρια, μπαρ, ξενοδοχεία.
-Σε ό,τι αφορά τις δεξιώσεις επιτρέπεται να παρευρίσκονται μέχρι 300 άτομα

Διαβάστε ακόμη

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών