Δικαιώθηκε η Hellenic Seaways για την άγονη γραμμή Ρόδος – Χάλκη – Κάρπαθος – Κάσος – Σητεία

Δικαιώθηκε η Hellenic Seaways για την άγονη γραμμή Ρόδος – Χάλκη – Κάρπαθος – Κάσος – Σητεία

Δικαιώθηκε η Hellenic Seaways για την άγονη γραμμή Ρόδος – Χάλκη – Κάρπαθος – Κάσος – Σητεία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 6483 ΦΟΡΕΣ

Πλήρης ανατροπή σημειώθηκε σε μια ακτοπλοϊκή άγονη γραμμή για την οποία το ετήσιο μίσθωμα ανέρχεται μεταξύ 8.441.232,81€ μέχρι 9.469.615,12€, μετά από σχετική απόφαση της Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών (Α.Ε.Π.Π.).

Η ΑΕΠΠ ανέτρεψε σχετική απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη, με την οποία είχε αναθέσει την γραμμή στην ναυτιλιακή εταιρεία ΚΙΑΡΑ Ν.Ε. (όμιλος Sea Jets). Η ΑΕΠΠ αποφάσισε ότι κακώς ο Υπουργός προχώρησε σε αυτή την απόφαση και δικαίωσε όπως επισημαίνει η Αρχή, την προσφυγή «της ένωσης οικονομικών φορέων» και ουσιαστικά δίνει την γραμμή στην Hellenic Seaways (Όμιλος Attica Group), η οποία επίσης συμμετείχε στον σχετικό διαγωνισμό.

Πρόκειται για την «άγονη» ακτοπλοϊκή γραμμή Ρόδος – Χάλκη – Κάρπαθος –Κάσος – Σητεία και επιστροφή, τρία δρομολόγια την εβδομάδα τη θερινή περίοδο από 19/04/2021 έως 03/10/2021 [σύνολο είκοσι τέσσερις (24) εβδομάδες].

Η απόφαση του κ. Πλακιωτάκη αναφέρει: «Αποφασίζουμε 1.Την ακύρωση της υπό στοιχείο 7 απόφασης του προοιμίου της παρούσης, κατά το μέρος που έκρινε αποδεκτή την προσφορά της εταιρείας με την επωνυμία ΚΙΑΡΑ Ν.Ε., και την αποδοχή της προσφοράς της εταιρείας με την επωνυμία ΧΕΛΛΕΝΙΚ ΣΗΓΟΥΕΪΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ν.Ε. για τη δρομολογιακή γραμμή με α/α.1 ΡΟΔΟΣ-ΧΑΛΚΗ-ΚΑΡΠΑΘΟΣ-ΣΗΤΕΙΑ και επιστροφή, του Παραρτήματος IV της υπό στοιχείο 6 αποφάσεως του προοιμίου της παρούσης και την πρόκρισή της στο επόμενο στάδιο της διαγωνιστικής διαδικασίας, ήτοιτο άνοιγμα της οικονομικής της προσφοράς. 2. Ο/Η πρόεδρος της Επιτροπής Διεξαγωγής Μειοδοτικών Διαγωνισμών, στον/στην οποίο/α κοινοποιείται το παρόν, παρακαλείται για τις δικές του/της ενέργειες. 3.Να κοινοποιηθεί για εκτέλεση».

Πηγή: ot.gr

Διαβάστε ακόμη

Ακυρώθηκε η προγραμματισμένη επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανου Κασσελάκη στη Ρόδο

Συμβαίνει τώρα: Γουρούνα "μπήκε" μέσα σε κατάστημα - Σοβαρά τραυματισμένος ο οδηγός

Επιστολή Αντώνη Β. Καμπουράκη προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου Κυριάκο Κασάπη

Ε.Κ.Ρ.: Οι ασφαλισμένοι να μη δέχονται να πληρώνουν συμμετοχή μεγαλύτερη από την αναγραφόμενη στο παραπεμπτικό για εξετάσεις

Περιοδεία και ομιλίες του υποψήφιου Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρη Τσιόδρα σε Ρόδο και Κω στις 29 & 30 Απριλίου

ΣΥΡΙΖΑ: Σε Καστελόριζο και Ρόδο ο Στ. Κασσελάκης

Μετά από ερώτηση Νικητιάδη στη Βουλή διαφαίνεται λύση για τους οικοπεδούχους στο Χαράκι

Μνημόνιο Συνεργασίας για θέματα Πολιτικής Προστασίας μεταξύ του Δήμου Ρόδου και της ΚΤΕΛ Ρόδου Α.Ε.