Σε επανεκκίνηση η διεύθυνση Προγραμματισμού του δήμου Ρόδου

Σε επανεκκίνηση η διεύθυνση Προγραμματισμού του δήμου Ρόδου

Σε επανεκκίνηση η διεύθυνση Προγραμματισμού του δήμου Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 679 ΦΟΡΕΣ

Η «επανεκκίνηση» στην ουσία της νευραλγικής Διεύθυνσης Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Διοίκησης του Δήμου της Ρόδου και ακολούθως η προετοιμασία για το νέο ΕΣΠΑ μέσα από τη διαβούλευση που θα ξεκινήσει με τις κοινότητες και τους χωρικούς Αντιδημάρχους, είναι πρωταρχικοί στόχοι του προσφάτως ορισθέντος αλλά και για πρώτη φορά Αντιδημάρχου στη συγκεκριμένη Διεύθυνση, κ. Γιώργου Τριάντου.

Μιλώντας χθες ο ίδιος για την ανάληψη της Αντιδημαρχίας αυτής μετά την τελευταία αλλαγή του Διοικητικού Σχήματος από τον Δήμαρχο Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη, δήλωσε καταρχάς:

«Αυτή τη στιγμή έχω αναλάβει την Υπηρεσία Προγραμματισμού, ένα νευραλγικό πόστο με πολλές απαιτήσεις, το οποίο δυστυχώς, λόγω συνταξιοδοτήσεως της προϊσταμένης και τη μετακίνηση προσωπικού σε άλλες δομές, το οποίο ήταν έμπειρο και καλό προσωπικό, από τον Απρίλιο και μετά, βρισκόταν σε μία κατάσταση ημιλειτουργίας και προσπαθούμε με την μετακίνηση δύο ατόμων να βάλουμε μία τάξη και ν’ αρχίσουμε να προχωράμε γιατί έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία και η ένταξη και η παρακολούθηση των έργων που γίνεται, πάντα σε συνεργασία με τις δύο άλλες Διευθύνσεις, της Μεσαιωνικής Πόλης και των Τεχνικών Υπηρεσιών, να μπορέσουμε να φέρουμε σε πέρας αυτά τα έργα».

Ο κ. Τριάντος, είπε ακόμη ότι είναι γεγονός ότι η Υπηρεσία χρειάζεται περαιτέρω στελέχωση, κυρίως με την ειδικότητα ενός πολιτικού μηχανικού, γιατί όλα αυτά τα έργα, τα τεχνικά δελτία κτλ. απαιτούν οπωσδήποτε και εξειδικευμένες γνώσεις για στατικές μελέτες και του σχεδίου με το οποίο συντάσσεται ένα τεχνικό έργο.

Πάντως, είναι σε θέση να πει ότι, μέσα σ’ αυτό το χρονικό διάστημα αφότου ανέλαβε ενεργά τα καθήκοντά του από τα μέσα Ιουλίου λόγω προσωπικού κωλύματος, έχουν γίνει αρκετά σημαντικά βήματα καθώς προσπαθούν να μην καθυστερούν και να προχωρούν τις διαδικασίες όσο μπορούν καλύτερα. Από τα τελευταία που έχουν γίνει μέχρι τώρα, εκτός από τον ξενώνα, είναι τα παρακάτω:

-Έκαναν τις αποδοχές χρηματοδότησης του προγράμματος «Φιλόδημος», ύψους συνολικά 120 χιλιάδων ευρώ περίπου για τη συντήρηση και την επισκευή σχολικών κτιρίων

-Ξεκίνησαν τις διαδικασίες για την προμήθεια μηχανημάτων αντιπλημμυρικής προστασίας προϋπολογισμού 300 χιλιάδων ευρώ περίπου

-Μέσα στον Αύγουστο, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, έγινε η αποδοχή του αιτήματος για την προμήθεια εξοπλισμού στεγάστρων στις στάσεις της «ΡΟΔΑ» από το «Φιλόδημος», ύψους 235 χιλιάδων ευρώ.

Συγκεκριμένα, θα αντικατασταθούν οι στάσεις και τα στέγαστρα στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στο Νοσοκομείο, στο παραλιακό μέτωπο-Νέα Μαρίνα, στο εμπορικό και τουριστικό λιμάνι και θα είναι αυτές οι στάσεις που γίνεται η πληροφόρηση του κοινού με πληροφοριακό υλικό ενώ θα μπουν και φωτοβολταϊκά για να ηλεκτροδοτούνται.

