51 κρουαζιερόπλοια πρόκειται να καταπλεύσουν τον Αύγουστο στη Ρόδο

51 κρουαζιερόπλοια πρόκειται να καταπλεύσουν τον Αύγουστο στη Ρόδο

51 κρουαζιερόπλοια πρόκειται να καταπλεύσουν τον Αύγουστο στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2700 ΦΟΡΕΣ

Σε καλά επίπεδα θα κινηθεί και τον επόμενo μήνα η κρουαζιέρα στη Ρόδο, σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν στις αρμόδιες αρχές του λιμανιού σε ό,τι αφορά τον αριθμό των κρουαζιερόπλοιων που θα καταπλεύσουν.

Με τα σημερινά δεδομένα και τις απαγορεύσεις που συνεχίζουν να ισχύουν, η κίνηση του Αυγούστου χαρακτηρίζεται ως ικανοποιητική, καθώς αναμένεται να καταπλεύσουν στο νησί μας 51 κρουαζιερόπλοια.

Εν συγκρίσει με τον αντίστοιχο περσινό μήνα ο Αύγουστος θα έχει μία καλή κίνηση υπό τους κανόνες και τους περιορισμούς που εξακολουθούν να διέπουν αυτό τον τρόπο διακοπών, καθώς ένα χρόνο πριν η κρουαζιέρα είχε σχεδόν σταματήσει. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα που υπήρχε αφορούσε τον κατάπλου 61 κρουαζιερόπλοιων.

Όμως σταδιακά σημειώθηκαν κάποιες ακυρώσεις και ο αριθμός μειώθηκε χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το πρόγραμμα του επόμενου μήνα δεν θα τροποποιηθεί στην πορεία. Είναι μάλιστα αναμενόμενο σταδιακά να υπάρξουν αλλαγές, που σημαίνει ή ότι θα προστεθούν νέα κρουαζιερόπλοια ή ότι θα ακυρώσουν κάποια τις προσεγγίσεις τους, κάτι που συμβαίνει κάθε χρόνο και θεωρείται φυσιολογικό.

Σε ό,τι αφορά λοιπόν τον επόμενο μήνα παρατηρούνται μέρες κατά τις οποίες θα βρίσκονται στο λιμάνι ακόμα και τρία κρουαζιερόπλοια και οι μέρες αυτές είναι η 16η, η 17η, η 20η, η 26η και η 27η του μήνα, ενώ υπάρχουν και κενές μέρες μέσα στον Αύγουστο με κανένα πλοίο στο λιμάνι μας.

Η ανάκαμψη της κρουαζιέρας αναμένεται να ξεκινήσει από την επόμενη χρονιά αν δεν υπάρξουν άλλα απρόοπτα, και μάλιστα το νησί μας προσβλέπει σε ιδιαίτερα μεγάλη κίνηση καθώς το ενδιαφέρον που υπάρχει είναι έντονο και θα είχε ήδη αποτυπωθεί από πέρυσι αν δεν ανάκοπτε την πορεία της κρουαζιέρας η πανδημία.

Η τοπική αγορά παράλληλα προσβλέπει στην άρση όλων των περιορισμών που ισχύουν τώρα καθώς λόγω των αυστηρών μέτρων που εφαρμόζονται, οι επιβάτες δεν είναι ελεύθεροι να περιηγηθούν όπως θα ήθελαν στους τόπους προσέγγισης των κρουαζιερόπλοιων, να επισκεφτούν εμπορικά καταστήματα και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Η μείωση στα έσοδα όλης της αγοράς και ειδικά στη Μεσαιωνική Πόλη είναι το θέμα συζήτησης καθημερινά καθώς για μία ακόμα χρονιά η συρρίκνωσή τους είναι δραματική και ο προβληματισμός μεγαλώνει σε ό,τι αφορά την ανάγκη επιβίωσης τον χειμώνα.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα κατάπλου του Αυγούστου διαμορφώνεται μέχρι στιγμής ως εξής:

Διαβάστε ακόμη

Γ. Χατζημάρκος: σε διψήφιο ποσοστό η αύξηση κρατήσεων σε Ρόδο και Κω

Κως και Ρόδος στους κορυφαίους προορισμούς εσωτερικού της Aegean Airlines από τη βάση της Θεσσαλονίκης για την περίοδο του Πάσχα

Tus Airways: Nέα σύνδεση Λάρνακα - Ρόδος

Μαζική απόβαση των Ισραηλινών στη Ρόδο για το εβραϊκό Πάσχα

Aρχές Μαΐου θα έχουν ανοίξει όλα τα ξενοδοχεία της Ρόδου

Τούρκοι τουρίστες... «κατέλαβαν» τα ελληνικά νησιά

110 πτήσεις τσάρτερ το Σαββατοκύριακο 20-21 Απριλίου στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες στη Ρόδο