Ξεκίνησε τη λειτουργία της η Κοιλάδα των Πεταλούδων

Ξεκίνησε τη λειτουργία της  η Κοιλάδα των Πεταλούδων

Ξεκίνησε τη λειτουργία της η Κοιλάδα των Πεταλούδων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 668 ΦΟΡΕΣ

Ήταν Κυριακή 1η Αυγούστου, νωρίς το απόγευμα, όταν ολόκληρο το νησί καρδιοχτυπούσε μετά την εκδήλωση της μεγάλης πυρκαγιάς, με τις πρώτες πληροφορίες που διαδόθηκαν αστραπιαία να λένε ότι το «θεριό» πλησιάζει ένα από τα σύμβολα της Ρόδου και τα πλέον διάσημα αξιοθέατά της, μοναδικού κάλλους, την «Κοιλάδα των Πεταλούδων».

Ευτυχώς, οι πρώτες αυτές πληροφορίες διαψεύστηκαν γρήγορα-το καρδιοχτύπι συνεχίστηκε βέβαια καθ’ όλη τη διάρκεια της δραματικής νύχτας που πέρασε το νησί. Βέβαια, όπως λένε οι πληροφορίες, από την πρώτη στιγμή οι αρμόδιοι για την ασφάλεια στην Κοιλάδα, σύσσωμες οι υπηρεσίες, «έπεσαν πάνω της», ενώ το δικό της αυτόνομο σύστημα πυρόσβεσης αμέσως ξεκίνησε να ρίχνει νερό για τέσσερις ώρες. Η φωτιά ήταν αρκετά κοντά, όμως ευτυχώς και η Κοιλάδα αρκετά προστατευμένη.

Προχθές, Τρίτη 17 Αυγούστου, η «Κοιλάδα των Πεταλούδων», όπως ανακοινώθηκε από τη ΔΕΡΜΑΕ, άνοιξε και πάλι τις πόρτες της για ξένους και ντόπιους επισκέπτες, δεκαεπτά ημέρες μετά και ήταν…σαν να μην πέρασε μια μέρα!
Αχτίδα ελπίδας, «αναγέννησης» αλλά και επιστροφής σε μία «κανονικότητα» στην κορύφωση της φετινής, επίσης ιδιαίτερης, σεζόν, αποτελεί σαφώς η είδηση αυτή.

Οι επισκέπτες που έχουμε στο νησί αμέσως έσπευσαν κατά εκατοντάδες να την επισκεφθούν ενώ από νωρίς πρακτορεία ενημέρωναν τους αρμοδίους ότι σκόπευαν να μεταφέρουν κόσμο εκεί. Ενδεικτικό, βέβαια, ότι η «Κοιλάδα» διαχρονικά παραμένει στην κορυφή της επισκεψιμότητας των αξιοθέατων που προσφέρει το νησί μας στον επισκέπτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, κατά την πρώτη ημέρα που άνοιξε ξανά, οι επισκέπτες συνέρευσαν κατά εκατοντάδες καθώς ξεπέρασαν τους χίλιους, πάνω δηλαδή από το 50% μίας «κανονικής» ημέρας σε φουλ σεζόν. Η ίδια ροή επισκεψιμότητας συνεχίστηκε και χθες και όπως δείχνουν όλα το απαράμιλλης ομορφιάς αλλά και μεγάλης δημοφιλίας αξιοθέατό μας επιστρέφει στους κανονικούς του ρυθμούς.

Σημειώνεται ότι τίποτα στην Κοιλάδα δεν προδίδει το καρδιοχτύπι που περάσαμε αφού έμεινε καλά προστατευμένη χάρη στις άοκνες προσπάθειες σύσσωμων των αρμοδίων υπηρεσιών και των εθελοντών. Στα γνωστά…λημέρια τους εμφανίζονται και οι διάσημες πεταλούδες της.

Έτσι, βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία, με τα καταστήματα σουβενίρ, το αναψυκτήριο και βέβαια τα εκδοτήρια εισιτηρίων. Όμως, η «Κοιλάδα» άνοιξε με πρόσθετα μέτρα, δηλαδή βρίσκονται μόνιμα εκεί σε επιφυλακή δύο πυροσβεστικά οχήματα που διαθέτει, επίσης επί 24ωρες υπάρχει άτομο που εποπτεύει, όπως και στο εσωτερικό της ακόμα ένα άτομο για φύλαξη.

Και, βέβαια, υπάρχει το παρατηρητήριο που είναι πάντα σε επιφυλακή.
Όπως λένε, τέλος, οι γνωρίζοντες, οι επισκέπτες μας «διψάνε» για να επισκεφθούν αυτό το μοναδικό αξιοθέατο και καταλαβαίνουν τι έχει συμβεί από τη διαδρομή.

Διαβάστε ακόμη

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος