Στην ουρά μέσα στον ήλιο εκατοντάδες συμπολίτες μας για ένα rapid test

Στην ουρά μέσα στον ήλιο εκατοντάδες συμπολίτες μας για ένα rapid test

Στην ουρά μέσα στον ήλιο εκατοντάδες συμπολίτες μας για ένα rapid test

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2914 ΦΟΡΕΣ

Άθλιες συνθήκες και απαράδεκτες εικόνες στο νησί της Ρόδου

Την ώρα που το επίσημο κράτος πρόνοιας καλεί μαζικά τους πολίτες να προφυλαχθούν και να προφυλάξουν την κοινωνία μας από τη διάδοση του Covid -19 την ίδια ώρα, η κατάσταση που κυριαρχεί καθημερινά στον χώρο όπου γίνονται τα rapid test στο νησί της Ρόδου, είναι πραγματικά εξωφρενική και εξοργιστική από κάθε άποψη καθώς οι άνθρωποι που έχουν επιφορτιστεί με αυτές τις εξετάσεις στον χώρο του παλιού νοσοκομείου της Ρόδου, έχουν αφεθεί στην κυριολεξία στο «έλεος του Θεού» μαζί βεβαίως με τους εκατοντάδες συμπολίτες μας, η υπομονή και η αντοχή των οποίων δοκιμάζονται καθημερινά.

Η εικόνα και η γενικότερη κατάσταση που επικρατούσε και χθες στους χώρους του παλαιού νοσοκομείου της Ρόδου όπου διεξάγονται τα rapid tests ήταν πραγματικά εξοργιστική αλλά και ανησυχητική, τόσο για τους γιατρούς, νοσηλευτές και προσωπικό όσο αντίστοιχα και για τους δεκάδες συμπολίτες και συμπολίτισσές μας, που υποχρεώθηκαν να περιμένουν στις ουρές και μέσα στον ήλιο για πολλή ώρα.

Σε κάθε περίπτωση, οι καθυστερήσεις και οι αναμονές για τη διεξαγωγή ενός απλού rapid test μπορεί να φθάσει ακόμα και τη μιάμιση ώρα(!) με όλους τους κινδύνους που υπάρχουν για τους συμπολίτες μας ενδεχομένως και τους επισκέπτες μας που στοιβάζονται καθημερινά στις ουρές της ταλαιπωρίας.

Η εικόνα που κατέγραψε χθες ο φακός της «Ροδιακής» είναι πραγματικά απαράδεκτες και επικίνδυνες από πολλές απόψεις, ενώ υπόλογοι είναι οι αρμόδιοι του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας οι οποίοι ενώ γνωρίζουν εδώ και μέρες ότι οι απαιτήσεις για διεξαγωγή αυτών των τεστ αυξάνονται, δεν έχουν φροντίσει να ενισχύσουν τη συγκεκριμένη δομή, αφήνοντας έτσι εκτεθειμένους σε ταλαιπωρία αλλά και κινδύνους τόσο τα στελέχη που διεξάγουν αυτά τα τεστ όσο βεβαίως και εκατοντάδες συμπολίτες μας.

Οι άνθρωποι που στελεχώνουν τα συνεργεία αυτά αξίζει να σημειωθεί ότι εργάζονται πολλές ώρες καθημερινά ενώ δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη με ποιο τροπο και αν θα πληρωθούν τις υπερωρίες που πραγματοποίησαν.
Για το ίδιο θέμα πριν από μερικές ημέρες, ο πρώην δήμαρχος Ρόδου κος Φώτης Χατζηδιάκος, είχε κάνει σχετική παρέμβαση με ανακοίνωση που εξέδωσε. Ωστόσο καμία απολύτως ενέργεια δεν έγινε από κανέναν φορέα και κανέναν τοπικό εκπρόσωπο, έτσι ώστε να αλλάξει η απαράδεκτη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

Την ίδια στιγμή, τα κρούσματα του Covid-19 έχουν εκτοξευτεί ανησυχητικά σε πολύ υψηλούς με ό,τι αρνητικό αυτό συνεπάγεται, για την υγεία των συμπολιτών μας και για τις επιπτώσεις που ενδεχομένως να υπάρξουν σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο.

Διαβάστε ακόμη

Το έθιμο επιστροφής της εικόνας της Παναγιάς Σκιαδενής στο μοναστήρι

Συλλυπητήριο μήνυμα του δημάρχου Ρόδου για την απώλεια υπαλλήλου του δήμου

Σε κατανυκτικό κλίμα η περιφορά επιταφίων - Στον Αρχάγγελο της Ρόδου ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Κολιάδης

Πασχαλινό μήνυμα της βουλευτού Μίκας Ιατρίδη

Ευχετήριο μήνυμα του Αντ. Καμπουράκη

Ευχές του δημάρχου Ρόδου, Αλέξανδρου Κολιάδη για το Πάσχα

Εντυπωσιακοί και μοναδικοί οι επιτάφιοι στο νησί της Ρόδου

Μήνυμα του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου για το Πάσχα