Θα δικαστεί 56χρονος Γερμανός για τον θάνατο εξ αμελείας της συζύγου του

Θα δικαστεί 56χρονος Γερμανός για  τον θάνατο εξ αμελείας της συζύγου του

Θα δικαστεί 56χρονος Γερμανός για τον θάνατο εξ αμελείας της συζύγου του

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 4668 ΦΟΡΕΣ

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων θα βρεθεί τον Σεπτέμβριο 56χρονος Γερμανός κατηγορούμενος για τον εξ αμελείας θάνατο της 43χρονης συζύγου του.

Η άτυχη γυναίκα ήταν συνοδηγός στο αυτοκίνητο που οδηγούσε πριν από επτά χρόνια στο νησί μας ο σύζυγός της, το οποίο και συγκρούστηκε με ταξί με αποτέλεσμα να βρει η ίδια τραγικό θάνατο.

Το δυστύχημα είχε σημειωθεί στο Τσαΐρι και εκτός από τον 56χρονο Γερμανό συνελήφθη και παραπέμφθηκε μαζί του σε δίκη και ο 32χρονος οδηγός ταξί με το οποίο έγινε η σύγκρουση.

Οι δύο άνδρες κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από συγκλίνουσα αμέλεια περισσοτέρων και σωματική βλάβη από αμέλεια από την οδήγηση από υπόχρεο και μη (κατ’ αλλήλων), για τις οποίες και ήδη έχουν κριθεί ένοχοι από το πρωτόδικο δικαστήριο (τον Ιούνιο του 2018) και έχουν καταδικαστεί σε συνολική ποινή φυλάκισης 24 μηνών με τριετή αναστολή ο 32χρονος Έλληνας και σε έξι μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή ο 56χρονος Γερμανός.

Κατά των ποινών αυτών οι δύο άνδρες άσκησαν έφεση η οποία προσδιορίστηκε να εξεταστεί στις 21 Σεπτεμβρίου από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων.

Το τραγικό δυστύχημα είχε σημειωθεί στις 5 Ιουνίου 2014, στις επτά παρά δέκα το πρωί όταν το ενοικιαζόμενο όχημα στο οποίο επέβαινε ως συνοδηγός η άτυχη Γερμανίδα και με οδηγό τον 56χρονο σύζυγό της, συγκρούστηκε μετωπικά με διερχόμενο ταξί στον κόμβο της Ρόδου-Λίνδου προς αεροδρόμιο.

Η τραγωδία στην άσφαλτο, σημειώθηκε όταν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, το ταξί που οδηγούσε ο 32χρονος συγκρούστηκε με το ενοικιαζόμενο όχημα που έστριψε από το Φαληράκι προς αεροδρόμιο.
Επιτόπου έσπευσαν δύο οχήματα της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό των επιβατών του ενοικιαζόμενου οχήματος ενώ στο νοσοκομείο είχε επίσης μεταφερθεί και ο 32χρονος οδηγός του ταξί με τραύματα στο κεφάλι.

Η άτυχη γυναίκα δεν τα κατάφερε και κατά τη διάρκεια της εγχείρισης που της έγινε απεβίωσε.

Η σύγκρουση, σύμφωνα με όσα είχαν δηλώσει μιλώντας στη «Ροδιακή» αυτόπτες μάρτυρες ήταν εξαιρετικά σφοδρή.

Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, τα οχήματα μετετράπησαν σε άμορφη μάζα σιδηρικών.

Τα ακριβή αίτια του νέου τροχαίου ατυχήματος που εξελίχθηκε τελικά σε μια ακόμα τραγωδία για το νησί μας, διερεύνησαν οι αρμόδιοι αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Ρόδου ενώ η εισαγγελία Ρόδου είχε διατάξει πρόσθετη διαδικασία προανάκρισης για να διευκρινιστούν τα αίτια που προκάλεσαν το δυστύχημα.

Διαβάστε ακόμη

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου