Θ. Βυρίνης: στα επίπεδα του 2019 κινείται η τουριστική κίνηση τον Αύγουστο

Θ. Βυρίνης: στα επίπεδα του 2019 κινείται η τουριστική κίνηση τον Αύγουστο

Θ. Βυρίνης: στα επίπεδα του 2019 κινείται η τουριστική κίνηση τον Αύγουστο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 755 ΦΟΡΕΣ

Στα επίπεδα του Αυγούστου του 2019 κινούμαστε σε ότι αφορά την τουριστική κίνηση του μήνα στη Ρόδο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν καταγραφεί, και αν όλα εξελιχθούν χωρίς προβλήματα τότε στο τέλος της φετινής τουριστικής περιόδου θα έχουμε ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο τουρίστες.

Μάλιστα, όπως τόνισε χτες ο αντιδήμαρχος τουρισμού Θανάσης Βυρίνης, είμαστε στο pick της σεζόν, ενώ σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία για τον Αύγουστο η τουριστική κίνηση πλησίασε μέχρι τώρα το 81% του 2019.
Ειδικότερα από 1 Αυγούστου έως και χτες οι επισκέπτες της Ρόδου ανήλθαν σε περίπου 162.000 έναντι 199.000 που είχαμε το 2019. Επίσης, μέχρι την προηγούμενη Κυριακή είχαμε ξεπεράσει τους 600.000 τουρίστες αριθμός που αντιστοιχούσε στους επισκέπτες ολόκληρη την περσινή σαιζόν.
«Τα αριθμητικά στοιχεία για τον τουρισμό είναι αρκετά καλά και αυτά αποτυπώνονται στην καθημερινότητα. Αν κάποιος κάνει βόλτα στην πόλη της Ρόδου είτε μέρα είτε βράδυ θα δει ότι πράγματι αυτό το νούμερο ευσταθεί και ότι ο κόσμος είναι στα επίπεδα του 2019.

Βιώνουμε μία άνθηση ξανά του τουρισμού με την επιφύλαξη του επιδημιολογικού προβλήματος και του παράγοντα που αφορά την πυρκαγιά» δήλωσε ο κ. Βυρίνης τονίζοντας ότι οι ευρωπαίοι και οι ειδικά οι γερμανοί σύμφωνα με τους ταξιδιωτικούς πράκτορες σχηματίζουν πολύ καλές εντυπώσεις για τη Ρόδο παρά τις φωτιές και αυτό αποτυπώθηκε στα νούμερα των γερμανών που εξακολουθούν να είναι οι πρώτοι επισκέπτες μας.

Ακολουθούν οι άγγλοι που ήταν οι αιμοδότες του ροδιακού τουρισμού ωστόσο υπάρχει μία πτώση που οφείλεται στο επιδημιολογικό ζήτημα. Ακολουθούν οι πολωνοί που είναι η έκπληξη και της φετινής χρονιάς οι ιταλοί που παραδοσιακά ήταν επισκέπτες του νησιού μας τον Αύγουστο, και ακολουθούν οι ολλανδοί, οι δανοί και οι τσέχοι και έπονται οι τουρίστες από Αυστρία Βέλγιο Σουηδία και Ισραήλ.
Έχουμε τέλος μία πτώση από τους σκανδιναβούς εκτός από τους δανούς, παρά το ότι η TUI δίνει τη Ρόδο μέσα στις τρεις πρώτες θέσεις προορισμών.
«Η οικονομική στάθμη των γερμανών των γάλλων και των ιταλών είναι πολύ καλύτερη και νομίζω ότι ποιοτικά έχουμε μία αναβάθμιση του προϊόντος του τουρισμού επομένως εκτιμούμε ότι θα κλείσει η χρονιά εφόσον όλα πάνε καλά με πολύ καλά οικονομικά αποτελέσματα. Αναμένουμε και το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο να έχουμε πολύ δυνατούς μήνες αν όλα κυλήσουν φυσιολογικά και ευελπιστούμε ότι θα δώσουν πάνω από 1 εκατομμύριο τουρίστες στο τέλος της σαιζόν. Ήδη ξεπεράσαμε τους 600.000 τουρίστες. Είναι οι στόχοι που είχαμε θέσει άλλωστε» κατέληξε ο αντιδήμαρχος.


Ο κ. Βυρίνης αναφέρθηκε επίσης στην προβολή και διαφήμιση της Ρόδου μέσω δημοσιογράφων και bloggers ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι οι επαγγελματίες σε εστίαση και ξενοδοχεία τηρούν ευλαβικά τα μέτρα. Πάντως δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι οι εμβολιασμοί δεν πηγαίνουν τόσο καλά όσο θα θέλαμε όλοι καθώς σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία είμαστε γύρω στο 58% στη Ρόδο στους πλήρως εμβολιασμένους και λίγο πάνω από το 62% σε ότι αφορά εμβολιασμένους με την πρώτη δόση..
Επομένως όπως είπε ο στόχος να κλείσει ο Αύγουστος με εμβολιασμένους γύρω στο 80% έχει πάει πίσω και το τείχος ανοσίας θα πρέπει να το περιμένουμε το Σεπτέμβριο.

Παράλληλα σε ότι αφορά τις δράσεις προβολής του νησιού έκανε γνωστό ότι καταβάλλεται προσπάθεια μέσα από sites και blogs να μεταδώσουμε τις εμπειρίες που αποκτά ο επισκέπτης στο νησί μας, ενώ όπως είπε έχουν φιλοξενηθεί όλο αυτό το διάστημα Σέρβοι Ρουμάνοι και Ιταλοί που προβάλουν το νησί μας με δημοσιεύματα. Επίσης ο κ. Βυρίνης αναφέρθηκε στο μεγάλο συνέδριο με τους διοργανωτές γάμων που θα πραγματοποιηθεί το Νοέμβριο εκτός απροόπτου στη Ρόδο, με τη συμμετοχή περίπου 400 ατόμων, από το οποίο το νησί μας περιμένει πολλά.

«Στις 9 με 11 Νοεμβρίου έχει προγραμματιστεί ένα μεγάλο συνέδριο με σημαντικούς διοργανωτές γάμων που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Alila. Ο αρχικός αριθμός συμμετεχόντων ήταν γύρω στους 500 αλλά λόγω των μέτρων θα είναι τελικά περίπου 400. Πρόκειται για πολύ μεγάλα πρακτορεία από όλο τον κόσμο τα οποία ασχολούνται με γάμους αυξημένου οικονομικού μπάτζετ που φτάνουν ακόμα και το 1 εκ ευρώ.

Είναι λοιπόν μία πολύ καλή ευκαιρία να προβάλουμε το νησί μας και ο δήμος θα κάνει ότι είναι απαραίτητο για τη φιλοξενία όλων αυτών των ανθρώπων» δήλωσε χαρακτηριστικά ενώ σε ότι αφορά την κρουαζιέρα στην οποία η Ρόδος έχει επενδύσει πολλά, έκανε γνωστό ότι έχουμε πλέον τη δυνατότητα να προβάλουμε τον προορισμό μας παγκοσμίως και σε συνέδριο που θα γίνει το Μάρτιο στο Μαϊάμι που είναι και η βάση του παγκόσμιου τουρισμού κρουαζιέρας κατά το οποίο θα έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε μια πολύ δυνατή προβολή της Ρόδου, όπως είπε.

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας