Σκέψεις και προβληματισμοί με αφορμή τη μεγάλη φωτιά στη Ρόδο

Σκέψεις και προβληματισμοί με αφορμή τη μεγάλη φωτιά στη Ρόδο

Σκέψεις και προβληματισμοί με αφορμή τη μεγάλη φωτιά στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 4929 ΦΟΡΕΣ

Με αφορμή τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στο νησί μας καταγράφηκαν δεκάδες εκατοντάδες σκέψεις και τέθηκαν πολλοί προβληματισμοί. Κοινός παρονομαστής όλων το «ευχαριστώ» και η ευγνωμοσύνη προς εκείνους που πάλεψαν με τις φλόγες.

Ξεχωρίσαμε τα όσα δήλωσε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Θανάσης Βυρίνης και ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου κ. Μανώλης Μαρκόπουλος.

«Και όσο νομίζουμε ότι η τεχνολογική ανάπτυξη μάς κάνει ισχυρότερους, τόσο η φύση μας θυμίζει πόσο αδύναμοι στεκόμαστε μπροστά στις φυσικές καταστροφές...

Ωστόσο, σε μια πολύ δύσκολη νύχτα για τη Ρόδο, αναδείχτηκε η ανθρώπινη αλληλεγγύη (πόσοι θέλησαν να φιλοξενήσουν ανθρώπους που έφυγαν άρον άρον από τα σπίτια τους) και η ηρωική αντιμετώπιση από τους πυροσβέστες, αλλά και από τους εθελοντές που συνεχίζουν ακόμη την κατάσβεση!

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ! Μέγα ζητούμενο η τεράστια οικολογική καταστροφή (ευτυχώς δεν θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές και ζωντανά) με βραχυ-μακροπρόθεσμες συνέπειες και η «κληρονομιά» στα παιδιά μας...», αναφέρει ο κ. Θανάσης Βυρίνης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου Μανώλης Μαρκόπουλος επισημαίνει τα εξής: «Βιώνουμε πολύ δύσκολες καταστάσεις, και θα βιώσουμε ακόμα χειρότερες τα επόμενα χρόνια! Το έγκλημα που κάνουμε απέναντι στα παιδιά μας είναι τεράστιο. Ας το αναλογιστούμε! Ας αναθεωρήσουμε έστω και αυτή την ώρα τη στάση μας απέναντι στο περιβάλλον.

Την επόμενη φορά που θα είμαστε στο super market ας αγοράσουμε λιγότερο πλαστικό, και χαρτί. Ας φυτέψουμε ένα δέντρο. Ας αρνηθούμε το επόμενο πλαστικό μπουκάλι με νερό που θα μας προσφέρουν, ή οτιδήποτε άλλο μιας χρήσεως μεν αλλά αιώνιας επιβάρυνσης δε. Ας ανακυκλώσουμε το επόμενο σκουπίδι που θα βρούμε πεταμένο στον δρόμο. Ας έχουμε να απολογηθούμε για λιγότερα στα παιδιά μας...».

Β.Μ.

Διαβάστε ακόμη

Μαθητές και μαθήτριες σε προσομοίωση συνεδρίασης του Ευρωκοινοβουλίου

Ποιος θα... σηκώσει την πινακίδα;

Π. Κουνάκης: «Έστω και μία γυναίκα να προστατεύσουμε, αξίζει τον κόπο»

Με 7 νέα ασθενοφόρα εξοπλίζονται τα Κέντρα Υγείας Βορείου και Νοτίου Αιγαίου

Στις 27 Μαΐου υπογράφεται η σύμβαση για τη δημιουργία του Ταμείου Απανθρακοποίησης των νησιών

Γ. Γεραπετρίτης για θαλάσσια πάρκα: «Θα γίνουν, δεν πρόκειται να υπαναχωρήσουμε»

Der Westen: Το νέο περιζήτητο νησί στην Ελλάδα ονομάζεται Κάρπαθος

ΠΟΕΕΤ: Να αποσυρθεί η πλατφόρμα JOBmatch