Δ. Ζανεττούλης: Ούτε νερό για πολλά χωριά ούτε λεφτά έχει η ΔΕΥΑΡ

Δ. Ζανεττούλης: Ούτε νερό για πολλά χωριά ούτε λεφτά έχει η ΔΕΥΑΡ

Δ. Ζανεττούλης: Ούτε νερό για πολλά χωριά ούτε λεφτά έχει η ΔΕΥΑΡ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 927 ΦΟΡΕΣ

Στην οικονομική κατάσταση της ΔΕΥΑΡ, στην απροθυμία να ενεργοποιηθούν πολλές γεωτρήσεις για να υπάρχει νερό, αλλά και στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε η διοίκηση την εμφάνιση δύο κρουσμάτων σε σχέση με την ενημέρωση του κοινού αναφέρθηκε μιλώντας στον “Sky Rodos” το μέλος της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας κ. Δημήτρης Ζανεττούλης που μετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΡ.

«Ήταν πολύ πιο έντιμο να βγουν και να πουν πως υπήρξαν δυο ή τρία κρούσματα κορωνοϊού στη ΔΕΥΑΡ για να ενημερωθεί ο κόσμος. Παρ’ όλα αυτά εκδόθηκε ανακοίνωση για αναβάθμιση στους υπολογιστές», τόνισε.

«Συνεχίζουν να έχουν την ίδια νοοτροπία και να πιστεύουν πως τα ξέρουν όλα», είπε ο κ. Ζανεττούλης.
Ο κ. Ζανεττούλης αναφέρθηκε και στα προβλήματα ύδρευσης αφού υπάρχουν 20-25 γεωτρήσεις που είναι ανενεργές από το 2019 ενώ θα μπορούσαν να επισκευαστούν και να λειτουργήσουν.

«Υπάρχουν χωριά που δεν έχουν νερό και δίπλα τους υπάρχουν γεωτρήσεις. Έθεσα το θέμα στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΡ και με ρώτησαν που είναι οι γεωτρήσεις αυτές. Τους παραπέμπω στο έγγραφο με ημερομηνία 22.11.19 με αριθμό πρωτοκόλλου 13727. Υπάρχουν και νέες γεωτρήσεις που δεν λειτουργούν όμως γιατί δεν έχουν ηλεκτροδοτηθεί τα συστήματα τους εδώ και δύο μήνες. Εξαιτίας αυτής της κατάστασης υπάρχει έλλειψη νερού σε χωριά της Ρόδου», είπε ο κ. Ζανεττούλης.

Μόνο στον Αρχάγγελο η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε ανοίξει πέντε νέες γεωτρήσεις. Αξιοποιήθηκε από αυτές μόνο η μία.

Ο κ. Ζανεττούλης αναφέρθηκε και στις οφειλές προς τη ΔΕΥΑΡ.

«Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε, υπάρχουν οφειλές ύψους 20-25 εκατομμυρίων ευρώ από ξενοδόχους που διατηρούν τις επιχειρήσεις τους σε τουριστικά σημεία του νησιού. Ζητώ να μάθω αν έχουν ρυθμιστεί οι οφειλές ή αν παραμένουν ως έχουν», τόνισε.

Με τα χρήματα που συγκεντρώνει η ΔΕΥΑΡ, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Ζανεττούλης, καλύπτεται ίσα ίσα η μισθοδοσία και δεν είναι δυνατόν να γίνουν έργα.

«Πέρα από τα έργα που είναι ενταγμένα στο ΕΣΠΑ η ΔΕΥΑΡ με δικούς της πόρους δεν μπορεί να κάνει έργα», είπε ο κ. Ζανεττούλης.

Όσο για την άρδευση στην περιοχή των Κολυμπίων ο κ. Κολιός μιλώντας στον “Sky Rodos” τόνισε πως απλώς μεταφέρθηκε νερό από το φράγμα Γαδουρά και δεν έγινε ουδεμία άλλη παρέμβαση για τη σωστή μεταφορά του νερού από τις Επτά Πηγές.

Ωστόσο αποκαλύφθηκε ότι το κόστος για την απασχόληση των υδρονομέων φθάνει τις 180.000 ευρώ ενώ η αναφορά του προέδρου της ΔΕΥΑΡ ήταν για 300.000 συνολικά.

Ο κ. Ζανεττούλης αναφέρθηκε και στη δεξαμενή του Σκολωνίτη στο Γεννάδι που έχει αδειάσει από νερό.

«Εξαιτίας αυτού θα σταματήσει η άρδευση και θα καταστραφεί και το έργο αν αντλήσουν όλο το νερό οι αγρότες», είπε.

Παρόλα αυτά η διοίκηση της ΔΕΥΑΡ δεν έλαβε κανένα μέτρο και για αυτό το θέμα.

Διαβάστε ακόμη

Κυριάκος Κασάπης προς Αντώνη Καμπουράκη: Σταματήστε να εκτίθεστε

Στο δημοτικό συμβούλιο η διαχείριση του κυνοκομείου

Αυξημένη ανάγκη για αιμοδότες με ομάδα αίματος -0 στο Νοσοκομείο της Ρόδου

Νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδηγών και Κυκλοφοριακής Αγωγής - Πρόεδρος ο Στέφανος Πορτσέλλη

Ακυρώθηκε η προγραμματισμένη επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανου Κασσελάκη στη Ρόδο

Γουρούνα "μπήκε" μέσα σε κατάστημα - Σοβαρά τραυματισμένος ο οδηγός

Επιστολή Αντώνη Β. Καμπουράκη προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου Κυριάκο Κασάπη

Ε.Κ.Ρ.: Οι ασφαλισμένοι να μη δέχονται να πληρώνουν συμμετοχή μεγαλύτερη από την αναγραφόμενη στο παραπεμπτικό για εξετάσεις