-Αποδέχθηκαν την επιχορήγηση και την απέστειλαν στην Οικονομική Επιτροπή για την υλοτομία ύψους 70 χιλιάδων ευρώ. Πρόκειται για τα δένδρα που έχουν προσβληθεί στην Κοιλάδα των Πεταλούδων και πρέπει να φύγουν από εκεί ώστέ να μην προσβληθούν και τα υπόλοιπα.

Όπως είπε ο Αντιδήμαρχος, πρόκειται για μία εξειδικευμένη μελέτη που έγινε από την προηγούμενη Διοίκηση της ΔΕΡΜΑΕ η οποία θα συνεχιστεί και τώρα, ως συνέχεια του έργου που γίνεται.

-Το ίδιο έγινε και με τη ρεματιά στην Ψίνθο που εγκρίθηκε και πέρασε από την Ο.Ε. Καθώς και δύο άλλα έργα που σε συνεργασία με τις Τεχνικές Υπηρεσίες έχουν εκπονηθεί μελέτες οι οποίες έχουν κατατεθεί και πηγαίνουν για έγκριση. Αυτά έχον να κάνουν με τη διαμόρφωση του χώρου της λαχαναγοράς στον Ταξιάρχη για την ολική ανάπλαση του χώρου. Όπως επεσήμανε, υπήρξε μελέτη από το 2019 η οποία χρειάστηκε να επικαιροποιηθεί και να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες και τα νέα δεδομένα, κάτι που έγινε με ευθύνη του Δημάρχου.

Και δήλωσε, ακόμη, ο κ. Τριάντος: «Το γεγονός είναι ότι ήδη έχουν περάσει δύο χρόνια, πιστεύω ότι υπάρχουν έργα τα οποία αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε οριακό στάδιο και πρέπει να επιταχυνθούν, κυρίως τα έργα του ΕΣΠΑ για να μη χάσουμε τις προθεσμίες».

Σημαντικό είναι, επίσης, ότι στα πρώτα σχέδιά του είναι από τις αρχές Σεπτεμβρίου να ξεκινήσει διαβούλευση, αρχής γενομένης από τις δημοτικές κοινότητες, συνεχίζοντας στις χωρικές Αντιδημαρχίες για να καταγράψουν και να κάνουν τον σκελετό του καινούργιου ΕΣΠΑ.

Δηλαδή, ποια έργα είναι αυτά τα οποία πρέπει να ξεκαθαρίσουν, ποια έχουν γίνει, ποια δεν έχουν γίνει, ποια κινδυνεύουν ν’ απενταχθούν από το προηγούμενο ΕΣΠΑ και να κάνουν και τον προγραμματισμό για το καινούργιο ΕΣΠΑ, πάντοτε λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες κάθε περιοχής.

«Εμείς ως Διεύθυνση Προγραμματισμού θα γυρίσουμε όλες τις κοινότητες και όλα τα χωρικά διαμερίσματα, θα κάνουμε συναντήσεις και με τους τοπικούς παράγοντες, δηλαδή τους Προέδρους των κοινοτήτων και τις κοινότητες, θα πάρουμε τη γνώμη τους, κατόπιν φυσικά θα πάμε σε επίπεδο των χωρικών Αντιδημάρχων να ακούσουμε και από εκεί τα προβλήματα και τις προτεραιότητες που θέλουν να βάλουν και η τελική απόφαση θα παρθεί πιστεύω σε μία διαβούλευση που θα γίνει με τον Δήμαρχο, και με τους υπόλοιπους υπηρεσιακούς παράγοντες, τις Τεχνικές Υπηρεσίες και τις διάφορες Διευθύνσεις, για το πώς θα συνταχθεί το καινούργιο ΕΣΠΑ.

Είναι μία μεγάλη προσπάθεια, θέλει αρκετό κόπο και πάλι και αυτό έχει σχέση με τη στελέχωση της Υπηρεσίας. Έχουμε κάνει κάποια αιτήματα και ελπίζουμε ότι όλα αυτά θα λυθούν και δεν θα έχουμε πρόβλημα», κατέληξε ο Αντιδήμαρχος.

Διαβάστε ακόμη

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών