Εκοιμήθη ο Γέροντας Σεραφείμ Παρχαρίδης

Εκοιμήθη ο Γέροντας Σεραφείμ Παρχαρίδης

Εκοιμήθη ο Γέροντας Σεραφείμ Παρχαρίδης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1576 ΦΟΡΕΣ

Εκοιμήθη ο Γέροντας Σεραφείμ Παρχαρίδης Προηγούμενος της Ι.Μ. Παναγίας Παραμυθίας Ρόδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 90χρονος Γέροντας Σεραφείμ εκοιμήθη μετά από λοίμωξη του αναπνευστικού.
Ο μακαριστός Γέροντας ήταν πνευματικό ανάστημα του Οσίου Ανθίμου, ήταν Ποντιακής καταγωγής και γεννήθηκε στον Καύκασο τον Αύγουστο του 1930. Ο πατέρας του λεγόταν Νικόλαος και η μητέρα του Ταμάρα. Μικρό παιδί ήρθε στην Ελλάδα και εγκαταστάθηκε με την οικογένειά του στον Πειραιά. Ορφάνεψε μικρός από πατέρα και έζησε με τη μητέρα και τον παππού του, ο οποίος ήταν ιερέας.

Σπούδασε σε μία τεχνική σχολή αλλά από μικρό παιδί είχε κλίση προς τη μοναχική ζωή και δραστηριοποιούνταν σε διάφορες χριστιανικές κινήσεις. Όταν πέθανε η μητέρα του έγινε μοναχός στην Κάλυμνο στην Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος όπου έμεινε λίγα χρόνια. Μετά χειροτονήθηκε διάκος στην Κρήτη στον μικρό Άγιο Μηνά και Πρεσβύτερος στην Ιερά Μονή Αγκαράθου από τον αείμνηστο αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ευγένιο. Αγαπούσε την Ιεραποστολή και έτσι βρέθηκε στην Αφρική στο Ζαΐρ όπου έμεινε 4 περίπου χρόνια.

Εκεί τραυματίστηκε και αναγκάστηκε να γυρίσει στην Ελλάδα. Ήρθε μετά από προτροπή του αείμνηστου Μητροπολίτη Ρόδου Σπυρίδωνα και εγκαταστάθηκε στην Ιερά Μονή Υψενής ενώ παράλληλα ήταν και εφημέριος στη Λάρδο και εξυπηρετούσε και όποια χωριά είχαν ανάγκη από ιερέα και εξομολόγο. Στην Υψενή υπηρέτησε περίπου 7 χρόνια και μετά ήρθε ως Εφημέριος στην Αγία Βαρβάρα. Από εκεί ξεκίνησε σιγά σιγά να κτίζει την Ιερά Μονή Παραμυθίας στην οποία έγινε ηγούμενος και μετά από λίγο καιρό έχτισε και την Ιερά Μονή της Παναγίας Παντάσσας.

Υπηρέτησε τη Μητρόπολη Ρόδου για 40 χρόνια ως κληρικός και ως εξομολόγος. Το πνευματικό και το φιλανθρωπικό του έργο ήταν πολύ μεγάλο. Το 2016 παραιτήθηκε από τη θέση του Ηγουμένου της Μονής της Παναγίας της Παραμυθίας και την Ηγουμενία ανέλαβε ο Πατήρ Άνθιμος Παλαιόγλου. Η εξόδιος ακολουθία τελέσθηκε χοροστατούντος του Μητροπολίτου Ρόδου κ. Κυρίλλου.

Διαβάστε ακόμη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη