Συνάντηση με τον υπουργό για τα προβλήματα ηλεκτροδότησης στα Δωδεκάνησα

Συνάντηση με τον υπουργό  για τα προβλήματα ηλεκτροδότησης στα Δωδεκάνησα

Συνάντηση με τον υπουργό για τα προβλήματα ηλεκτροδότησης στα Δωδεκάνησα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 206 ΦΟΡΕΣ

Με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα παρουσία του διοικητή του ΔΕΔΔΗΕ και του προέδρου της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας θα συναντηθούν εκτός απροόπτου οι δήμαρχοι Καλύμνου Δημήτρης Διακομιχάλης, Κω Θεοδόσης Νικηταράς, Λειψών Φώτης Μάγγος και Λέρου Μιχάλης Κόλλιας μέσα στο τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου.

Στη συνάντηση θα συζητηθεί το θέμα της ενίσχυσης με εφεδρικές μηχανές των εργοστασίων παραγωγής ηλεκτρικής Ενέργειας στην Κω και την Κάλυμνο.

Αυτό αποφασίστηκε σήμερα στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης που είχαν οι δήμαρχοι με τον πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ κ. Γιώργο Στάσση παρουσία του κ. Γιάννη Κοπανάκη και άλλων στελεχών της επιχείρησης.

Οι δήμαρχοι τόνισαν πως είναι επιτακτική ανάγκη η ενίσχυση των εργοστασίων προκειμένου να πάψουν προβλήματα που έχουν συνέπειες και στον τουρισμό αφού οι διακοπές της ηλεκτροδότησης προκαλούν και διακοπές της υδροδότησης.

«Η ΔΕΗ όπως μας ενημέρωσαν έχει ήδη ζητήσει την ενίσχυση των εργοστασίων με εφεδρικές μηχανές. Θα πρέπει όμως να ληφθεί απόφαση από τη ΡΑΕ και τον ΔΕΔΔΗΕ . Επιπλέον χρειάζεται και νομοθετική ρύθμιση αφού το μαθηματικό μοντέλο με βάση το οποίο καθορίζεται η ζήτηση δεν οδηγεί σε θετική κατάληξη σε ότι αφορά την ικανοποίηση του αιτήματος μας», δήλωσε στο skyrodos.gr o δήμαρχος Λειψών κ. Φώτης Μάγγος.

Τα προβλήματα με τις διακοπές της ηλεκτροδότησης θα συνεχιστούν όπως έγινε γνωστό για λίγες ημέρες ακόμη γιατί τα ανταλλακτικά που είναι απαραίτητα για το εργοστάσιο της ΔΕΗ στην Κω παραγγέλθηκαν σήμερα μόλις.

«Το πρόβλημα είναι μακροχρόνιο και βασίζεται στη διασύνδεση Καλύμνου -Λέρου γιατί υπάρχει δίκτυο που είναι σε δύσβατη περιοχή και δημιουργούνται τεράστια προβλήματα. Είναι υποχρεωμένοι να λάβουν αποφάσεις και να δώσουν λύσεις», δήλωσε ο δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλλιας.

Διαβάστε ακόμη

Παγκόσμια προβολή της Ελλάδας μέσω του έργου του Διεθνούς Ιπποκράτειου Ιδρύματος της Κω

Σε Κω και Κάλυμνο ο Αντιπεριφερειάρχης Φιλήμονας Ζαννετίδης

Προσλήψεις στον δήμο Κω

Η καθαριότητα των αρχαιολογικών χώρων

Έκλεψε τον εργοδότη του

Αεροδιακομιδή για 30χρονο πολυτραυματία από την Κω στο Ηράκλειο

Επιτυχημένη η εκδήλωση της Ένωσης Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος (ΕΝΑ) στην Κω για τον Θαλάσσιο Τουρισμό

Κως: Αλλοδαπός παρενόχλησε 15χρονη σε Ίντερνετ καφέ