12.000 στρέμματα αμπελώνων καλλιεργήθηκαν στη Ρόδο το 1961

12.000 στρέμματα αμπελώνων καλλιεργήθηκαν στη Ρόδο το 1961

12.000 στρέμματα αμπελώνων καλλιεργήθηκαν στη Ρόδο το 1961

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 169 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Κυριακή 23 Ιουλίου 1961 Αριθ. Φύλλου 3083

ΕΙΣ ΤΗΝ ΡΟΔΙΑΚΗΝ ΛΕΣΧΗΝ

ΣΗΜΕΡΟΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ Δ’ ΕΚΘΕΣΕΩΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
Μια ωραία προσπάθεια του Φυσιολατρικού

Σήμερον την πρωΐαν θα τελεσθούν εις αίθουσαν της Ροδιακής Λέσχης τα εγκαίνια της Δ’ Εκθέσεως φωτογραφίας Δωδεκανησιακού Τοπίου την οποίαν οργάνωσεν ο Φυσιολατρικός Όμιλος. Εις την Έκθεσιν μετέχουν 12 ερασιτέχναι φωτογράφοι, οι οποίοι παρουσιάζουν 90 και πλέον έργα των.
Οι μετέχοντες είναι οι Αλχαδέφ Ανδρέας, Γεώργιος Βρούχος, Χάϊλδ Βάϊλτμαν (Γερμανίς), Γερακάκης, Αριστείδης Γκίκας, Θεόδωρος Ζησιμάτος, Νεοκλής Καλαβρός, Μιλτ. Λογοθέτης, Ιερόθεος Σχίζας, Γεώργιος Τσώμος, Ιωάννης Χατζηνικήτας και Ιωάννης Χαρίτος.

Εν σχέσει προς την Έκθεσιν, εκπρόσωπος του Φ.Ο.Ρ. μάς εδήλωσε τα εξής:
«Ο Φυσιολατρικός Όμιλος Ρόδου επιθυμώντας να συμβάλη με το μέτρο των δυνάμεών του στην προσπάθεια που καταβάλλεται για την διαφήμιση και τουριστική προβολή του ωραίου δωδεκανησιακού τοπίου και φιλοδοξώντας να δημιουργήση κατάλληλο κλίμα για την διάδοσιν και ανάπτυξιν της φωτογραφικής τέχνης στον ροδιακό χώρο, που τόσο προσφέρεται στον φωτογραφικό φακό, εγκαινιάζει αυτή την Έκθεσιν με την σκέψιν ότι κάτι προσφέρει στο τουριστικό ανέβασμα της Ρόδου, στην διάδοσιν και βελτίωσιν της φωτογραφικής τέχνης και στην δημιουργίαν μιας κάποιας πνευματικής κινήσεως».

12.000 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΕΚΑΛΛΙΕΡΓΗΘΗΣΑΝ ΔΙ’ ΑΜΠΕΛΩΝ ΕΙΣ ΡΟΔΟΝ ΚΑΤΑ ΤΟ 1961
Ως ανεκοινώθη αρμοδίως, κατά το τρέχον έτος εκαλλιεργήθησαν συνολικώς δι’ αμπέλια 12.000 στρέμματα εις την νήσον Ρόδον, η παραγωγή δέ αναμένεται λίαν ικανοποιητική. Εν τω μεταξύ, οι κατά τόπους γεωπόνοι παρακολουθούν μετά προσοχής την ανάπτυξιν των ποικιλιών εξαγωγίμων επιτραπεζίων σταφυλών, αι οποίαι θα καταστή δυνατόν να εξαχθούν μόνον εφ’ όσον θα είναι εις αρίστην κατάστασιν.

ΚΑΤΕΣΤΡΩΘΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑ ΤΕΧΝΗΤΗΝ ΓΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΙΝ ΑΓΕΛΑΔΩΝ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ
Χθες την μεσημβρίαν συνήλθεν εις συνεδρίασιν η Επιτροπή Τεχνητής Γονιμοποιήσεως Αγελάδων, η οποία ησχολήθη με την κατάστρωσιν προγράμματος δράσεως, κατά το τρέχον έτος.
Κατά σχετικάς πληροφορίας, κατά το α’ εξάμηνον του 1961 εγένοντο υπό των συνεργείων 758 επιτυχείς γονιμοποιήσεις, έναντι 533 της αντιστοίχου περυσινής περιόδου.
Συνολικώς κατά το παρελθόν έτος 1960 εγένοντο 1.100 επιτυχείς επεμβάσεις.

ΝΕΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΘΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΥΠΟ ΤΟΥ Ο.Τ.Ε. ΕΙΣ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΤΙΟΝ ΡΟΔΟΥ
Ως ανεκοινώθη ενταύθα, εντός του έτους ο ΟΤΕ πρόκειται να εγκαταστήση εις τον Παράκτιον Σταθμόν Ρόδου νέους δέκτας ραδιοτηλεγραφίας και ραδιοτηλεφωνίας.
Σκοπός της ανανεώσεως ταύτης, είναι η βελτίωσις της εν γένει παρακτίου επικοινωνίας μετά των πλοίων.

ΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΠΡΟΤΟΜΗΣ ΤΟΥ ΝΟΥΑΡΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΙΣ ΟΘΟΣ ΤΗΝ 20ήν ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Μεταδίδεται εκ Καρπάθου ότι την 20ήν Αυγούστου θα λάβη χώραν εις την κοινότητα Όθους η τελετή των αποκαλυπτηρίων της προτομής του αειμνήστου συγγραφέως και εκπαιδευτικού Μιχαήλ Μιχαηλίδου, Νουάρου επιφανούς ερευνητού της Δωδεκανησιακής Λαογραφίας και Ιστορίας.
Η τελετή θα ποικίλεται από διαφόρους εκδηλώσεις, τας οποίας οργανώνουν η κοινότης Όθους και ο Μορφωτικός Σύλλογος, «Εργασία και χαρά».

Διαβάστε ακόμη

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον τα ανεπίσημα εγκαίνια της πινακοθήκης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...

Φλας στο παρελθόν 1964, Καρεκλιές και ξύλο για το κέρδος...