Στη φυλακή οδηγήθηκε 32χρονος Αλβανός που είχε κρύψει ναρκωτικά μέσα σε... κρουασάν

Στη φυλακή οδηγήθηκε 32χρονος Αλβανός που είχε κρύψει ναρκωτικά μέσα σε... κρουασάν

Στη φυλακή οδηγήθηκε 32χρονος Αλβανός που είχε κρύψει ναρκωτικά μέσα σε... κρουασάν

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1794 ΦΟΡΕΣ

Είχε κρύψει την ποσότητα μέσα σε... κρουασάν

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε χθες το μεσημέρι, ο 32χρονος Αλβανός ο οποίος συνελήφθη από την αστυνομία το περασμένο Σάββατο καθώς στην κατοχή του βρέθηκαν 55 γραμμάρια κοκαΐνης.

Ο 32χρονος συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του κο Στέλιο Αλεξανδρή, προσήχθη ενώπιον της ανακρίτριας και ισχυρίστηκε ότι ήταν ο ίδιος τοξικομανής και για τον λόγο αυτό είχε προμηθευτεί τη συγκεκριμένη ποσότητα. Δεν έπεισε όμως και για τον λόγο αυτό, ανακρίτρια και εισαγγελέας, τον έκριναν προσωρινά κρατούμενο μέχρι να γίνει η δίκη.

Σημειώνεται ότι οι γονείς του (που ήταν συγκατηγορούμενοι) αφέθηκαν ελεύθεροι μία ημέρα νωρίτερα, αφού υποστήριξαν ότι δεν γνώριζαν για τα ναρκωτικά και συγκεκριμένα για τα 55 γραμμάρια κοκαΐνης που είχε κρύψει μέσα σε συσκευασία κρουασάν, ο 32χρονος γιος τους!

Οι γονείς του 32χρονου μετά τις απολογίες τους αφέθηκαν ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής τους μία φορά το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 32χρονος ζήτησε τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης προκειμένου να αποδειχτεί ότι είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών αλλά οι γιατροί δεν γνωμάτευσαν κάτι τέτοιο, γεγονός που επιβάρυνε τη θέση του.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε το περασμένο Σάββατο 14 Αυγούστου 2021 από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και μαζί με τον 32χρονο συνελήφθησαν και οι γονείς του αφού φέρονται να «βοηθούσαν» τον γιο τους στη διακίνηση!

Ο δράστης, «κλειδώθηκε» στο στόχαστρο των αστυνομικών το προηγούμενο διάστημα αφού είχε απασχολήσει για παρόμοιες περιπτώσεις τις διωκτικές αρχές. Παρά το γεγονός ότι ο αλλοδαπός είχε διαφοροποιήσει το ονοματεπώνυμό του οι αστυνομικοί τον έθεσαν σε παρακολούθηση προκειμένου να αντιληφθούν αν πράγματι διαπράττει κάτι παράνομο.

Όπως αναφέρεται στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί από την αστυνομία, ο 32χρονος είχε συγκεκριμένο τρόπο δράσης: κινούνταν με δίκυκλη μοτοσικλέτα που ανήκει στον 63χρονο πατέρα του και άφηνε σε διάφορα σημεία στις περιοχές Αφάντου και Φαληρακίου, ποσότητες ναρκωτικών τις οποίες παραλάμβαναν οι «αγοραστές». Σε ό,τι αφορά την πληρωμή, αυτή γίνονταν σε δεύτερο χρόνο.

Οι αστυνομικοί έθεσαν σε παρακολούθηση τον 32χρονο, ο οποίος απογευματινές ώρες στις 14 Αυγούστου 2021 μετέβη με την μοτοσικλέτα στην ευρύτερη περιοχή του Λαδικού και εκεί πέταξε μία συσκευασία κρουασάν η οποία όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια από τους αστυνομικούς περιείχε 54,7 γραμμάρια κοκαΐνης.

Οι αστυνομικοί πήραν τα ναρκωτικά και ακινητοποίησαν λίγα λεπτά αργότερα τον 32χρονο στο Φαληράκι όπου και τον συνέλαβαν. Στην κατοχή εντοπίστηκε ένα κινητό τηλέφωνο.
Στη συνέχεια, παρουσία δικαστικού λειτουργού πραγματοποιήθηκε έρευνα στο σπίτι όπου διαμένουν οι γονείς του όπου και βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• Κοκαΐνη βάρους 9,6 γραμμαρίων
• Ουσία άγνωστης χημικής σύστασης βάρους 20,1 γραμμαρίων

• Μαχαίρι πτυσσόμενο (πεταλούδα)
• Ζυγαριά ακριβείας
• Σύνεργα νόθευσης και διαμοιρασμού ναρκωτικών ουσιών
• Το χρηματικό ποσό των 950 ευρώ.

Όλα τα ανευρεθέντα πειστήρια καθώς και τα δύο οχήματα (Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και δίκυκλο μοτοποδήλατο) που χρησιμοποιούσε ο 32χρονος κατασχέθηκαν, ενώ μαζί με τους γονείς του, και συνοδευόμενοι από το συνήγορό τους κ. Στέλιο Αλεξανδρή, τους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου.

Διαβάστε ακόμη

Κατηγορούνται ότι εξασφάλιζαν κατάλυμα σε παράτυπες μετανάστες στη Ρόδο

75χρονος επιχειρηματίας κατηγορείται για λαθρεμπορία κατ’ εξακολούθηση

39χρονος κατηγορείται για κλοπή ενέργειας

Συνελήφθη 20χρονος στη Ρόδο για επικίνδυνη οδήγηση και βία κατά αστυνομικών

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»