Και νέα χωροθέτηση μονάδας ανακύκλωσης οικοδομικών υλικών στην περιοχή της Ψίνθου

Και νέα χωροθέτηση μονάδας ανακύκλωσης οικοδομικών υλικών στην περιοχή της Ψίνθου

Και νέα χωροθέτηση μονάδας ανακύκλωσης οικοδομικών υλικών στην περιοχή της Ψίνθου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 741 ΦΟΡΕΣ

Για υποβάθμιση της ευρύτερης περιοχής κάνουν λόγο οι κάτοικοι κι ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις

Φουντώνει ακόμα περισσότερο το κύμα διαμαρτυρίας των κατοίκων Καλυθιών, Αφάντου και Ψίνθου, καθώς, όπως έγινε χθες γνωστό, έχει γίνει και τρίτη χωροθέτηση για μονάδα ανακύκλωσης οικοδομικών υλικών, αυτή τη φορά στην περιοχή της Ψίνθου.

Η αποκάλυψη, αφορά απόφαση που υπογράφθηκε τον Σεπτέμβριο του 2020, από το αρμόδιο τμήμα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, γεγονός που σε συνδυασμό με τις άλλες δύο χωροθετήσεις παρόμοιων δραστηριοτήτων που έγιναν στην περιοχή, κάνει τους κατοίκους αλλά και τους εκπροσώπους τους (σε τοπικά, δημοτικό και περιφερειακό συμβούλιο) να μιλούν ανοιχτά για μεθοδευμένο σχέδιο υποβάθμισης της ευρύτερης περιοχής με τη δημιουργία τέτοιων δραστηριοτήτων.

Σε κάθε περίπτωση, η νέα χωροθέτηση θα συζητηθεί στο τοπικό συμβούλιο της Ψίνθου, το οποίο έχει προγραμματίσει (σύμφωνα με την πρόσκληση που στάλθηκε) να συνεδριάσει την ερχόμενη Παρασκευή.
Στο συμβούλιο αυτό, εκτός από τα μέλη και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο της περιοχής κο Γιώργο Πατσάη, έχουν επίσης προσκληθεί για να συμμετάσχουν:
Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Ευστρατίου, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ. Θωμάς Σωτρίλλης και Γιάννης Φλεβάρης, ο αντιδήμαρχος κος Στράτος Καρίκης, ο εντεταλμένος σύμβουλος κ. Κωνσταντίνος Καρίκης, ο πρόεδρος της κοινότητας Αφάντου κ. Γιώργος Μπακίρης, ο πρόεδρος των Καλυθιών κ. Παναγιώτης Αντωνάς, καθώς επίσης και οι δημοτικοί σύμβουλοι, Γιάννης Ιατρίδης, Δώρος Κωνσταντίνου, Μιχάλης Σταυρής και Καφετζής Μιχάλης.

Τι ανακοίνωσε ο αντιπεριφερειάρχης Χρ. Ευστρατίου
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο αντιπεριφερειάρχης κος Χρ. Ευστρατίου αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε προχθές αναφέρει για το θέμα αυτό:
«Όσοι ζήτησαν συνάντηση και ενημέρωση, την είχαν. Οι πόρτες μας ήταν και παραμένουν ανοικτές.
Ο Πρόεδρος της Ψίνθου Βασίλης Κωστομοίρης, ο Πρόεδρος των Καλυθιών Παναγιώτης Αντωνάς, Ο Αντιδήμαρχος Τάσος Σπανός, ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Πατσάης και η Αντιπρόεδρος της Ψίνθου Δικαία Μπρόκου, ζήτησαν συνάντηση για το ζήτημα της μονάδας ΑΕΚΚ στις Καλυθιές και αυθημερόν τους δέχθηκα και είχαμε συνάντηση και με τον Περιφερειάρχη.
Ισχύουν όσα δήλωσα και στη Συνέντευξη Τύπου χθες το πρωί:
Καμία υπογραφή πολιτικού προσώπου δεν υπάρχει σε αυτή τη διαδικασία αφού όλη εξαντλείται σε υπηρεσιακό επίπεδο. Η σπέκουλα και οι κατευθυνόμενες επιθέσεις από την ομάδα των κουραστικά γραφικών πλέον προσώπων, στηρίζεται στην παραπληροφόρηση, στο ψέμα που τους έγινε δεύτερη φύση. Επίσης, με γραπτή δήλωσή μου απευθύνθηκα στον κ. Μανώλη Γλυνό και βρέθηκαν να μου απαντούν άνθρωποι που δεν τους αφορούσε η απάντησή μου στον κ. Μανώλη Γλυνό!

Όλα αυτά, μόνο τυχαία δεν είναι.
Όλα αυτά, δείχνουν και το μέγεθος της πολιτικής μεθόδευσης που η πιο φτηνή αντιπολίτευση του παρελθόντος, μπροστά της μοιάζει με πανεπιστημιακού επιπέδου. Στο ψέμα μόνο μπορούν να καταφύγουν.
Όσο για τη συμπαράσταση, η δήλωση μου είναι ξεκάθαρη:
Ας φέρει η τοπική Βουλευτής τροπολογία από τη Βουλή που να μεταφέρει την υπογραφή από τους υπηρεσιακούς παράγοντες στους πολιτικούς προϊσταμένους και η χωροθέτηση του ΑΕΚΚ στις Καλυθιές θα λήξει σε μία μέρα.
Η πόρτα μας παραμένει ανοικτή για όσους σέβονται την αλήθεια και τους πολίτες».

Διαβάστε ακόμη

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών

Απαγορεύεται η διέλευση και παραμονή στις δασικές περιοχές τις νυκτερινές ώρες

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή

Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Αθανάσιο Κούτσια

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη