Ε. Λέκκας: Προσοχή στις πλημμύρες

Ε. Λέκκας: Προσοχή στις πλημμύρες

Ε. Λέκκας: Προσοχή στις πλημμύρες

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 325 ΦΟΡΕΣ

Ο καθηγητής Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών και πρόεδρος του ΟΑΣΠ κ. Ευθύμιος Λέκκας έκρουσε τον «κώδωνα του κινδύνου» για τις υπόλοιπες ημέρες του Αυγούστου σε ό,τι αφορά τις φωτιές. Η προειδοποίησή του, μάλιστα, ήταν σε δραματικό τόνο.

«Πάμε ίσως σε εφιάλτη διαρκείας μέσα στον Αύγουστο», τόνισε ο κ. Λέκκας, ενώ ζήτησε ετοιμότητα για τα πλημμυρικά φαινόμενα, που θα ακολουθήσουν μετά την καταστροφή των δασικών εκτάσεων.

«Στις καμμένες περιοχές πρέπει να δούμε τις επιπτώσεις που είχε η φωτιά στον αέρα, στο έδαφος και στο υπέδαφος. Επέρχεται δηλαδή ρύπανση στο ατμοσφαιρικό περιβάλλον και το γεωπεριβάλλον», δήλωσε ο κ. Λέκκας

«Πάμε ίσως σε έναν εφιάλτη διαρκείας μέσα στον Αύγουστο, εφιάλτη που θα συντίθεται ουσιαστικά από δεκάδες γεγονότα σε όλο τον ελληνικό χώρο, γεγονότα που θα υποβοηθηθούν από τα μελτέμια που είναι προ των πυλών.

Συνεπώς έχουμε να κάνουμε με μια παρατεταμένη δύσκολη περίοδο», εξήγησε ο κ. Λέκκας.

«Αμέσως μετά τη λήξη των πυρκαγιών θα προκύψει τεράστιο θέμα ο σχεδιασμός και η ετοιμότητα που πρέπει να έχουμε για να μην πάμε στη δεύτερη πράξη αυτής της καταστροφής που είναι οι πλημμύρες (...). Πρέπει να είμαστε σε φάση διαρκούς έρευνας», επισήμανε ο καθηγητής και πρόεδρος του ΟΑΣΠ.

Διαβάστε ακόμη

Στην Κάρπαθο η Δόμνα Μιχαηλίδου, ο Γιάννης Παππάς και βουλευτές Δωδεκανήσου της Ν.Δ.

Λέρος: Ολοκληρωμένη εμπειρία εναλλακτικού τουρισμού και ποδηλασίας

Από τα παλιά...

Τιμήθηκε στην Αυστραλία Σιαννίτισσα 101 ετών

Μαθητές και μαθήτριες σε προσομοίωση συνεδρίασης του Ευρωκοινοβουλίου

Ποιος θα... σηκώσει την πινακίδα;

Π. Κουνάκης: «Έστω και μία γυναίκα να προστατεύσουμε, αξίζει τον κόπο»

Με 7 νέα ασθενοφόρα εξοπλίζονται τα Κέντρα Υγείας Βορείου και Νοτίου Αιγαίου