Ξεκινά η οργάνωση του Run Greece Ρόδου

Ξεκινά η οργάνωση  του Run Greece Ρόδου

Ξεκινά η οργάνωση του Run Greece Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1068 ΦΟΡΕΣ

Μπορεί να υπάρχει θεωρητικά πολύς καιρός έως τις 24 Οκτωβρίου, ημέρα προγραμματισμένης φιλοξενίας από τη Ρόδο του Run Greece, ο ΣΕΓΑΣ όμως και με βάση το τι έχει συμβεί τον τελευταίο ενάμιση χρόνο με την πανδημία, θέλει να οργανωθεί και να πραγματοποιηθεί ο αγώνας δρόμου έτσι όπως πρέπει.

Αν την προ κορωνοϊού εποχή υπήρχε ένας βαθμός δυσκολίας στον προγραμματισμό του, τώρα πια και λαμβάνοντας υπόψη τα υγειονομικά πρωτόκολλα, όλα θα πρέπει να λειτουργήσουν όλα στην εντέλεια. Ήδη η ΕΑΣ Δωδεκανήσου είναι σε συνεννόηση με τον ΣΕΓΑΣ και θα συγκροτηθούν οι επιτροπές που σε συνεννόηση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμο Ρόδου θα πράξουν ό,τι πρέπει στο να συντονιστούν οι απαραίτητες δράσεις πριν αλλά και την ημέρα διοργάνωσης του αγώνα. Βεβαίως όλα αυτά θα γίνουν στην περίπτωση που ο χρόνος κυλήσει χωρίς ν’ αυξηθεί κατακόρυφα ο αριθμός των κρουσμάτων κι έχοντας πάντα υπόψη τις συνθήκες, όπως επίσης τους όποιους περιορισμούς στη διοργάνωση αγώνων δρόμου σε δημόσια οδό.

Από το 2017, όταν και φιλοξενήθηκε πρώτη φορά στη Ρόδο ο αγώνας 5 και 10χλμ., αγαπήθηκε από τους δρομείς και τους ελεύθερους ασκούμενους του νησιού κι όλοι αναμένουν τις τελικές αποφάσεις κι εξελίξεις με δεδομένο ότι το 2020 αλλά και φέτος δεν διεξήχθη ούτε ο Μαραθώνιος. Να σημειώσουμε φυσικά πως και το Run Greece ματαιώθηκε πέρσι, αφού δεν γινόταν το φθινόπωρο να διεξαχθούν αγώνες μαζικού αθλητισμού εξαιτίας της πανδημίας.

Η διαδρομή του Run Greece Ρόδου:

- Με κατεύθυνση την παραλιακή λεωφόρο επί της Ελευθερίας (7ης Μαρτίου) προς ΑΚΤΑΙΟΝ, Νέα Αγορά, Σταθμό Ταξί, στροφή αριστερά επί του κρασπέδου πριν την Πλατεία Νεωρίου με κατεύθυνση τον Φάρο του Αγ. Νικολάου

- Στο τέλος του κρασπέδου και πριν τον Φάρο του Αγ. Νικολάου αναστροφή δεξιά, άνοδος της ράμπας προς το επάνω διάζωμα (δρόμο).

- Μπροστά από τους Μύλους, κατεύθυνση προς την έξοδο και τη συμβολή με τη Λεωφόρο Ελευθερίας, Πύλη Ελευθερίας, αριστερά Πύλη Ταρσανά, δεξιά Ακτή Σαχτούρη επί του οδοστρώματος.

- Κατεύθυνση προς το τουριστικό λιμάνι, στροφή δεξιά ακολουθώντας το οδόστρωμα παράλληλα με τα τείχη (κυκλοφοριακή κατεύθυνση οχημάτων) με κατεύθυνση τα φανάρια ρύθμισης της κυκλοφορίας στη συμβολή των οδών Αυστραλίας - Καναδά - Βύρωνος, στροφή δεξιά στην αρχή της Βύρωνος.

- Άνοδος της Βύρωνος παράλληλα με τον μαντρότοιχο του Δημοτικού Σταδίου Ρόδου, μέχρι τη συμβολή (Ρολόι Σταδίου) της Βύρωνος με τις οδούς Βενετοκλέων και Λεωφόρου Δημοκρατίας.

- Δεξιά με κατεύθυνση την καθολική Εκκλησία του Αγ. Φραγκίσκου.

- Διαδρομή επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας (έχοντας δεξία το πάρκο και την τάφρο της Μεσαιωνικής Πόλης).

- Διασχίζουμε τη συμβολή με την οδό Ναβαρίνου (αριστερά) και το λιθόστρωτο προς την Πύλη Ντ' Αμπουάζ (δεξιά) με κατεύθυνση τη συμβολή των οδών Ελ. Βενιζέλου (αριστερά) και την αρχή της Εθνάρχου Μακαρίου (δεξιά).

- Διασχίζουμε τη διασταύρωση με την Αλ. Διάκου (αριστερά) και Αλ. Παπάγου (δεξιά) και φθάνουμε στην Πλατεία Κύπρου, διασταύρωση των οδών Γρ. Λαμπράκη (αριστερά), Γαλλίας (άνοδος προς την Πλατεία Κύπρου) και Τάρπον Σπρίνγκς (δεξιά).

- Διασχίζουμε την Πλατεία Κύπρου συνεχίζοντας την Εθνάρχου Μακαρίου προς την έξοδο στην παραλιακή Λεωφόρο Ελευθερίας (7ης Μαρτίου) και στη συνέχεια αριστερά προς το σημείο τερματισμού.

Διαβάστε ακόμη

Μεγάλη πρόκριση στον τελικό για τη Μικτή Κ16 της ΕΠΣΔ

Τη Δευτέρα αναχωρεί ο Φοίβος

Ρήξη πρόσθιου χιαστού ο Νίκος Καμαριανός!

Συνέχεια στις διοργανώσεις του Ομίλου Αγωνιστικού Μπριτζ Ρόδου

Τα αποτελέσματα του διασυλλογικού πρωταθλήματος στίβου Κ18

ΠΑΕ Διαγόρας: Την προσεχή Τετάρτη με τον Γιούχτα

Ακουσίλαος Φανών: Ανανέωσε και ο Καλοπέτρης

Αστέρας Παστίδας: Αποχωρεί ο Λιαμής, σήμερα η Γ.Σ.