Η Α’ ΕΛΜΕ ικανοποιημένη για τους 718 διορισμούς

Η Α’ ΕΛΜΕ ικανοποιημένη για τους 718 διορισμούς

Η Α’ ΕΛΜΕ ικανοποιημένη για τους 718 διορισμούς

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 408 ΦΟΡΕΣ

Ολοκληρώνονται εντός των επόμενων ημερών οι διαδικασίες για την πρόσληψη των 718 μονίμων εκπαιδευτικών στην περιοχή μας, ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει οι καταθέσεις των απαραίτητων εγγράφων τους αλλά και οι ορκωμοσίες των νέων εκπαιδευτικών.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο αριθμός αυτός των καθηγητών Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης περιλαμβάνεται στους 11.700 μόνιμους διορισμούς που είχε εξαγγείλει η κυβέρνηση από τις αρχές Ιουλίου και οι οποίοι φρόντισαν έως το τέλος του ίδιου μήνα να υποβάλλουν την αίτηση-δήλωση προτιμήσεων τους για μόνιμο διορισμό τους. Συνολικά στις σχολικές μονάδες του Νοτίου Αιγαίου οι κενές θέσεις που θα πρέπει να καλυφθούν ανέρχονται σε 1.466, εκ των οποίων οι 509 αφορούν σε δασκάλους για τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και οι 175 σε νηπιαγωγούς.

Επιπλέον, τόσο στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας, όσο και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης οι προσλήψεις για γαλλική γλώσσα αφορούν σε 22 θέσεις (ΠΕ05), για αγγλική γλώσσα (ΠΕ06) σε 99, για καλλιτεχνικά (ΠΕ08) σε 29 θέσεις και για μουσική (ΠΕ79.01) σε 31. Συνολικά οι ανωτέρω θέσεις φθάνουν στις 181 για τα σχολεία του Ν. Αιγαίου.
Εκτός αυτών όμως, με μόνιμο προσωπικό πρόκειται να καλυφθούν και άλλες ειδικότητες και συγκεκριμένα στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας: 43 θέσεις ΠΕ01(θεολόγοι), 293 θέσεις ΠΕ2 (φιλόλογοι), 117 θέσεις ΠΕ03 (μαθηματικοί), 58 θέσεις ΠΕ04.01 (φυσικοί), 31 θέσεις ΠΕ04.02 (χημικοί), 34 θέσεις ΠΕ04.04 (βιολόγοι), 14 θέσεις ΠΕ04.05 (γεωλόγοι), 5 θέσεις ΠΕ33 και 6 θέσεις ΠΕ78 (για κοινωνικές επιστήμες). Συνολικά οι παραπάνω θέσεις ανέρχονται σε 601.

Η ανακοίνωση της Α΄ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου
Ανακοίνωση με την οποία χαιρετίζει το σημαντικό αριθμό διορισμού μονίμων εκπαιδευτικών, εξέδωσε η Α΄ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου με αφορμή την ανάληψη υπηρεσίας των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών.
Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:
« Η Α΄ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου χαιρετίζει το μεγάλο αριθμό μονίμων διορισμών που πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή μας. Οι διορισμοί αυτοί σίγουρα θα συμβάλλουν τα μέγιστα στη στελέχωση των σχολείων από την αρχή της νέας σχολικής χρονιάς προσφέροντας ποιοτικότερη εκπαίδευση στα παιδιά της νησιωτικής Ελλάδας.

Η Α΄ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου ζητά από το Υ.ΠΑΙ.Θ την επέκταση της υπ.
αριθμ. 99696/Ε1 της 11-08-2021 προς όλους τους νεοδιορισθέντες εκπαιδευτικούς, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών και της πανδημίας που διανύουμε, αφού η διάταξη του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων αφορά μόνον σε συγκεκριμένες κατηγορίες εκπαιδευτικών (σοβαροί λόγοι υγείας, εγκυμοσύνη κ.ο.κ.).
Συγκεκριμένα προτείνει όπως όλοι οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί να μπορούν να παρουσιάζονται σε Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης πλησίον του τόπου κατοικίας τους, προκειμένου να ορκιστούν και να αναλάβουν υπηρεσία.

Οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να προβαίνουν στον έλεγχο της νομιμότητας των δικαιολογητικών των ανωτέρω εκπαιδευτικών και να αποστέλλουν άμεσα το πρωτόκολλο ορκωμοσίας, την πράξη ανάληψης υπηρεσίας και τα απαραίτητα δικαιολογητικά στις Διευθύνσεις Π.Ε. ή Δ.Ε. όπου διορίσθηκαν οι εκπαιδευτικοί, ενημερώνοντας παράλληλα και τη Διεύθυνση Διορισμών- Προσλήψεων Εκπαιδευτικού Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υ.ΠΑΙ.Θ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΞΑΦΗΣ

Διαβάστε ακόμη

Ημερίδα για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών κινδύνων

Περιοδεία στο νησί μας πραγματοποίησε ο Γιώργος Αυτιάς

Το Φινλανδικό Σχολείο Ρόδου γιορτάζει 40 χρόνια λειτουργίας

Σημαντικός ο ρόλος των τοπικών μέσων ενημέρωσης στην ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος

Διευκόλυνση στη μεταφορά των ψαριών ζητούν οι ψαράδες

5,6 εκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στο νησί της Ρόδου

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς