Ν. Σαντορινιός: Το εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Ρόδο ουσιαστικά δεν λειτουργεί

Ν. Σαντορινιός: Το εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Ρόδο ουσιαστικά δεν λειτουργεί

Ν. Σαντορινιός: Το εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Ρόδο ουσιαστικά δεν λειτουργεί

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 848 ΦΟΡΕΣ

Με τη μεγάλη φωτιά στη Ρόδο «κινδύνευσε ο φυσικός πλούτος της Κοιλάδας των Πεταλούδων, περιουσίες και οικισμοί ολόκληροι.

Δυστυχώς υπήρξαν ζητήματα σχετικά με τη διοικητική μέριμνα. Είχαμε καταγγελίες κατοίκων που τους έλεγαν «πηγαίνετε προς τα εκεί», απλώς από εκεί και πέρα ουδέν. Και μιλάμε για ένα νησί που για ώρες δεν είχαμε ρεύμα» επισήμανε μιλώντας «Στο Κόκκινο» ο Νεκτάριος Σαντορινιός, βουλευτής και τομεάρχης Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Αναφερόμενος στην ενεργειακή κάλυψη του νησιού, τόνισε στον Νίκο Σβέρκο ότι «εδώ και δύο χρόνια δεν έχουν γίνει προσλήψεις από τη διοίκηση της ΔΕΗ στο νέο εργοστάσιο που ολοκληρώθηκε πριν δυο χρόνια. Ουσιαστικά το εργοστάσιο δεν λειτουργεί». Γνωστοποίησε μάλιστα ότι «οι ενημερώσεις για τις εκκενώσεις από το 112 ήρθαν αργά. Μετά από μία ώρα ήρθε το μήνυμα».

Αναφορικά με τον τουρισμό ο Νεκτάριος Σαντορινιός σημείωσε ότι στη Ρόδο έχει αυξηθεί αυτές τις ημέρες η πληρότητα, ωστόσο έχουμε χάσει αρκετούς μήνες από την τουριστική περίοδος, οπότε δεν θα έχουμε καλή κάλυψη, οι εκτιμήσεις μιλούν για 40-45% σε σχέση με παλιότερα.

Σχετικά με την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, ο βουλευτής Δωδεκανήσων υπογράμμισε πως δεν υπήρξε εμβολιασμός των ομάδων που ασχολούνται με τον τουρισμό. «Δεν υπάρχει επαρκής αστυνόμευση των μέτρων, επειδή δεν υπάρχουν αστυνομικοί και επαρκές προσωπικό. Και οι επιχειρηματίες θεωρούν σημαντικούς τους ελέγχους» συμπλήρωσε.

Πρόσθεσε, δε, πως τα συνεργεία του ΕΟΔΥ δεν είναι επαρκή και όποιος χρειαστεί να κάνει τεστ ταλαιπωρείται επί ώρες. Έτσι κάποιοι δεν κάνουν τεστ και υπάρχουν προβλήματα και στην επιδημιολογική επιτήρηση και στην ιχνηλάτηση. «Δημιουργείται εκρηκτικό μείγμα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε ακόμη

Μ. Κόνσολας: «Υπόθεση όλων μας η αναβάθμιση της Σχολής Δυτών στην Κάλυμνο»

Μ. Κόνσολας: «Μειώνονται οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων σε Κάρπαθο, Σύμη, Αστυπάλαια και σε περιοχές της Ρόδου»

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση των Τομέων του ΕΚΑΒ στα Δωδεκάνησα

Επικοινωνία της Μίκας Ιατρίδη με την Υφυπουργό Χριστίνα Αλεξοπούλου για τις άδειες φορτηγών

Δήλωση του Δημήτρη Γάκη από τη Νίσυρο για την επίσκεψη των Σακελλαρίδη και Σαράντη

Για περιοδεία στην Κω βρίσκεται η υποψήφια Ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά, Κατερίνα Σαράντη

Πασχαλινά γεύματα αγάπης από τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννη Παππά, στα πληρώματα σκαφών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στο Αιγαίο

Βασίλης Α. Υψηλάντης: « Η κυβέρνηση στη διαμόρφωση του Νέου Δικαστικού Χάρτη της χώρας έλαβε υπόψη τα προβλήματα της νησιωτικότητας»