Ελεύθεροι με όρους οι δύο συλληφθέντες για τα χασισόδενδρα

Ελεύθεροι με όρους οι δύο συλληφθέντες για τα χασισόδενδρα

Ελεύθεροι με όρους οι δύο συλληφθέντες για τα χασισόδενδρα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 755 ΦΟΡΕΣ

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν μετά την απολογία τους ο 56χρονος και ο 37χρονος που συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω κοντά σε χωριό της Ρόδου για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.

Οι δύο άνδρες εντοπίστηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, τούς ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και παραπέμφθηκαν στην ανάκριση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο ο 56χρονος όσο και ο 37χρονος απολογούμενοι ενώπιον του ανακριτή Ρόδου το περασμένο Σάββατο 10 Ιουλίου, αρνήθηκαν τις κατηγορίες όπως αυτές τους αποδίδονται και ισχυρίστηκαν πως είναι χρήστες ναρκωτικών και για αυτό τον λόγο τις ποσότητες που βρέθηκαν στην κατοχή τους τις προόριζαν αποκλειστικά και μόνο για δική τους χρήση.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα και οι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, ενώ στον 56χρονο επιβλήθηκε και ο όρος της εμφάνισής του μία φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Η σύλληψη των δύο ανδρών έγινε στις 9 Ιουλίου 2021 στη Ρόδο, ύστερα από στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια και κατοχή κάνναβης με σκοπό τη διακίνηση.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο ειδικών επιχειρησιακών δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, εντοπίσθηκε πρόσφατα σε θαμνώδη έκταση σε υπαίθριο χώρο κοντά σε χωριό της Ρόδου καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης σε υπαίθριο χώρο.

Άμεσα, η περιοχή τέθηκε σε διακριτική επιτήρηση και στις 9 Ιουλίου 2021 το μεσημέρι όταν οι κατηγορούμενοι μετέβησαν στο σημείο για να προβούν σε καλλιεργητικές εργασίες, συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω από τους αστυνομικούς που χειρίζονταν την υπόθεση.
Από την αυτοψία του χώρου βρέθηκαν 12 δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 1,7 μέτρα, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Ακολούθησαν έρευνες στις κατοικίες των κατηγορουμένων, όπου, παρουσία δικαστικού λειτουργού βρέθηκαν, κατά περίπτωση και κατασχέθηκαν:
• Κάνναβη ακατέργαστη βάρους 10,7 γραμμαρίων
• Σπόροι κάνναβης
• Ζυγαριά ακριβείας
• Δενδρύλλιο κάνναβης σε φάση αποξήρανσης
• Δενδρύλλιο κάνναβης σε φάση ανάπτυξης, το οποίο εκριζώθηκε.

Διαβάστε ακόμη

39χρονος κατηγορείται για κλοπή ενέργειας

Συνελήφθη 20χρονος στη Ρόδο για επικίνδυνη οδήγηση και βία κατά αστυνομικών

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο