Συνεργασία δήμου Ρόδου με το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Συνεργασία δήμου Ρόδου με το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Συνεργασία δήμου Ρόδου με το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 789 ΦΟΡΕΣ

Ένα από τα θέματα που πέρασε «στα ψιλά» της τελευταίας συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου, μοιραία λόγω των θεμάτων που επείγουν και απασχολούν την τοπική επικαιρότητα, είναι και αυτό που έφερε για έγκριση η Δημοτική Αρχή για ένα σχέδιο συμφώνου συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Ρόδου και του Συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Στο θέμα αυτό στάθηκε ο σύμβουλος της πλειοψηφίας κ. Σάββας Καραταπάνης, χαιρετίζοντας το σύμφωνο αυτό. «Τα παιδιά δεν έχουν φωνή, δεν έχουν ψήφο», είπε ο ίδιος και συνέχισε λέγοντας ότι στη Ρόδο δεν έχουμε αρκετές δομές στις οποίες ένα παιδί να μπορεί να δέχεται περίθαλψη και προστασία σε περίπτωση κακοποίησης ή όταν μένει χωρίς οικογένεια.

«Αυτή η συνεργασία είναι η αρχή για να ξαναδούμε τις δομές μας και να δουλέψουμε πάνω σ’ αυτό», είπε ο κ. Καραταπάνης και συμπλήρωσε ότι η εμπειρία του «Χαμόγελου του Παιδιού» μπορεί να έρθει στις δικές μας υπηρεσίες και να γίνει μία οργανωμένη προσπάθεια να υπάρχουν δομές οι οποίες πραγματικά να προστατεύουν τα παιδιά που έχουν τέτοια ανάγκη και όχι απλά να τα διαχειρίζονται.

Είπε, ακόμη, ότι πρέπει η εμπειρία του «Χαμόγελου του παιδιού» να δέσει με τις δικές μας υπηρεσίες, τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου, τη διαχείριση του τεράστιου ζητήματος των εισαγγελικών παραγγελιών που δεν διεκπεραιώνονται εγκαίρως και με τον Επιμελητή ανηλίκων. Πρότεινε, τέλος, όταν ολοκληρωθεί η προσπάθεια με το «Χαμόγελο του παιδιού να γίνει μία συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο».

Κυρ. Π.

Διαβάστε ακόμη

Στην Κάρπαθο η Δόμνα Μιχαηλίδου, ο Γιάννης Παππάς και βουλευτές Δωδεκανήσου της Ν.Δ.

Λέρος: Ολοκληρωμένη εμπειρία εναλλακτικού τουρισμού και ποδηλασίας

Από τα παλιά...

Τιμήθηκε στην Αυστραλία Σιαννίτισσα 101 ετών

Μαθητές και μαθήτριες σε προσομοίωση συνεδρίασης του Ευρωκοινοβουλίου

Ποιος θα... σηκώσει την πινακίδα;

Π. Κουνάκης: «Έστω και μία γυναίκα να προστατεύσουμε, αξίζει τον κόπο»

Με 7 νέα ασθενοφόρα εξοπλίζονται τα Κέντρα Υγείας Βορείου και Νοτίου Αιγαίου