Πρόστιμο 2.000 ευρώ σε επιχείρηση επέβαλε η αστυνομία επειδή δεν είχε ...αντισηπτικά!

Πρόστιμο 2.000 ευρώ σε επιχείρηση επέβαλε η αστυνομία επειδή δεν είχε ...αντισηπτικά!

Πρόστιμο 2.000 ευρώ σε επιχείρηση επέβαλε η αστυνομία επειδή δεν είχε ...αντισηπτικά!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2136 ΦΟΡΕΣ

Σε 4 καταστήματα μπήκε λουκέτο γιατί δεν τηρούσαν τα μέτρα

Συνολικά τέσσερα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος έβαλαν «λουκέτο» το σαββατοκύριακο στη Ρόδο επειδή δεν τηρούσαν τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης και αποφυγής διάδοσης της πανδημίας, ενώ σε μία άλλη επιχείρηση σε παραλία του νησιού μας επιβλήθηκε συνολικό πρόστιμο 2.000 ευρώ επειδή δεν είχε τα προβλεπόμενα αντισηπτικά!

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, αστυνομικοί έκαναν έλεγχο στην επιχείρηση υγειονομικού ενδιαφέροντος που λειτουργεί σε παραλία στην ανατολική πλευρά της Ρόδου προχθές και διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχαν όπως έπρεπε βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας τα μπουκάλια με αντισηπτικό ενώ και ένα μέλος του προσωπικού δεν φορούσε μάσκα εν ώρα εργασίας. Στον υπεύθυνο της επιχείρησης επιβλήθηκε το χρηματικό πρόστιμο των 2.000 ευρώ για τα αντισηπτικά, 300 ευρώ για μη χρήση μάσκας ενώ το κατάστημα έκλεισε για επτά ημέρες.

Οι έλεγχοι ήταν ιδιαιτέρως αυστηροί το σαββατοκύριακο σε ολόκληρο το νησί και κατά τη διάρκεια τους εντοπίστηκαν άλλες τέσσερις επιχειρήσεις να παραβαίνουν τα ισχύοντα μέτρα για την αποφυγή και μετάδοση της πανδημίας, με αποτέλεσμα οι υπεύθυνοι τους να συλληφθούν και να κληθούν να πληρώσουν και το αντίστοιχο πρόστιμο.
Πιο αναλυτικά, χθες τα ξημερώματα έγινε έλεγχος σε μπαρ στην πόλη της Ρόδου, και τα ξημερώματα της Κυριακής σε δύο μπαρ στην πόλη της Ρόδου και σε ένα στο Φαληράκι.

Σε όλες τις περιπτώσεις διαπιστώθηκε ότι δεν τηρούνταν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από την πανδημία, καθώς υπήρχαν όρθιοι θαμώνες κάτι που αντίκειται στην ισχύουσα νομοθεσία. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους υπευθύνους των τεσσάρων επιχειρήσεων, επέβαλλαν πρόστιμο ύψους 2.000 ευρώ και ανέστειλαν τη λειτουργία των καταστημάτων για επτά ημέρες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έλεγχοι θα ενταθούν ακόμη περισσότερο ενόψει και της γιορτής του Δεκαπενταύγουστου και με δεδομένη την αυξημένη κίνηση των πολιτών αλλά και τον αριθμό των κρουσμάτων που καταγράφονται καθημερινά και στην περιοχή μας.

Διαβάστε ακόμη

Αποτελέσματα αστυνομικών δράσεων στα νησιά μας την περασμένη εβδομάδα

Είχαν στην κατοχή τους τέσσερις αμφορείς

Για ενδοοικογενειακή βία θα δικαστεί ένας 57χρονος

Για αποπλάνηση κοριτσιού θα δικαστεί 44χρονος στο Εφετείο

Για απόπειρα ζωοκτονίας συνελήφθη στην Κάρπαθο 61χρονος

Παρουσιάστηκε στην Ασφάλεια Ηρακλείου της Κρήτης και συνελήφθη ο 63χρονος από τη Νίσυρο που κατηγορείται για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και αποπλάνηση παιδιών

Σύλληψη 38χρονου στην Κάλυμνο

Στο εδώλιο 44χρονος Κώος για κατάχρηση ανηλίκου