Αθανάσιος Βυρίνης: Πάμε καλά στον τουρισμό και δεν θέλουμε αναταράξεις τύπου Μυκόνου

Αθανάσιος Βυρίνης: Πάμε καλά στον τουρισμό και δεν θέλουμε αναταράξεις τύπου Μυκόνου

Αθανάσιος Βυρίνης: Πάμε καλά στον τουρισμό και δεν θέλουμε αναταράξεις τύπου Μυκόνου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 393 ΦΟΡΕΣ

Καλά εξελίσσεται η τουριστική κίνηση, σύμφωνα με τα στοιχεία, παρά την εξέλιξη της πανδημίας στη Ρόδο.

Στο γεγονός ότι οι αφίξεις είναι αυξημένες σε σύγκριση με πέρυσι αναφέρθηκε μιλώντας στο Skyrodos.gr o αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Αθανάσιος Βυρίνης.

«Πάμε καλά και αυτό αποδεικνύεται από τα στοιχεία. Την εβδομάδα που πέρασε είχαμε 86.000 τουρίστες. Παρατηρείται αύξηση των αφίξεων σε ποσοστό 20%. Από την αρχή της σεζόν ήρθαν στη Ρόδο 460.000 επισκέπτες», είπε ο κ. Βυρίνης.

Σε ερώτηση αν τον ανησυχεί το γεγονός ότι συνεχώς αυξάνονται τα κρούσματα στη Ρόδο, κάτι που μπορεί να επηρεάσει τον τουρισμό, ο κ. Βυρίνης τόνισε ότι μέχρι στιγμής η σεζόν εξελίσσεται καλά.
«Μας ανησυχεί η αύξηση των κρουσμάτων.

Όμως είναι θετικό το ότι είναι μικρό το ποσοστό των τουριστών που έχουν εντοπιστεί να φέρουν τον κορωνοϊό. Από την αρχή είχαμε μόνο 12 επιβεβαιωμένα κρούσματα στους 68.000 επισκέπτες. Αυτό δηλώνει πως έχουμε καλά μέτρα πρόληψης», είπε ο κ. Βυρίνης.

Όσο για τι θα γίνει αν ανακοινωθούν λόγω αύξησης των κρουσμάτων δυσάρεστα μέτρα τύπου Μυκόνου και για τη Ρόδο ο κ. Βυρίνης είπε: «Το θέμα είναι να μην φθάσουμε εκεί. Υπάρχει έλεγχος και αστυνόμευση και πέφτουν πρόστιμα σε επιχειρήσεις που δεν τηρούν τα μέτρα. Μέχρι τώρα που μιλάμε δεν υπάρχουν ακυρώσεις πτήσεων ούτε κρατήσεων στα ξενοδοχεία».

Από πλευράς δράσεων προβολής ο κ. Βυρίνης τόνισε πως ο Δήμος Ρόδου θα μετάσχει στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 3 Αυγούστου στο ξενοδοχείο Rodos Palace παρουσία του Αμερικανού Πρέσβη στην Ελλάδα και τη συμμετοχή 43 εκπροσώπων από την Ομογένεια που μετέχουν στη Γερουσία και τη Βουλή των ΗΠΑ.

Στόχος είναι όπως αναφέρεται η προσέλκυση επιχειρηματιών από Αμερική, Αυστραλία και Καναδά για επενδύσεις στον τομέα του τουρισμού στο Νότιο Αιγαίο.

Διαβάστε ακόμη

ΤUI Γερμανίας: Ξεκίνησαν οι κρατήσεις για το 2025

ΞΕΕ: Ικανοποίηση για το «φρένο» της Ε.Ε. στις αθέμιτες πρακτικές της Booking

Οι Ιταλοί “ψηφίζουν” Αστυπάλαια για διακοπές το φετινό καλοκαίρι

Ζήστε αξέχαστες εμπειρίες στη Ρόδο παροτρύνει τους αναγνώστες της η Rebekah Blakey, blogger από τη Μεγάλη Βρετανία

Αύξηση 8,4% καταγράφηκε στις αφίξεις τουριστών τον Απρίλιο

Κατέπλευσε για πρώτη φορά στη Ρόδο το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Ascent

191 θαλαμηγοί στη Ρόδο από τις αρχές του χρόνου

Η Ελλάδα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές